- Klub
- GCCEL
- HI (HCP)
- 6.3
Je to soutěž pro všechny členy klubu.Pro mě... mistrovství klubu = soutěž pro nejlepší členy klubu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Je to soutěž pro všechny členy klubu.Pro mě... mistrovství klubu = soutěž pro nejlepší členy klubu.
Jo, to by bylo řešení, zavést další kategorii. Ti co nemají šanci v hlavním boji o “mistra klubu”, hráli by alespoň o něco. Pokud se nepletu, Krumlov to takto má na více turnajích včetně čtyřdenního SGA..Počty účastníků mistrovství klubů na rány evidentně klesají a je to škoda. Možná je to i tím, že jsou většinou dvoudenní. Atraktivita je pro vyšší hcp logicky nižší, když nemají moc šanci na solidní umístění, jako u stb kategorií. Už jsem to jednou psal: já bych zavedl v rámci mistrovství klubů na rány brutto vedlejší kategorii na rány netto. Třeba by přišlo lidí více a otázka se nabízí: na co máme hendikepy, když pořád zdůrazňujeme, že golf je
jediný sport, ve kterém díky HCP může porazit kdokoliv kohokoliv.
V CL vloni byl vypsáno tzv. „Fake MK", čili mistr klubu na „stejbly“. Bohužel se to na celkové účasti zase až tak moc neprojevilo.... já bych zavedl v rámci mistrovství klubů na rány brutto vedlejší kategorii na rány netto. Třeba by přišlo lidí více ...
Chápu. Za sebe jen můžu říct, že by se mi mnohem víc líbilo označení Mistr klubu na rány s vyrovnáním, než Mistr klubu na stbf body.V CL vloni byl vypsáno tzv. „Fake MK", čili mistr klubu na „stejbly“. Bohužel se to na celkové účasti zase až tak moc neprojevilo.
Se vším souhlas....ale jen jedna technická:.........k úpravě HI (dříve HCP) slouží nyní už výhradně jen rány........Stb body slouží max. k určení pořadí v turnajích na ně vypsanýchStbf body by měly sloužit jen k úpravě HCP
ANO, souhlasím, ve výpočtu hcp: UV-CR x 113/SR stbf nefigurujíSe vším souhlas....ale jen jedna technická:.........k úpravě HI (dříve HCP) slouží nyní už výhradně jen rány........Stb body slouží max. k určení pořadí v turnajích na ně vypsaných
ALE tady nikdo neříká, že by se mělo brutto nahradit nettem! Nikdo nic mazat nechce, to je nesmysl.Z hlediska organizátora klubových turnajů doplním, že změnit kategorii v rámci mistrovství klubu (např. z "na rány" na "na rány s vyrovnáním" nebo "na rány s max score") mimo jiné znamená, že v podstatě mažete historickou hodnotu všech předchozích výkonů. Můžeme se pak dohadovat, zda mistr, který vyhrál v roce 2010 je stejně hodnotný mistr, jako v roce 2025. Chápu, že tohle patrně vnímá jen hrstka účastníků, ale golf je sport, který si na určité tradici a kontinuitě zakládá a za mne je prostě mistrem jen ten, kdo to na ty rány utlouk bez jinejch berliček a odečtů.
Samozřejmě můžeme kategorie přidávat (my přidali pro juniory a seniory a mistrovství máme solidně zaplněné, byť době před 15ti lety se to nerovná), ale asi zase není smyslem vytvořit kategorii pro každého hráče jen proto, aby na turnaj přišel...
který vyhrál v roce 2010 je stejně hodnotný mistr, jako v roce 2025
Já nejsem ani organizátor turnajů, ani majitel klubu či hřiště, je to jenom takový nic neříkající plkání.Z hlediska organizátora klubových turnajů doplním, že změnit kategorii v rámci mistrovství klubu (např. z "na rány" na "na rány s vyrovnáním" nebo "na rány s max score") mimo jiné znamená, že v podstatě mažete historickou hodnotu všech předchozích výkonů. Můžeme se pak dohadovat, zda mistr, který vyhrál v roce 2010 je stejně hodnotný mistr, jako v roce 2025. Chápu, že tohle patrně vnímá jen hrstka účastníků, ale golf je sport, který si na určité tradici a kontinuitě zakládá a za mne je prostě mistrem jen ten, kdo to na ty rány utlouk bez jinejch berliček a odečtů.
Samozřejmě můžeme kategorie přidávat (my přidali pro juniory a seniory a mistrovství máme solidně zaplněné, byť době před 15ti lety se to nerovná), ale asi zase není smyslem vytvořit kategorii pro každého hráče jen proto, aby na turnaj přišel...
rány s vyrovnáním
Úplně jednoduše, proč to zase komplikovat nějakým dělením. Zahraju 100 ran, hcp mám 15, můj výsledek je 85. On zahraje 85, má hcp 5, jeho výsledek je 80. Zaokrouhlování do 0,5 dolů, od 0,6 nahoru například.btw. a jake to vyrovnání na rány by sis představoval, aby to bylo pro všechny "stejné" a "spravedlivé? řekněme pro jednoduchost pro HI od 0 - 54? 1/4, 1/3, 1/8, 1, nebo pro některé tak a některé jinak? Ta diskuse se akorát posune někam jinam, řekněme o stupeň dál. Stejně velká skupina bude křičet, jak je to nespravedlivý, protože moc/málo... ?
Úplně jednoduše, proč to zase komplikovat nějakým dělením. Zahraju 100 ran, hcp mám 15, můj výsledek je 85. On zahraje 85, má hcp 5, jeho výsledek je 80. Zaokrouhlování do 0,5 dolů, od 0,6 nahoru například.
Ale já s tím bruttem přece nemám vůbec žádný problém!!!Ja ti to nerozporuju, jen stejně do toho taháš i tak tu další proměnou a to HI - které samo o sobě u mnohých nemusí neříká nic o jejich herní výkonnosti (nechodí pravidelně na turnaje...). Uznávám, jinou proměnou nemáme. Ale jako každá statistika - platídobre pro ty, které mají HI pravidelně validovany a udržovany.Tzn. že 54, který zahraje na rány 125, by odečetl/a 54 a rázem by se stala Mistrem, protože by zahrála ránu pod PAR hřiště? Nebo zavedeme pro Mistra nějaké omezení kategorie? Nebo Max 36 apod?
Myslím si, že ta optika celé šíře členské základny je mnohem širší a poměrně obtížně se hledá způsob, který by přišel "spravedlivý" úplně všem výkonnostním skupinám.
Pro mě Mistrovství je jeden turnaj za rok, ať se hlavní soutěž a mistr klubu hraje pěkně naférovku, bez jakékoli vyrovnání, protože Mistr je ten, kdo je nejlepší v daném prostoru a čase na daném místě. On zahrál nejméně ran ze všech, bez ohledu na nějaké vyrovnání. To je Mistr = ten nejlepší. To, že k tomu přidám další kategorie, třeba STB netto, nebo doplňková s vyrovnáním... něco třeba jako Stínový MiniSTR, proč ne. Efekt dle mého názoru stejný.
A mě osobně tohle přijde zajímavé ze 2 důvodů:V MB je to smutný příběh, 8 účastníků celkem... klubový život tady neexistuje.
Zobrazit přílohu 46053
Já s tebou v tomhle souhlasím. Hořehledy v roce 2003, 2011 a 2024 se tak dramaticky liší, že ty výsledky jsou neporovnatelné. A za dalších 10 a 20 let budou zrovna tak nesrovnatelné.Na tohle bych za sebe osobně argumentoval (i když s Tebou souhlasím), že to prostě neplatí. Podle mého názoru hřiště, počasí, podmínky, stav hřiště ale i nastavený setup jsou prostě pokaždé tak naprosto rozdílné a jiné, že tohleto porovnávání v historii času podle mého názoru neplatí.