Děvčata a chlapci, já bych se kvůli tomu zas tak moc nedurdil. Tráva jinak neporoste, šlajzy nám to taky nenarovná, max kvůli tomu
@requo přijde o dalších pár chlupů ze zad. A s tím se žít dá...
Je bezesporu pravdou, že je golf mužský sport, současnou golfovou obec v ČR tvoří muži ze 69%. Je tudíž i logické, že je celé prostředí orientováno tímto směrem. A je stejně tak fajnové, že řada oficiálních golfových struktur poměrně systematicky pracuje na tom, aby se vycházelo ženám vstříc a cítili se na golfu příjemně a vítány. Mají své turnaje, mají svou
asociaci, mají svůj
golfový týden! A narozdíl od mužů, mají u nás v golfu i nezanedbatelné sportovní výsledky.
Měl jsem to štěstí, že když jsem začal prozkoumávat nekonečné fairwaye, vzala mne mezi sebe skupinka hořehledských matadorů. A ti mi mimo jiné vysvětlili, že žena neobsluhuje vlajku. Že žena neuhrabává písek. Že když se křičí FORE, tak že je ženu radno vlastním tělem chránit. Že žena je na golfu veskrze vážené stvoření, které je třeba hýčkat, podporovat a opečovávat. A nechť mne triplebogie provází po zbytek golfového života, jestli jsem se podle toho nesnažil vždy řídit!
A protože jsem za těch několik let ke golfu přivedl přes 600 lidí, tak věřím, že se tím řídí i oni. A proto je mi
@Tereza Harmatová vlastně hrozně líto. Protože ona zjevně to štěstí neměla. Z nějakého důvodu se obklopila lidmi, kteří se chovají, jak popisuje. Protože se mi nechce věřit, že by záměrně zkreslovala pravdu a generalizovala svou osamocenou zkušenost na všechny z nás...
Ale na rozdíl od
@JardaK jsem nelenil a založil si na X.com svůj účet. Takže minimálně jedno pozitivum to celé mělo:-D