@requo za mne, Michale bych to celý smazal, přesunul do stoky, nebo tak něco.
Krátká odpověď: Ne. Není v tomto případě důvod.
Delší odpověď: 19 jamka je diskusní fórum, forum už ze svého principu principialne umoznuje a má umoznovat rozdilne nazory a i připadne reakce a rozebírání situaci týkající se golfu bud primo, nebo i vzdaleneji. Pokud se neporušují
Pravidla Jamky především z hlediska provozu či dlouhodobé toxicity sdělení (a ano i určité úrovně komunikace), tak to, že některé téma může být nepříjemné nezavdává důvod, že ho smažu ze světa tak, že provedu cenzuru - případně rozhodnu, které názory a čí jsou fajn a čí už ne. Na to si příliš cením svobody slova, dokud mohu, ale s ní i odpovědnostmi, kdy každy si pěstuje svůj mediální obraz, jak umí. Zároveň tato diskuse je tematicka - sdileny prispevek z twitteru, který ji nastartoval s dosahem tisíců čtenářů je svým způsobem medium, možná ve výsledku dokonce s větším dopadem, než článek v klasických novinách. A zároveň - primo souvisí s naší místní komunitou, kdy pořád mluvíme o někom z nás, o někom, kdo nás osobně zná, kdy známe mnozí i osobně ji.
Pro mě celá tato diskuse nebyla sice na čtení nijak obsahově příjemná, resp. především to, co ji vyvolalo, ale zároveň jsem si díky ní několika obsáhlejším reakcím výše uvědomil i osobně poměrně dost souvislostí, které mi předtím unikaly a poměrně mě to obohatilo. Stejně tak vyjádření některých výše mě zaujala, protože jejich poskytnutý pohled a sdílená zkušenost byl praktický střípek do mozaiky, který i dalšímu nezainteresovanému čtenáři může rozšířit obzory a být více připraven na případnou budoucí konfrontaci s obdobným postojem. A zároveň - pokud danou diskusi někdo další se zájmem o problematiku najde - ukáže to i tu druhou stranu mince. Nechť si pak každý udělá obrázek sám - má oba/více pohledů.
Myslím, že se několikrát již prokázalo, že zdejší komunita je v prumeru normální a má poměrně velmi dobrou schopnost často i samomoderování vyplývající i z vlastní zkušenosti z minulosti při sem tam občasném upozornění - toto už je moc atp. Ano, existují vyhrocené extrémy - které už vyžadují určitý administrátorko/moderátorský zásahu, ale toto tato situace zatím nesplňuje, a věřím, že i díky snaze nás všech ani nenaplní. Ano, někdy je určitě dobré mlčeti zlato... na druhou stranu, když nebudeme mluvit stříbro, tak ani to zlato na pozadí někde v šuplíku nemá vlastně moc smysl.
No a v neposlední řadě - ano, i toto je součást našich golfových životů. Ať se nám to líbí, nebo ne. Tím, že bych tyto problémy vymazával, tu skutečnost nezmění. Naopak - 19.jamka by byla vlastně jen nekompletním informačním výsekem, což si myslím, že je škoda a k tomu mohou sloužit jiné, uzavřené skupiny a platformy.
A snad jen nakonec přeci jen prosba - nepřelévejme to do jiných vláken. Sem tam zmínka muže byt vtipná, ok , ale netapetujme to donekonečna všude kolem - tak pak by si to uz moderování následně zasloužilo = pridelava to práci a znepřehledňuje další vlákna a jejich témata.