@Jerry tent tvuj pribeh je super a krasnej. Aby se mohl naplnit, tak vyzaduje tvou schopnost ovladat sve telo a korigovat pohyb. Ja ze zkusenosti dnes jiz vim, ze nejen ja, ale i mnoho dalsich proste toto moc neumi... jsem tez dost analyticky typ, dam si video a vidim co je tam spatne. Ale tim to b-huzel konci. Asi ze me bude golfovy trener, ala pan Lorenc (ten, co cihlu do ruky nevezme, ale jinak je to odbornik na slovo vzaty a jiz takto tady v okrese postavil 3 baraky...).
@mkopcak V kostce to co pises je pravda... ale ja bych to uplne nezlehcoval. Dle meho je treba to, co jsme dali dohromady v clanecku jak byt dobrym golfistou + zaklad vytah pravidel (dokonce to mam rozepsane jako sequel, ale jsem totalni lempl...). Jedna vec je, ze clovek uz je na hristi a nejak to probehne, ale druha je, ze se pri tom citi jako blbec, neb sam tusi, ze proste nevi co a jak.
Obecna... ja zastavam zasadni nazor, ze je iluzi si myslet, ze golf je ci muze byt levnym a zcela dostupnym sportem. Nemuze... hriste je draha vec a musite mit auto. Je to jako v muzice... jsou nastroje, co jsou prima dostupne, masove... jsou to ty, ktere neni drahe vyrobit, je lehke je naladit a prvni pisen si na ne zahrajete po 20m zkouseni. A pak jsou tu takove, kde mesice loudite kloudny ton. A tak jako u hudby, i zde plati, ze existuje hodne lidi, co se to v podstate dobre nikdy nenauci a na hristi jsou jen diky tomu, ze jiz neplati plosne super striktni limity na vykon.
U golfu a samotrenigu je trosku issue v tom, ze se clovek muze naucit nejakou sekvenci pohybu, ktera i funguje, ale s postupujicim vekem se muze stat zcela destruktivni. U trenera je issue jinde... jako totalni zacatecnik clovek nema sanci poznat blbeho trenera... tech pripadu, kdy jsem mel tu cest videt zjevne dementy v akci, ale jejich zak, muj znamy, nechapal, proc jej varuji je tez dost.