Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

ČR - Východ Myštěves

Co v praxi pro hřiště znamená odchod z ČGF?........Předpokládám, že nemožnost využívat federační server, tzn. přihlašovat se na turnaje, hrát turnaje na úpravu HI........ještě něco?

Co v praxi pro hřiště znamená odchod z ČGF?........Předpokládám, že nemožnost využívat federační server, tzn. přihlašovat se na turnaje, hrát turnaje na úpravu HI........ještě něco?
Především to znamená odklon od všeho, co český golf aktuálně je. Veškeré systémy a procesy jsou nastaveny na členství v ČGF - členové nebudou moci hrát na úpravu HCP (toto patrně obejdou nějakou vyfikundací s Rožnovem), na jejich hřišti nepůjde hrát na úpravu (pokud přijdou o normu a nebude tam pořádat turnaje někdo, kdo členství v ČGF má), nepůjdou dělat rezervace přes běžné systémy, nebudou moci se zapojit do všech federační aktivit (podpora mládeže, Se školou na golf, Bav se golfem,...).

Oni se tu v minulosti podobné aktivity už objevily, vždy poměrně rychle uhynuly...

To jsou ale novinky! Bude to konec dalšího hřiště? Nedivil bych se. Škoda! Akademie byla jedním z prvních hřišť, kde jsem zkoušel hrát golf.😥

• To mě mrzí...
Reactions: PFP
Docela bych si tam ještě chtěl zahrát - nostalgie. Ale na teetimu hřiště není, na týčku mě to přesměrovalo na teetime🤭 a na čgk jsou volná místa v počtu 99 na den od zítřka přeškrtnuta! Takže jedině tam zavolat? Není tady na jamce někdo členem, že by preferoval, jestli je otevřeno a jak vypadá hřiště? Webovkám nevěřím.

Helou, tak asi zaniklé hřiště, ne?

http://www.golf-mysteves.cz/ nefunguje
https://www.qpgcm.cz/ nefunguje

Máte někdo nějaké zprávy?

EDIT: Tak jsem našel https://sgam.cz/. Dočetl jsem se tam, že
  1. vstup na hřiště je podmíněn HCP 18 (zamáčknu slzu), což vzhledem k tomu, že nejsou členy ČGF mi přijde jako scénka z Monty Pythonova Létajícího cirkusu,
  2. celodenní fee je 1.500,-- bez ohledu na to, kolik jamek zahraješ ... zřejmě znalci

Upraveno:
Díky @Sauron za info. Upravil jsem kontakty jak tady na Jamce, tak i v mGolfu.

No, ono toho v tom areálu bude záhadného poměrně dost, na stránkách se vyjma jiného dozvíš i že:

"VSTUP NA HŘIŠTĚ DO HCP 18
Vzhledem k charakteru jamek
a k nově stanovené obtížnosti hřiště
je vstup na hrací plochy podmíněn výkonností HCP 18 nebo lepší.
"

"PROŘEZÁVÁNÍ A PÍSKOVÁNÍ GREENŮ​

Probíhá pravidelné prořezávání a pískování greenů
sudé týdny jamky 1 – 9; liché týdny jamky 10 – 18.
V týdnu od 19. do 25. 8. proběhla hloubková aerifikace greenů.
"

No a pak roční hrací karta za 30.000,-

Ale tak třeba se z toho stává druhá "Casa Serena", co my víme... Jestli jsem ty informace pochopil správně, tak golfista s HI pod 18 se za 1.500,- za hru může těšit na hřiště, kde každý týden je prořezána a zapískovaná polovina grýnů. A to zní jako famózní kauf! No nechám si zajít chuť. Ale kdyby se tam někdo vydal, dejte info. :)

Upraveno:
Díky @Sauron za info. Upravil jsem kontakty jak tady na Jamce, tak i v mGolfu.

No, ono toho v tom areálu bude záhadného poměrně dost, na stránkách se vyjma jiného dozvíš i že:

"VSTUP NA HŘIŠTĚ DO HCP 18
Vzhledem k charakteru jamek
a k nově stanovené obtížnosti hřiště
je vstup na hrací plochy podmíněn výkonností HCP 18 nebo lepší.
"

"PROŘEZÁVÁNÍ A PÍSKOVÁNÍ GREENŮ​

Probíhá pravidelné prořezávání a pískování greenů
sudé týdny jamky 1 – 9; liché týdny jamky 10 – 18.
V týdnu od 19. do 25. 8. proběhla hloubková aerifikace greenů.
"

No a pak roční hrací karta za 30.000,-

Ale tak třeba se z toho stává druhá "Casa Serena", co my víme... Jestli jsem ty informace pochopil správně, tak golfista s HI pod 18 se za 1.500,- za hru může těšit na hřiště, kde každý týden je prořezána a zapáskovaná polovina grýnů. A to zní jako famózní kauf! No nechám si zajít chuť. Ale kdyby se tam někdo vydal, dejte info. :)
Tak evidentně je to hřiště maximálně vytížené, proto ten požadavek na HI <18, aby se hra nezdržovala a hřiště se neucpávalo. 🤭

P.S.: Vím, že spousta hráčů s vyšším HI hraje rychleji než ti s nižším, ale nějak jsem si to omezení vysvětlit musel. 😂

Já si to vysvětluju tak, že hřiště má tak obtížné podmínky a zapeklitý stav fervejí a rafů, že z toho nikdo jiný hrát neumí, než HI < 18. :) A že by se zbytečně trápil.

Úplně si to neumím vysvětlit, ale třeba někdo nechce, aby na golf chodili všichni golfisti? Koneckonců, kdo po nich má furt uklízet! Čím mít zákazníků, tím méně problémů!

Upraveno:
Já si to vysvětluju tak, že hřiště má tak obtížné podmínky a zapeklitý stav fervejí a grafů, že z toho nikdo jiný hrát neumí, než HI < 18. :) A že by se zbytečně trápil.

Úplně si to neumím vysvětlit, ale třeba někdo nechce, aby na golf chodili všichni golfisti? Koneckonců, kdo po nich má furt uklízet! Čím mít zákazníků, tím méně problémů!
No z „grafů" se někdy hraje opravdu blbě, hlavně když mají nesprávný průběh. 🤭

Možná by to měli pojmenovat jako „Golf na Mýtince" 😉 (znalci Járy Cimrmana jistě vědí).

P.S. To jako fakt si někdo dobrovolně „odřízne" min. polovinu potenciálních zákazníků? 🙈

@requo Michale tvoje teorie je špatná.
Jenom borci, jako já, kteří každou druhou ránu namr.dají do petržele, mají zažitý ten skill "hraju z petržele".

Já - 24 hednikepovaný plájboj, hraju každou rundu 9-15 ran z heváče. Prostě je to přirozená součást mého golfu. Pošli na Mýtinku @Mirek_62, @Izanagi, @DzejBee a budou úplně na kaši.
Vždyť i náš oblíbenec @mkopcak se aspoň na jedný jamce vykropí jako rota na opušťáku, aby nevyšel ze cviku.

Pod HCP 18 by tam neměli pouštět.

@requo Michale tvoje teorie je špatná.
Jenom borci, jako já, kteří každou druhou ránu namr.dají do petržele, mají zažitý ten skill "hraju z petržele".

Já - 24 hednikepovaný plájboj, hraju každou rundu 9-15 ran z heváče. Prostě je to přirozená součást mého golfu. Pošli na Mýtinku @Mirek_62, @Izanagi, @DzejBee a budou úplně na kaši.
Vždyť i náš oblíbenec @mkopcak se aspoň na jedný jamce vykropí jako rota na opušťáku, aby nevyšel ze cviku.

Pod HCP 18 by tam neměli pouštět.
No nevím, ale možná jsem ve „špenátu" častěji (a dále), než ty (nebo jsem býval), takže tuto stránku golfové hry mám zvládnutou poměrně dobře 🤪

P.S. To jako fakt si někdo dobrovolně „odřízne" min. polovinu potenciálních zákazníků? 🙈
No já myslím, že ten "odřez" bude podstatně větší.......vzhledem k tomu že hráčů s HI 18 a méně je v ČR asi 13% (zdroj je teda starší - A.Halada) a s klesajícím HI logicky klesá ochota těchto hráčů jezdit na kvalitou sotva průměrná hřiště typu Myštěves.

Ještě koukám, že k té lidové ceně za za fee by to chtělo míčky na rozehrání za 200,- za žeton. 68 ks, docela porce.

Přílohy

• Screenshot_20240910_220147_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20240910_220147_Samsung Internet.webp
    28,2 KB · Zobrazení: 31
Ještě koukám, že k té lidové ceně za za fee by to chtělo míčky na rozehrání za 200,- za žeton. 68 ks, docela porce.
Jestli ona ta Myštěves nebude, co se nákladů na hru týče, takové české Peeble Beach 🤭

My si tady z toho děláme legraci, ale doopravdy mi to přijde až tak zvláštní, že za tím musí být nějaký záměr. :) A nebo ten resort teď spravuje někdo úplně "mimo golf", který si prošel pár stránek golfových resortů, vycucal z toho nějaké info a slepil to dohromady. Působí to doopravdy zvláštně. Fakt tam nikdo v poslední době nehrál, aby podal nějaké info?

Začíná to na mě už pomalu působit morbidně neodolatelně tomu přijít na kloub. :-D

My si tady z toho děláme legraci, ale doopravdy mi to přijde až tak zvláštní, že za tím musí být nějaký záměr. :) A nebo ten resort teď spravuje někdo úplně "mimo golf", který si prošel pár stránek golfových resortů, vycucal z toho nějaké info a slepil to dohromady. Působí to doopravdy zvláštně. Fakt tam nikdo v poslední době nehrál, aby podal nějaké info?

Začíná to na mě už pomalu působit morbidně neodolatelně tomu přijít na kloub. :-D
My pamětníci víme, že stejným stylem zakončila svou existenci Nová Amerika. V posledním roce se klub přejmenoval, tvrdil jak je exkluzivní a roční poplatek byl tuším za pár statisíců...netuším, zda se někdo chytil, ale do pár měsíců bylo po klubu i hřišti...

No tak jsem se chtěl podívat přes čgf na jejich stránky, a web prý neexistuje :D
A nebo mám blbý HCP ?
Naštěstí jsem tam už hrál. Jamky v parku dobrý, ale na tom poli žádná sláva ;)

Podobné

• RMS: Item RMS: Item
ČR - Východ Havlíčkův Brod
Reakce
1
Zobrazení
732
ČR - Morava Holešov
Reakce
1
Zobrazení
958
ČR - Morava Slušovice
Reakce
1
Zobrazení
787
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom