V pátek manželka zavolala, že by ctěla jít v sobotu na golf
rozhodl jsem Poděbrady neb jsem měl v pátek sraz se základní školou v blízkosti...šli jsme po turnaji...ale v Poděbradech byl v sobotu sjezd slimáků a mistrovství ČR v pomalé hře...nevadí mi, že to někdo neumí, ostatně já golf také neumím, ale že někdo, kdo dohraje z týčka 120 m (když se mu to povede - viděl jsem detailně na 9 jamkách - odpal 120 se povedl jednou, průměr 60 m do džihádu), čeká na odpališti, až mu odejdou z dopadové zóny 220 m, pak to pošle 50 m a 45° doprava a 8-10 minut hledá v lese - tak to kxxrva ne...od osmičky jsme čekali, na odpališti s námi minimálně flajt za námi, ale např. na lesních jamkách čekaly 4 flajty...prostě před námi dva flajty po dvou - absolutní jelita...maník hraje tak na HI 40, je 170 m od grýnu přes rybník, potřeba carry 150 m a on dvakrát měří dálkoměrem, dvakrát mění hůl, 10 cvičných švihů, aby pak zahrál 50m carry 30° doprava, že sotva trefí rybník...no to ne...maršál nikde, za celou dobu jsem ho neviděl...na 16tce to dva flajty za námi vzdaly...já došel jen, že mě manželka přemluvila a pokecali jsme...prostě porod...ale moje chyba, nemám chodil po obědě (ale předpokládal jsem, a to zcela správně, že se na srazu vyleju jak kýbl - ne, ve dvě v noci začít panákovat rumy není dobrý nápad v žádném věku a tréninkové fázi, natož v mém věku a formu na chlast už rozhodně nemám jako ve dvaceti)...hřiště - předesílám, že Poděbrady mám rád, vždy se mi líbily -většinou už při příjezdu jsem měl obavy, jak to podělám na nejdrsnější "welcome" jamce v ČR - tu ale zrušili a vytvořili velmi přátelský 4 par - rovný 287 m ze žlutých, bunkry před, ale dvoupatro green - příjemná "welcome" jamka...nové jamky se mi líbily, většinou ne dlouhé, ale musí se hrát do pozice - např. třetí jamka, která využívá green původní dvojky...18. jamka nová - původní drsný čtyřpar, kde bogie byla výhra není a je klidný 5par, který ale velikostí a modelací jak greenu tak i bunkerů do Poděbrad dle mého poněkud nezapadá - je to krásná jamka, ale stylem úplně jiná, než vše ostatní, co můžete v Poděbradech vidět...kvalitativně si samozřejmě nové jamky musí sednout, ale hratelné v pohodě (ikdyž level Albatros nečekejte)...greeny pomalé, ale konzistentní (až na druhou lesní, ale tam se o greenu nedá mluvit skoro vždy)...na drivingu jsem nebyl, ale krásná krytá odpoaliště, dále finišují budovu u odpaliště jedničky - zřejmě poté recepce, restaurace/hotel...co se mi velmi líbí - hned vedle jedničky je cvičný green
byli jsme tam dříve, tak pár patů a nemusíme nikam běžet...jak jsem psal na začátku - Poděbrady mám rád, takže mé hodnocení je subjektivní - zde jsem začínal a hlavně je to jiný druh hřiště, než běžně hraji...rozhodně bych do Poděbrad jel, ze zvědavosti, vidět nové jamky...ale ne v sobotu po obědě
PS: zdravím maršála do Poděbrad, snad už se vrátil z dovolené do práce