Když od někoho členství v klubu koupím, tak přebírám jeho číslo?
Ne
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Když od někoho členství v klubu koupím, tak přebírám jeho číslo?
Já spíš moc nechápu, proč se s tím dělají, když:
1. Každý hráč je u ČGF prioritně veden pod svým RČ a členské číslo je jen doprovodný parametr, stejně jako třeba jméno nebo titul.
2. Připravuje se elektronická členská karta
Proč se to celé nespojí a neudělá se jednotná identifikace, která s hráčem půjde bez ohledu na to, kde má členství...
Ad 2 - co má být elektronická členská karta? Co to přinese za vlastnosti?
a jak si napr budu brat mice na DR, ktere ted mam nabite na karticce?Neznám detaily, pouze vím, že pravděpodobně od roku 2022 dojde ke zrušení plastových karet a budou existovat pouze elektronicky. Mluvilo se i o tom, že by to zároveň byl přístup do "vlastní sekce" na serveru ČGF pro přihlašování na turnaje atd. Zda to tak je a nebo to celé usnulo netuším...
a jak si napr budu brat mice na DR, ktere ted mam nabite na karticce?
A konečně fungující odbavení u první jamky v Beřovicích taky předělat. Jo, pokrok nezastavíš ☹Predpokladam, ze bude potreba drivingy, ktere nemaji ctecku carovych kodu, dovybavit.
Doplňovat čtečkou čárových kódů už dnes nemá význam, je to zastaralá technologie. Pokud doplňovat odbavovací systémy v souvislosti s elektronickou (virtuální) kartou, tak čtečkou NFC čipůPredpokladam, ze bude potreba drivingy, ktere nemaji ctecku carovych kodu, dovybavit.
Doplňovat čtečkou čárových kódů už dnes nemá význam, je to zastaralá technologie. Pokud doplňovat odbavovací systémy v souvislosti s elektronickou (virtuální) kartou, tak čtečkou NFC čipů
A konečně fungující odbavení u první jamky v Beřovicích taky předělat. Jo, pokrok nezastavíš ☹
Hele nevím. Předpokládám, že potřebuješ smartphone a net? A je to odolné proti zneužití?V dobe samoodbaveni pres TT mi kiosek prijde zbytecny.
Přesně! Ideální stav. Žádné kartičky, nebo papírky. NFC je v některých hodinkách a prakticky ve všech telefonech. S příchodem NFC mám platební kartu doma v šuplíku.tak čtečkou NFC čipů
Funguje to jako platební karta. Nepotřebuješ net, jen nějaký HW s NFC (hodinky, mobil...). Přes NFC zadáváš pin vždy, takže je to lepší než karta, protože ta je "odemknutá" na platby do 500,- bez pinu, takže i bezpečnější.Hele nevím. Předpokládám, že potřebuješ smartphone a net? A je to odolné proti zneužití?
Takhle přijdu, protáhnu kartu a jdu. Já s tím problém nemám, znám ale pár lidí, kteří ho mít budou...na golf telefon nenosí třeba.
Jako funguje to dobře. Ale to s tím pinem, to se obávám, že není pravda. Právě že platby skrze NFC jsou bezpinové, protože většinou nezadáváš pin ani při větších částkách. Tím neříkám, že to nelze nastavit, asi. Ale já když platím mobilem za nákup, pin nedávám. Což je asi dobré v době covidové a četl jsme článek, kde bylo napsáno, že se to právě kvůli tomu používá víc a víc.Funguje to jako platební karta. Nepotřebuješ net, jen nějaký HW s NFC (hodinky, mobil...). Přes NFC zadáváš pin vždy, takže je to lepší než karta, protože ta je "odemknutá" na platby do 500,- bez pinu, takže i bezpečnější.
Nedáváš PIN, ale musíš odemknout telefon. Aspoň já jo...Jako funguje to dobře. Ale to s tím pinem, to se obávám, že není pravda. Právě že platby skrze NFC jsou bezpinové, protože většinou nezadáváš pin ani při větších částkách. Tím neříkám, že to nelze nastavit, asi. Ale já když platím mobilem za nákup, pin nedávám. Což je asi dobré v době covidové a četl jsme článek, kde bylo napsáno, že se to právě kvůli tomu používá víc a víc.
Znám poměrně dost hráčů, kteří nejsou zrovna fanoušky moderních technologií , kteří by zrušení plastové kartičky nesli dost těžce...
A kdo to nebude chtít používat, nic se pro něj nemění.
Tohle je trochu problematické tvrzení. Z vlastní praxe implementatora IS je toto přesně kámen úrazu - pokud se nebude používat vše stoprocentně, tak je to v podstatě jen odbočka, která ve výsledku vše prodražuje. Tzn. udržuješ dva (x) systémy, dva způsoby... samozřejmě nějaké přechodné období je dobré, ale pak je potřeba udělat tlustou čáru a přejít na něco nového (neříkám lepšího, ale hlavně nového a jednotného).
Na druhou stranu - nějaká osobní sekce přímo u čgf by byl ohromý benefit. Problém, který já v tom je, že pořád je to vícestupňové. A v podstatě povinnost být členem nějakého klubu, nemožnost být elegantně "nezařazený". Pokud už má být elektronizace tohoto (a třeba i s možností plastové kartičky jako onoho "odznaku" na nástěnku obsahující třeba i NFC nebo cokoli jiného), ať je s tím ale spojená i svoboda nebýt v konkrétním klubu, ale být evidován u čgf jako hráč golfu včetně nějakého poplatku za vedení hi. Moderní doba nepotřebuje, aby každý byl členem nějak pojmenovaného cechu nebo škatulky.