Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Podcast Tradice jsou důležité | ROVNÝ A DLOUHÝ #64 🏌️‍♀️

Petře @sucháč je krásně díl od dílu vidět, jak profesně rosteš. Jak se lepší připravenost, přednes, obsah, souvislosti. Moc se mi tenhle díl líbil i kvůli tomu!

Perfektní pokec, souhlasím se vším co zaznělo, ale hlavně věta: pokud je Ti padesát a nehraješ golf ..., ta mě dostala a je fakt , že ve svých pětašedesáti si nedovedu představit nic lepšího než vzít hole a jít na čtyři hodiny do terénu, buď sám a nebo v turnaji, což je vůbec nejlepší.
Díky moc za vlákno.

Perfektní pokec, souhlasím se vším co zaznělo, ale hlavně věta: pokud je Ti padesát a nehraješ golf ..., ta mě dostala a je fakt , že ve svých pětašedesáti si nedovedu představit nic lepšího než vzít hole a jít na čtyři hodiny do terénu, buď sám a nebo v turnaji, což je vůbec nejlepší.
Díky moc za vlákno.
Děkujeme za poslouchání a komentář. A potvrzuji, je to droga !!!

Taky se mi tento rozhovor hodně líbil!:up:
Jen bych si dovolil poznamenat, že mě podcasty pana Suchana opakovaně utvrzují v tom, že se golf nemá velkou šanci vysmeknout z toho začarovaného kruhu pověsti snobského, elitářského a extrémně drahého "sportu". V rozhovoru je zmiňováno, že hodnoty golfu jsou fair play, poctivost a čestnost. Jenže negolfová veřejnost vnímá golf neustále přesně naopak! Jsem přesvědčen, že se ČGF nějakým způsobem už v minulosti snažila, aby se veřejnost dozvěděla, že se mýlí, ale vzpomínám si, že pokud se cokoliv objevilo v negolfových médiích, tak to mělo spíš opačný efekt. Vím to podle reakcí lidí z mého okolí. Například krátké televizní šoty s osobnostmi, které měly záměr propagovat golf. Matně si vzpomínám například na Jiřího Korna, který pronesl něco ve smyslu: golf hraju, protože mě baví...
Další příklad negativní reakce lidí na pověst golfu je reklama tipsportu, která se v minulém roce objevovala opakovaně a velice často na veřejnoprávní televizi s Davidem Pastrňákem, jak napálí míček do lidí u stolu, směje se tomu a následně se řítí závratnou rychlostí v bugyně dolů z kopce. Atd., atd., atd..
Pan Uhlík plánuje diskusní televizní pořad o golfu. Těším se, ale domnívám se, že ho zase budou sledovat jenom současní golfisté. Uvedení tohoto pořadu by musela předcházet masivní reklama a nenapadá mě ani jaký formát by musela mít, aby přesvědčila veřejnost, se na něj podívat.
Snaha tlačit na servery propagující zdravý život, aby popularizovaly golf je nádherná myšlenka! Ale jak toho dosáhnout v rozhovoru nepadlo. Je to zcela jistě otázka peněz. Nebo se pletu? A proto opakuji: pohybujeme se v kruhu, ze kterého nevede cesta ven. Ona ani ta myšlenka současného prezidenta ČGF svěřit marketing významné firmě v tomto oboru nezaručuje kladný výsledek.
Můj pesimismus vychází ze zkušeností čerpaných v mém okolí a v rozhovoru taky něco podobného zaznělo:
Pokud uděláte bezplatnou golfovou akedemii, tak se zúčastní překvapivě hodně negolfistů, kteří budou většinou golfem nadšení, ale když budou potom muset začít hrát a něco málo zaplatit, tak to neudělají, protože se jim to zdá drahé. V minulosti jsem spoluorganizaval několik podobných akcí a golf nezačal hrát ani jeden z účastníků.
V rozhovoru také zazněla myšlenka o společném golfu dětí a prarodičů. Jednoznačně souhlasím a moc si přeju, aby se mi ke golfu mého malého vnoučka podařilo v dohledné době přivést. Mimochodem: nedávno jsem si půjčil pro sebe a pro něj na 48 hodin lyžařské vybavení ( ne zcela kompletní a samozřejmě bez oblečení, na sjezdovku stejně jako na golf nemůžete jít v teplákách ), zaplatil jsem 1300,- a to jsem se ještě ani nepostavil na vlek. No a lekce pro začátečníky se v našem regionu pohybuje okolo 500,- Kč/hod.
Stejně jako pan Uhlík si nemyslím, že snaha o zlidovění přivede ke golfu více lidí. Snaha o rádoby zlidovění golfu má v poslední době ten efekt, z mého pohledu, že se obecně zhoršuje hlavně chování golfistů na hřištích.
Rád bych se mýlil, ale já osobně se rovněž obávám situace ( ve smyslu úbytku golfistů u nás ), kdy dojde k rozhodnutí neměnit každoročně letní a zimní čas a volba padne na ten Středoevropský, že to bude velká rána pro veškeré sezónní venkovní aktivity, samozřejmě včetně golfu.

vysmeknout z toho začarovaného kruhu
Ten kruh je potřeba pořád narušovat a to komplexní prací na všech úrovních. ČGF musí podporovat kluby a obecně informovat veřejnost, kluby musí intenzivně pracovat ve svém okolí, trenéři musí správně motivovat, současní hráči musí o golfu hezky mluvit, atd. Je to složité, je to na dlouho, ale jinak to nejde.

Každý z těch kousků samostatně je jen plivnutí. Ale společně to půjde. Je potřeba vydržet a nečekat, že zázraky přijdou za měsíc nebo za rok. Nejhorší jsou totiž ty stavy "ode zdi ke zdi" - budem dělat velký marketing -> nebudeme dělat nic -> uděláme TV pořad -> jsou to jen vyhozené peníze -> oslovíme negolfisty ->...

A v jednom kluci v rozhovoru mají určitě pravdu - hodně tomu pomohou opakované úspěchy českých reprezentantů.

myšlenka o společném golfu dětí a prarodičů
To se mi hodně líbilo a už mám připravený newsletter pro všechny naše členy s věkem 50+ a názvem "Babi vem mě na golf!

Stejně jako pan Uhlík si nemyslím, že snaha o zlidovění přivede ke golfu více lidí
Tady se neshodneme. Z USA nebo UK víme, že jsou hřiště kam chodí hráči klidně v teplákách a tričku a že jsou hřiště noblesní a kulturní. Pojďme nedávat zbytečné překážky a ukažme v prostorech, kde to lze (vesnická hřiště, malé 9ky, drivingy,...), že absence límečku není důvodem ke změně životního stylu. A využijme to v náš prospěch později - to, že má člověk "slámu na botách" ještě neznamená, že bude špatný golfista se všemi ctnostmi, co ten sport doprovázejí.

Ten kruh je potřeba pořád narušovat a to komplexní prací na všech úrovních. ČGF musí podporovat kluby a obecně informovat veřejnost, kluby musí intenzivně pracovat ve svém okolí, trenéři musí správně motivovat, současní hráči musí o golfu hezky mluvit, atd. Je to složité, je to na dlouho, ale jinak to nejde.

Každý z těch kousků samostatně je jen plivnutí. Ale společně to půjde. Je potřeba vydržet a nečekat, že zázraky přijdou za měsíc nebo za rok. Nejhorší jsou totiž ty stavy "ode zdi ke zdi" - budem dělat velký marketing -> nebudeme dělat nic -> uděláme TV pořad -> jsou to jen vyhozené peníze -> oslovíme negolfisty ->...

A v jednom kluci v rozhovoru mají určitě pravdu - hodně tomu pomohou opakované úspěchy českých reprezentantů.

To se mi hodně líbilo a už mám připravený newsletter pro všechny naše členy s věkem 50+ a názvem "Babi vem mě na golf!

Tady se neshodneme. Z USA nebo UK víme, že jsou hřiště kam chodí hráči klidně v teplákách a tričku a že jsou hřiště noblesní a kulturní. Pojďme nedávat zbytečné překážky a ukažme v prostorech, kde to lze (vesnická hřiště, malé 9ky, drivingy,...), že absence límečku není důvodem ke změně životního stylu. A využijme to v náš prospěch později - to, že má člověk "slámu na botách" ještě neznamená, že bude špatný golfista se všemi ctnostmi, co ten sport doprovázejí.
Souhlasím: stačí jeden mužský úspěch a bude zaděláno. Ale jen ten úspěch nestačí. Musí se k tomu přidat sympatický mediální obraz toho šampiona a to si myslím, že je pro veřejnost hodně určující. Příklad: zdůrazňuju, že jde jen o můj názor. Sará Kousková působí v rozhovorech velice sympaticky. Je to milá a krásná žena s jasným životním a sportovním postojem. Na druhou stranu Klárka Spilková - nemyšleno nijak urážlivě, omlouvám se = naivní a dětinská.
Bohužel, já jsem ve své pozici omezen pouza na to, abych o golfu hezky mluvil. Otázka je, jestli mě ještě někdo chce poslouchat.:D
Kluby mají velké možnosti, jen jde o to, jestli mají ochotu, jako Vy v Hořehledech, investovat dostatek času a práce.

Děkuji za poslech a hlavně za reakce. Myslím, že i toto je jedna z věcí, kterou golf velmi potřebuje. Aby se o něm mluvilo, debatovalo, diskutovalo a stala se z něj běžná součást života co nejvíce lidí. Pokud tomu prospěje formálnější oblečení, ok, pojďme tom mluvit a najdem společnou shodu. Všechno, ale má své hranice, minule jsem třeba viděl v Hodko chlipovat hráče ve spartakiádním tílku z roku 85 s břichem venku... nebyl to hezký pohled. To mi nepřijde úplně dobrá cesta, ale Ok to je extrém.
A souhlasím s Martine, je to, ne bude to dlouhá cesta a úspěch není zaručen. Ale jak řekl pan Janda : Nevím, jestli je správná, ale podle mne, je to jediná možná". A s tím já souhlasím.
A jen malá ukázka vnímání golfu. Po rozhovoru s Petrem Uhlíkem, jsem se zastavil na družinku v Hostíku. Začínal jsem tam a tak jsem si trošku zavzpomínal a zatlačil slzu. potkal jsem tam dva manžele, cca 50 let. Děti vyrostly a tak hledají aktivitu, kterou by mohli do budoucna společně provozovat. Došlo na golf. Objednali si hodiny s trenérem ( až za měsíc... ? to žádný nemá dříve čas ?) a teď se sami zkouší do míčku trefit. Nešlo jim to. Golfem totálně nepolíbení. Jak se to hraje, co je hendikep, co je par, atd, atd, nic, prostě nic neznali. Hodně jsem vysvětlil, podpořil. Ale celou dobu mi potichu říkali, že mají pocit že do této společnosti prostě nepatří. Že ti okolo nich jsou prostě trošku jiní, že se i trošku divně dívají, že jim to nejde atd. atd. Nevím, snad to nevzdali, ale i tohle něco signalizuje.
A ještě poslední věc. Mám připravený rozhovor s Jirkou Novosadem, dneska Golferis/Týčko, dříve Loreta v Pyšelích. V rozhovoru zmiňuje jak oslovili lidi z okolí Pyšel, kolik to bylo práce, kolik úsilí a dalších aktivit. A výsledek ? Z cca 500 oslovených se jich skoro 200 stalo členy Lorety. Nebudu vše prozrazovat, poslechněte si. Ale JDE TO !
Díky všem za poslech a podněty.

Některé názory ohledně zviditelnění přes výsledky golfu jsou až úsměvné. Opravdu si někdo myslí, že nějaká negolfová média budou psát o golfové Extralize ČR ? To je ale AMATÉRSKÁ ( max 1 profi v týmu ) soutěž, zcela bez diváků, kdy mistrovské týmy obdrží od CGF přesně 0 Kč. To nevypadá na nějaký čtenářský trhák. A podobné je to téměř se všemi dalšími výsledky. Z pohledu golfisty ( jak bylo správně řečeno, necílové skupiny propagace ) vím, že je golf na amatérské úrovni celkem úspěšný, ale s výjimkou rodičů a funcionářů tyto výsledky nezajímají ani běžné golfisty, natož aby to zajímalo negolfistu. Na profesionální úrovni jsou sice výsledky rok od roku lepší, nicméně nejlepší golfista je 854 ve světovém žebříčku. Z pohledu člověka golfem nepolíbeným, kdyby se někdo rozepisoval o takových výsledcích, asi bych to fakt nečetl a myslel si o tom svoje. Smutnou realitou je, že jediným mediálně skutečně známým golfovým hráčem je Roman Šebrle.
Golfistů je dost, problém je v tom, že jen část z nich reálně hraje. Obecně golf v ČR funguje ( pro něj z hlediska dotací velmi výhodně ) přesně opačně než je běžné ve většině jiných sportů. Např. stolní tenis hraje občas kde kdo, ale členství ve svazu má zlomek těchto hráčů. V golfu je naopak zaregistrovaný, jen s mírnou nadsázkou, každý kdo prošel kolem hřiště.

Zatím jsem podcast neviděl. Nejdříve se najím a potom v posteli to zkouknu ;) Jsem velmi rád, že je Petr @sucháč natáčí. Vždy se těším na nové. Děkuji za to :up:
Pokud dovolíte, rád vám sdělím pár postřehů za těch 12 let, kdy jsem se po prvním kontaktu hole a míčku zamiloval do GOLFU.
Zaznělo tu dost názorů, se kterými musím souhlasit. Když jsem s golfem začínal, stávalo se mi velmi často při otázkách od kolegů a známých co dělám ve volném čase, že vykulili oči a otevřeli pusu při mé odpovědi. No přeci hraji golf. Cože, a kde na to bereš ?
Vždyť jsi obyčejný dělník ve fabrice, co nemá prachy. Golf hrají jen pracháči a slavní sportovci. Je to jen o prioritách. Golf je oproti jiným sportům dost náročný na čas, co také dost lidí odradí od vyzkoušení.
Celá léta se golf bohužel potýká s tím, že veřejnost to tak vidí. Kdykoli jsou nějaké rozhovory o golfu, tak je to buď slavný sportovec, podnikatel nebo prostě člověk, který je finančně velmi nad průměrem.
Bohužel jako asi u většiny sportů, jsou i mezi golfisty jedinci, kteří dělají špatnou image golfu svým chováním. Já mám prachy a co máš ty, ty ubožáku. Za těch 12 let jsem se bohužel s takovými jedinci párkrát potkal. Ti, co mě osobně znají, tak vědí, že jsem typ člověka, který vydrží hodně. Bohužel slova typu... ty asi nevíš kdo jsem... ze mne udělají nasr.. býka :D co vidí rudě. Nebo když své autíčko, jehož hodnota není ani cena průměrného setu želez :D, si dovolím zaparkovat mezi luxusní vozy na parkovišti golfového resortu. Některé pohledy jsou výmluvné.
Naštěstí těchto zážitků je poslední dobou velice málo, a už to vymizelo skoro úplně :up:
Že jsem ukecaný, to je o mě známo. Ale psát to je pro mne dost těžké.
Závěrem bych chtěl říci, že by možná pomohlo dělat rozhovory o golfu s lidmi podobnými jako jsem já. Dělník, co maká ve fabrice, má plat pod celostátním průměrem, ale golf miluje a baví ho to.
Samozřejmě zde na 19 jamce jsou ti nejlepší kamarádky a kamarádi, které jsem díky své lásce měl možnost poznat.
Moc děkuji, za to že jste a golfu děláte dobré jméno.

Váš Peťulka Šulců alias JUMBO :)

V rozhovoru také zazněla myšlenka o společném golfu dětí a prarodičů.
A tohle právě odešlo:

{osloveni_jmeno},

obracím se na vás "služebně starší" s připomenutím, že dětská golfová sezóna v Hořehledech startuje už za necelé 2 týdny. A z mnoha mých předešlých emailů víte, že nám na dětské duši záleží a že si ji hýčkáme a dobře se o ni staráme. A i proto vám chci připomenout, protože v mém případě to tak bylo s lyžemi, že prarodič je často důležitým hybatelem v životě svých vnoučat...

Golf je hra pro každého!

Spousta sportů je pro seniory náročná – tělo vyžaduji péči a klouby si říkají o odpočinek. Golf je ale úplně jiná liga! Tady se neběhají sprinty, nikdo vás nebude posílat do posilovny a hlavně – není kam spěchat. Hřiště je rozlehlé, čerstvý vzduch dělá divy a chůze mezi jamkami je skvělý způsob, jak udržet tělo i mysl v kondici. A co je nejlepší? Golf posiluje rovnováhu, koordinaci a dokáže např. snížit krevní tlak. Pozitivně působí jako prevence celé řady nemocí. Takže žádné „já už jsem na to starej“ – golf je sport, který vás udrží v pohybu a ještě si u toho skvěle poklábosíte.

Vnouče jako nejlepší golfový parťák

Teď si představte, jaké by to bylo, kdyby vám golfový míček místo partnera, který furt říká „drž hlavu rovně!“, podávalo vaše vnouče. Malé děti jsou přirozeně soutěživé a zvědavé, a tak je golf skvělá příležitost, jak je naučit nejen sportu, ale i trpělivosti, soustředění a fair play. Navíc – co si budeme povídat – udržet hyperaktivního školáka v klidu je nadlidský úkol. Ale když mu dáte do ruky golfovou hůl a pošlete ho odpálit míček přes celé hřiště, dost možná ho to zabaví víc než hodina s tabletem. A vy? Můžete si mezitím v klidu vychutnat tu pohodu společného času a zážitku.

Pro děti i seniory – golf spojuje generace

Golf není o tom, kdo je nejrychlejší nebo nejsilnější. Je to hra, kterou mohou hrát prarodiče se svými vnoučaty na stejné úrovni. Zatímco babička v klidu promýšlí strategii, malý rošťák kolem ní pobíhá a snaží se ji porazit. Když vnoučeti představíte golf, dáte mu dárek, který si bude moci užívat do konce života. A pokaždé, když si stoupne na první odpaliště, klidně za 40, 50 let, si vzpomene na toho, kdo ho na něj poprvé vzal.

Společné chvíle, na které se nezapomíná

Kolik vzpomínek si dnes děti tvoří se svými prarodiči? Už dávno neplatí, že se u babičky jen peče a pletou ponožky a s dědou stavěj vláčky. Společný golfový výlet je šance, jak zažít něco nového, naučit se něčemu užitečnému a hlavně – užít si spoustu legrace. A kdo ví? Možná právě váš vnuk bude jednou stát s pohárem na golfovém turnaji a říkat: „To moje babička mě ke golfu přivedla...!“

Závěrem bych chtěl říci, že by možná pomohlo dělat rozhovory o golfu s lidmi podobnými jako jsem já. Dělník, co maká ve fabrice, má plat pod celostátním průměrem, ale golf miluje a baví ho to.
To by rozhodně Petře pomohlo. Problém ale tkví v tom, kam pak takový rozhovor umístit, aby si ho někdo jako ty přečetl a aby to zafungovalo...

To by rozhodně Petře pomohlo. Problém ale tkví v tom, kam pak takový rozhovor umístit, aby si ho někdo jako ty přečetl a aby to zafungovalo...
Já vím Martine, že to asi není jednoduché. Byl to jen nápad golfisty, který tento sport miluje a byl by rád, kdyby bylo více takových, jako jsem já. Možná by mohla ČGF více zdůraznit ve svých propagačních materiálech, že je to sport pro všechny bez rozdílů. Pokusit se více dostat články do médií, ať psaných, TV nebo na internet. Možná jsem naivní, ale nikde nevidím popularizaci golfu.
To co děláte vy v Hořehledech by mělo mít možnost vidět více lidí golfem nepolíbených.

Pokusit se více dostat články do médií, ať psaných, TV nebo na internet. Možná jsem naivní, ale nikde nevidím popularizaci golfu.
To máš pravdu, že nevidíš. Koncepčně nic nevzniká a není na to ani v této rovině žádná kapitola v rozpočtu. Tam je položkově "pouze" spolupráce s marketingovou agenturou s primární cílem získat peníze skrze partnery, které by pak vytvořili tu 3. nohu rozpočtu, o které mluvil Vratislav Janda.

To máš pravdu, že nevidíš. Koncepčně nic nevzniká a není na to ani v této rovině žádná kapitola v rozpočtu. Tam je položkově "pouze" spolupráce s marketingovou agenturou s primární cílem získat peníze skrze partnery, které by pak vytvořili tu 3. nohu rozpočtu, o které mluvil Vratislav Janda.
Právě ten rozhovor s Jandou sleduji. Je těžké, když není shoda ve výboru.

Zatím jsem podcast neviděl. Nejdříve se najím a potom v posteli to zkouknu ;) Jsem velmi rád, že je Petr @sucháč natáčí. Vždy se těším na nové. Děkuji za to :up:
Pokud dovolíte, rád vám sdělím pár postřehů za těch 12 let, kdy jsem se po prvním kontaktu hole a míčku zamiloval do GOLFU.
Zaznělo tu dost názorů, se kterými musím souhlasit. Když jsem s golfem začínal, stávalo se mi velmi často při otázkách od kolegů a známých co dělám ve volném čase, že vykulili oči a otevřeli pusu při mé odpovědi. No přeci hraji golf. Cože, a kde na to bereš ?
Vždyť jsi obyčejný dělník ve fabrice, co nemá prachy. Golf hrají jen pracháči a slavní sportovci. Je to jen o prioritách. Golf je oproti jiným sportům dost náročný na čas, co také dost lidí odradí od vyzkoušení.
Celá léta se golf bohužel potýká s tím, že veřejnost to tak vidí. Kdykoli jsou nějaké rozhovory o golfu, tak je to buď slavný sportovec, podnikatel nebo prostě člověk, který je finančně velmi nad průměrem.
Bohužel jako asi u většiny sportů, jsou i mezi golfisty jedinci, kteří dělají špatnou image golfu svým chováním. Já mám prachy a co máš ty, ty ubožáku. Za těch 12 let jsem se bohužel s takovými jedinci párkrát potkal. Ti, co mě osobně znají, tak vědí, že jsem typ člověka, který vydrží hodně. Bohužel slova typu... ty asi nevíš kdo jsem... ze mne udělají nasr.. býka :D co vidí rudě. Nebo když své autíčko, jehož hodnota není ani cena průměrného setu želez :D, si dovolím zaparkovat mezi luxusní vozy na parkovišti golfového resortu. Některé pohledy jsou výmluvné.
Naštěstí těchto zážitků je poslední dobou velice málo, a už to vymizelo skoro úplně :up:
Že jsem ukecaný, to je o mě známo. Ale psát to je pro mne dost těžké.
Samozřejmě zde na 19 jamce jsou ti nejlepší kamarádky a kamarádi, které jsem díky své lásce měl možnost poznat.
Moc děkuji, za to že jste a golfu děláte dobré jméno.

Váš Peťulka Šulců alias JUMBO :)

Přesně na tomto tvém postoji ohledně vozového parku je vidět, proč někdo golf nikdy hrát nebude. Ten problém máš v hlavě, i když se snažíš ho potlačit a to už golf hraješ, tak by ti mohlo být jedno, jaká auta jsou na parkovišti a ty POHLEDY nevnímat. Když se rozhlédneš po parkovišti v Terezíně, dejme tomu dopoledne ve všední den, tak tam vidíš jen ty vozy v ceně řádově několika miliónů?
To je přesně ten postoj lidí z venku: mám relativně levné, staré auto, tak do té komunity nepatřím, budou se na mě dívat skrz prsty a tím pádem se tam budu cítit špatně! Je vidět, jak může někdo uvažovat, když mu záleží jen na tom, co si oněm ostatní myslí a vlastně ho vůbec nezajímá, jaká je podstata té hry a co mu může naopak hraní golfu do života přinést.
Nemám auto ani za jeden milion a před časem jsem měl dokonce stejné auto, jako Ty ted´, vlastně to bylo v době, kdy se o zlidovění golfu ještě vůbec nemluvilo a otázku "výmluvných pohledů" jsem vůbec neřešil.

Přesně na tomto tvém postoji ohledně vozového parku je vidět, proč někdo golf nikdy hrát nebude. Ten problém máš v hlavě, i když se snažíš ho potlačit a to už golf hraješ, tak by ti mohlo být jedno, jaká auta jsou na parkovišti a ty POHLEDY nevnímat. Když se rozhlédneš po parkovišti v Terezíně, dejme tomu dopoledne ve všední den, tak tam vidíš jen ty vozy v ceně řádově několika miliónů?
To je přesně ten postoj lidí z venku: mám relativně levné, staré auto, tak do té komunity nepatřím, budou se na mě dívat skrz prsty a tím pádem se tam budu cítit špatně! Je vidět, jak může někdo uvažovat, když mu záleží jen na tom, co si oněm ostatní myslí a vlastně ho vůbec nezajímá, jaká je podstata té hry a co mu může naopak hraní golfu do života přinést.
Nemám auto ani za jeden milion a před časem jsem měl dokonce stejné auto, jako Ty ted´, vlastně to bylo v době, kdy se o zlidovění golfu ještě vůbec nemluvilo a otázku "výmluvných pohledů" jsem vůbec neřešil.
Špatně jsi mne pochopil @ulilee , nebo jsem to já možná špatně napsal. Je vidět, že mě neznáš osobně. Doufám, že se poznáme. Mě je to úplně jedno, v čem kdo jezdí a za kolik má výbavu. Pro mne je nejdůležitější jaký je to člověk a jak se chová. Nikdy jsem neměl trauma z toho, že nemám prachy. Právě díky tomu že je nemám, jsem na golfu poznal ty nejlepší kamarády a kamarádky. Protože to neřeší ;)

Špatně jsi mne pochopil @ulilee , nebo jsem to já možná špatně napsal. Je vidět, že mě neznáš osobně. Doufám, že se poznáme. Mě je to úplně jedno, v čem kdo jezdí a za kolik má výbavu. Pro mne je nejdůležitější jaký je to člověk a jak se chová. Nikdy jsem neměl trauma z toho, že nemám prachy. Právě díky tomu že je nemám, jsem na golfu poznal ty nejlepší kamarády a kamarádky. Protože to neřeší ;)
Ale já jsem tě pochopil, jak to myslíš. Není to nic proti tobě osobně. Jen jsem chtěl zdůraznit, že člověk (obecně ), který přemýšlí už předem nad tím, že by se na něj mohl eventuálně někdo špatně dívat, když má auto "jen za" zlomek ceny toho jeho, nikdy z golfem nezačne, což souvisí právě s negativním obrazem golfu ve veřejnosti a ten se vůbec nebo jenom hodně pomalu vylepšuje.
Malou poznámku, a tím bych to ukončil, k otázce financí. Jeden kuřák a pravidelný návštěvník restaurace ( štamgast ) si mě kdysi dobíral a opakovaně pohrdavě naznačoval, jak musím být "ve vatě", když hraju golf. Tak jsem se ho zeptal, kolik měsíčně prokouří a prolije hrdlem. Tenkrát byly jiné ceny piva a cigaret, než nyní, ale celkem viditelně mu vyrazilo dech, když jsem mu na to odpověděl, že bych si s tou částkou, ze které on vlastně nic nemá, já vystačil na 2 -3 golfové sezóny.:eek:

Vůbec se nebráním rozhovoru s kýmkoli ( no pro jsem trošku přehnal, s Burešem asi ne :-)) a je mi zcela jedno čím přijede, nebo pro něj klidně i zajedu. Mé studio je přesně takovýmto lidem otevřeno !

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom