- Jméno
- Jiří
- Klub
- GC Čechie
- HI (HCP)
- 5,0
Like nepatří k poslední větě...ale k tomu před tím.
To bude tím, že jsi si mě zatím neblokla... ;-)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Like nepatří k poslední větě...ale k tomu před tím.
Na Kaskádě (a jistě nejen na Kaskádě) žádná(ý) recepční hole ani nezahlédne. Mj. proto, že s holemi na recepci nesmíš.... některé odpovědi J. Wernera jsou jak z Cimrmana :
... Dá mu radu zdarma, která je stejně jako lísteček ze stromu. Padá, ale za chvíli se ztratí ... ( aneb jak profesionál získá více klientů )
.... Na Kaskádě jsme si udělali vývojový diagram, myšlenkový proces. Jak na recepci zjistit, že se jedná o golfistu? Podívat se mu na hole. To je první signál o tom, zda se jedná o golfistu, či nikoliv. (aneb geniální rada, jak poznat, že hráč může na hřiště. Pokud přijde zájemce v kopačkách s fotbalovým míčem v ruce, nepouštět ! )
Ať hledám jak hledám, nikde jsem nenašel ve statistikách jak to je s četností zranění u golfu ná jedné straně a auta/zbraní na straně druhé. Myslím si , že to bude republikově v promilích a celkem možná v nano.Chtěl bych je zdůraznit, že nesprávně poučený golfista může způsobit těžké ublížení na zdraví, možná smrt stejně, jako řidič auta. Bavíte se o zdržování, ale já ve výuce golfistů spatřuji především bezpečnost, umění a ohleduplnost k ostatním golfistům!!! Hlavně si mě nazapomeňte všichni bloknout, protože to vidím jinak...
Ať hledám jak hledám, nikde jsem nenašel ve statistikách jak to je s četností zranění u golfu ná jedné straně a auta/zbraní na straně druhé. Myslím si , že to bude republikově v promilích a celkem možná v nano.
Ano, ke zranění může dojít u jakékoliv činnosti pokud někdo nepoužije zdravý selský rozum..
Takže kdyby měl dotyčný ZK, tak by mu ta hlava hole neulítla?... Jinak jsem zažil v Tunisu, kdy při cvičném švihu ulétla hlava hole a rozsekla klukovi hlavu šití a celý den v háji, samozřejmě se strachem co a jak a hlavně to i stálo nějaké peníze. Úplně zbytečně...
Tento priklad je opravdu super...
Ale kdyby mel ZK, mozna by si stoupl jinam
Tohle dává smysl.A co tohle?.: Rekreační golfista :.
krg.teetime.cz
Tohle dává smysl.![]()
Osobně také považuji za absurdní myšlenku, že zrušení ZK přispěje k nějaké masové popularizaci golfu. Považuji ji za užitečnou , za takový doklad alespoň toho, že se dotyčný bude umět jakžtakž pohybovat po hřišti a zná alespoň základní pravidla a etiketu golfu. Na druhou stranu nepředpokládám , že si provozovatelé dovolí vypustit na svá hřiště nějakou smečku gofových diletantů bez jakéhokoliv dozoru, takže si nemyslím, že to způsobí nějaký zásadní problém v propustnosti hřiště. Ale jak praví klasik : "Uvidíme, řekl slepý ..."
No přeci u @TrenérA kde se to ten dotyčný naučí?
Mirku bravo, toto je jediná cesta k masovosti jakéhokoliv sportu, prostě si ho skusit a když mě to chytne, tak se tomu budu věnovat. Na toto nikdo nemusí nic vymýšlet a za tyto prostředky vytvořit pobídky na výstavbu/provoz těchto hřišť.No přeci u @Trenér
Zásadní problém pro masový rozvoj golfu jsou chybějící městská veřejná hřiště, kam si může přijit “plácnout” každý, kdo bude mít chuť i bez znalosti pravidel a dalších “nezbytností”.
Proč je v USA golf tak populární? Ano svou zásluhu na tom má i Tiger, ale hlavně je tam dostatek hřišt, kam si můžu jít zahrát za pár babek klidně v džínách a tričku bez rukávů a límečku. Spousta lidí to prostě bere jen jako pohybovou aktivitu stejně jako jízdu na in-linech, na kole, košíkovou na jeden koš atd. Žádné svázání konvencemi či pravidly.
No a pokud někdo pak zjistí, že ho ten golf prostě baví, tak jde a zaplatí si trenéra, naučí se pravidla a pořídí si odpovídající vybavení.
Proč mám platit “pálku” za trenéra a členství v klubu (potažmo ČGF), když vlastně v začátku ještě ani nevím, jestli mne to bude bavit?
No přeci u @Trenér
Zásadní problém pro masový rozvoj golfu jsou chybějící městská veřejná hřiště, kam si může přijit “plácnout” každý, kdo bude mít chuť i bez znalosti pravidel a dalších “nezbytností”.
Proč je v USA golf tak populární? Ano svou zásluhu na tom má i Tiger, ale hlavně je tam dostatek hřišt, kam si můžu jít zahrát za pár babek klidně v džínách a tričku bez rukávů a límečku. Spousta lidí to prostě bere jen jako pohybovou aktivitu stejně jako jízdu na in-linech, na kole, košíkovou na jeden koš atd. Žádné svázání konvencemi či pravidly.
No a pokud někdo pak zjistí, že ho ten golf prostě baví, tak jde a zaplatí si trenéra, naučí se pravidla a pořídí si odpovídající vybavení.
Proč mám platit “pálku” za trenéra a členství v klubu (potažmo ČGF), když vlastně v začátku ještě ani nevím, jestli mne to bude bavit?
Mirku bravo, toto je jediná cesta k masovosti jakéhokoliv sportu, prostě si ho skusit a když mě to chytne, tak se tomu budu věnovat. Na toto nikdo nemusí nic vymýšlet a za tyto prostředky vytvořit pobídky na výstavbu/provoz těchto hřišť.
Za jaké "tyto" prostředky?Mirku bravo, toto je jediná cesta k masovosti jakéhokoliv sportu, prostě si ho skusit a když mě to chytne, tak se tomu budu věnovat. Na toto nikdo nemusí nic vymýšlet a za tyto prostředky vytvořit pobídky na výstavbu/provoz těchto hřišť.
Když si budu chtít vyzkoušet tenis, bruslení, kolo, šachy, fotbal a tak bych mohl pokračovat ve vyjmenování ostatních sportů, také hned “nepoletím” za trenérem. Tak proč zrovna golf?1. Osobně jsem šel napřed k trenérovi, a pak začal hrát. Vůbec si nedokáži představit, že bych to udělal opačně, vždyť bych nic nevěděl, neuměl a určitě si to ani neužil. Mně se líbí, že si tento sport, aspoň z části udržuje tradice a nějaké pravidla. Penzum deseti hodin, což tento kurz obnáší ve většině klubů, lidem vysvětlí opravdu jen nezbytné základy, kdy není ani čas na opakování.
2. Už jsem tu jednou psal o klientovi, který si koupil tři ZK na Zbraslavi. Dva roky se dával dohromady za těch cca 4 měsíců samouka... Čas a peníze za driving, jistě převýšily hodnotu normálního kurzu pro jednotlivce u výborného trenéra.
3. HGZŽ je vcelku dobrý nápad, ale není jednoduché najít resort, který by tuto akci přivítal a pořádně ji uchopil.
Tak ono by bylo na vše, co jmenuješ. Jen by ke každé investici nesměly být přisáté firmy napojené na “politickou reprezentaci” a odvádět “desátek” (ono je to víc než 1/10) do stranických pokladen a kapes politiků. A pak tu jsou “neziskovky” - to je kapitola sama o sobě.Za jaké "tyto" prostředky?
A kde by se jako ta hřiště měla stavět? V době, kdy chybí daleko zásadnější infrastruktura a ceny pozemků kdekoliv, kde to aspoň vzdáleně připomíná město jsou astronomické..
V době, kdy 2+kk byt o 50m v Praze začíná na 4 miliónech, spousta lidí nemá šanci dosáhnout ani na garsonku a nemají kam dávat děti do školky, určitě budou hýkat blahem, když zastupitelstvo postaví veřejné hřiště na golf. A patřičně to pak ocení při volbách.
Hřišť je tady tři zadky a půlka z nich živoří, určitě pomůže stavět další.
Proboha proberte se...
Z toho dva zadky v Praze a blízkém okolí.Hřišť je tady tři zadky a půlka z nich živoří, určitě pomůže stavět další.