- osobně příznivec startu PRO v mistrovství klubu nejsem. Ne, že by mi to vadilo, protože by PRO vyhrál ( ve velkých klubech by stejně nevyhrál ), ale obecně platí, že někdo pro koho je daný sport prací, by neměl soutěžit s hobíky dohromady ( to, že "hoby" hráč trénuje častěji a hraje často lépe je irelevantní)
- zajímavost -z 5 klubů, které skončily na 1.-5. místě místě ( muži ) v extralize ( Brno, Austerliz, Šilheřovice, Zbraslav a Albatross ) jen jediný má nastavené mistrovství tak, že mohou hrát PRO ( Šilheřovice)
- povolení PRO v nízkých ligách ( 2. a 3. ) považuji za chybu. Zejména ve 3. lize může je to hloupost. PRO nemají hrát turnaje že žlutých/červených odpališť. Výrazně to ovlivňuje výsledky a nedostanou příležitost hráči, kteří by si rádi zahráli. Navíc, pokud PRO nastoupí v soutěži žen, kde na výhru v jamkovce ( 2.liga ) stačí 2 body, je po soutěži...
- oklikou se vrátím k mistrovství. PRO mají často členství zdarma, aby mohli hrát ligu, Argument, že mohou hrát na základě tvrzení člen jako člen, mi tak přijde taky lichý. Nicméně s tím , že PRO mistrovství hraje není nic, co by mi nějak vadilo. Je to spíše o tradici v daném klubu. Liga, to je jiný příběh...