No tímhle jsi mě pasoval na ťulpase. Vnímám rozdíl greenů jednotlivých hřišť. A zajímalo by mě to jestli je to jen pocit nebo realita - i jako fdb na to jaký mám cit pro hru. Neříkám, ze bych byl z velkého % schopen puttováni přizpůsobit, ale jako vstup do představy o mé hře by to bylo fajn.
Zeptal jsem se dvakrát. A dvakrát jsem mohl buď vyvolat hádku, ze takto se platícímu zákazníkovi neodpovídá nebo to přejít. Na druhou stranu je pravda, ze jsem potkal spoustu mudrců s hcp cca 20 a hrou 115 ran, kteří vždy 100% věděli dle svého puttu jak rychle greeny jsou včetně sporty dalších komentářů. Jestli je takových většina, tak se možná nedivim té reakci na recepci.
Tak to je obecná pravda. Když se mi něco nelíbí, mám se ozvat. Těžko mohu očekávat, že se něco změní samo od sebe, že to za mne řekne někdo jiný, že si toho přeci mohou všimnou sami, atd. V případě, že se neozvu, mohu nadávat tak leda sám sobě. Platí to v golfu uplně stejně jako na úřadě.
To, že recepce odpovídá tak, že tě to neuspokojuje je samozřejmě zcela špatně. Nemusíme si nic nalhávat, na recepci v 90% sedí děvčata, která jsou sice milá, pohledná a ochotná, ale o golfu vědí zpravidla kulové. Což nemusí být nutně překážka, měla by být schopna tě ovšem správně odpálkovat, aby i v případě, že ses nic nedozvěděl, si odcházel spokojen.
No a vzhledem k tomu, jak často kdo trénuje puttování (nechť si každý udělá inventuru sám), kdy takřka každý návštěvník drivingu odpálí 100 míčů do louky ale o putting a chipping green ani nezavadí pohledem, tak je informace o rychlosti greenů skutečně zcela zbytečná. A rád bych doplnil, že prohánět jednu kuličku po greenu 10 minut od jamky k jamce se stěží dá nazvat tréninkem.
Jen skutečně naše nejlepší hřiště mají greeny tak kvalitní, že každý jezdí stejně ve všech místech a za všech okolností. Pro nás amatéry je informace o rychlosti greenů zcela nepodstatná, všichni puttujeme intuitivně na odhad, nikoliv dle nějakých parametrů. Čest výjimkám!