To je zajímavý plán. Znám par golfistů, kteří by to takto pojmout mohli a mají vyloženě zadržený HCP, doposud 54, nehrají prostě turnaje. Jeden z nich je i odsud z Jamky, kdo ví, koho mám na mysli?
Mně to přijde, jak bych to řekl... na první přečtení takový zvláštní přístup, ale pak jsem nad tím začal uvažovat a tak proč ne. Za tu snahu mnoho měsíců (let) poctivě trénovat, hrát v pozadî, získávat výkonnost a psychickou odolnost a pak přijít na turnaj a vyhrát kategorii začátečníků... Hledání takového turnaje? Možná túra... by v amatérském statusu na tím cenově mohlo být líp, případně hrát mistrovství klubu, kde může na konci být pěkná cena... vozík, zájezd atd. Btw vzhledem k tomu, kolik mě golf se vším všudy stojí, tak bych musel takových cen vyhrávat jednu alespoň každý měsíc, abych byl na nule. No a když si tohle uvedomim, tak vlastně ty ceny jsou nepodstatné, udělají radost i drobné, pohár, flaška, jídlo a pocit, ze jsem zahrál parádně.
Myslím, že nebude moc turnajů, túr, kde by 54 mohla rozbít trezor pořadatele. Nebo?
Btw mám dojem, ze ceny u amatérů by neměli přesáhnout ekvivalent 400 GBP. Znalejší mě kdyžtak opraví. Zajímavé v té touze po výhře je i mít na paměti definici amatérského statusu, viz
https://www.cgf.cz/cz/dokumenty/obecne/pravidla-amaterskeho-statusu-2016/uvod-a-definice#DAS-Rules