Pomůže mně to v tom, že kdy
Když by to bylo měřeno vzduchem a byla by to pro mě riskantní rána, tak kdybych to chtěl hrát konzervativně, tak bych už z ničeho na hřišťi nezjistil, jak je to daleko k vlajce po ferveji, anebo dalšímu kolíku, protože kolíky by už nereflektovaly vzdálenost mezi sebou a dál k vlajce po středu ferveje, ale čistě by udávaly jen tu vzdušnou vzdálenost k vlajce ( cestou, necestou). Prostě ty kolíky udávající vzdálenost po středu mám dost spojené s konzervativní hrou, layupy, pomáhají mi s orientací apod. Snad jsem to moc nezkomplikoval.
Je tedy pravda, že kvůli zmatečnému měření a právě i kvůli hero shots, jsem si pořídil hodinky a mám klid. Štvalo mě, že ta hřiště to měla nepřesně, anebo každé jinak a já kolikrát nevěděl, čím se řídit.
Proto je podle mě důležité, aby se to měřilo po ferveji, protože ti, co začínají, tak hero shots většinou nehrají a tento ukazatel na hřišťi je pro ně jediný, kterého se můžou držet, protože jako začátečníci většinou nemají měřidla. Ty si podle mě každý pořizuje až časem.
Jinak mě překvapilo, že Ti někdo povolaný doporučil zohlednit i převýšení. Tohle by neodporovalo pravidlům? Já si vždy na turnajích vypínám přepočet převýšení a na některých "motokrosových" jamkách s tou vzdáleností pak mám velký problém. Ale zase to vnímám jako součást toho sportu, anebo aspoň to, jak to v historii bylo zamýšleno, než přišly birdie books, kedíci vyzbrojení tunou poznámek, anebo ostatně i my hobíci s hodinkami. Už to asi není taková challenge jako kdysi a možná to ztratilo trošku kouzla. Ale to asi i spousta jiných věcí díky jiným vymoženostem ( troška nostalgie
)