- Jméno
- Fanda
- HI (HCP)
- +-15
Tak pak jsou to pitomci.Ne není. Obě tato hřiště jsem hrál jen jednou. Je to proto, že jsem nedal víc než 5 hvězd. Je to i někde napsané.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Tak pak jsou to pitomci.Ne není. Obě tato hřiště jsem hrál jen jednou. Je to proto, že jsem nedal víc než 5 hvězd. Je to i někde napsané.
Byt si napr. o Booking.com myslim svoje, tak jejich system hodnoceni je naprosto genialni - at si kazdy hodnoti jak chce a jeho hodnoceni je svate. Je problem provozovatele, ze dostal blbe hodnoceni, ne klienta. Tzn. 19. jamka ma sanci v tomhle uspet, pokud si ponecha totalni nezavislost hodnoceni a zkombinuje to s vetsim mnozstvim...
A co takhle anketa, něco ve smyslu: Jak často hrajete? Je to převážně na domovském hřišti nebo rádi cestujete a vyhledáváte nová místa?
Myslím, že nás cestovatelů zase tak moc není, ani já už tak moc nejezdím a hraju hlavně v okolí, takže informace o kondici blízkých hřišť můžu sehnat od známých. Proto si myslím, že skupina golfistů sledujících "Hodnocení" není velká a těch přispívajících je logicky ještě míň.
Ale byl bych osobně pro navýšení počtu hvězdiček, protože u pěti se nedá rozlišit rozdílnost kvality hřišť. 10 by bylo asi víc vypovídající. Ve "Všudehrálech" je u hodnocení taky jen 5 a je to málo, ale chápu, že tady to není hlavním cílem.
Ani nejsou. Je to obchodní záměr. Těžko dostanou nějaká fee do odměn, pokud budou hřiště dostávat nehezká hodnocení. A když nebudou mít fee do odměn, nebudou lidi psát ta hodnocení.Tak pak jsou to pitomci.
Odměnu nedávat! Nevěřím na jakoukoli vnější motivaci...nefunguje...v dlouhodobém horizontu určitě ne!Zvažuju to. Jestli nedávat za hodnocení nějakou "odměnu" až už virtuální nebo reálnou. Ono s těmi komunitním projekty je to trochu obtížné... Na druhou stranu, to běžného uživatele nezajímá. Jak by si to pojal?
Třeba by stačilo do vypisovaciho pole dát jen hvězdičku. Podobně obchází blbé vypisovaci tiskopisy v práci, když tam nemám co napsat a nechce mě to pustit dal...
To byl žert z mé strany. Vždyť víš, že se nakonec vždycky rozkecam...@DzejBee a @Dana - jedna hvězdička do komentu nestačí. Alespoň deset.
Ale ano, rozumím.Jde o to, jestli umožnit i rychle krátké recenze bez textu - pak by to asi chtělo více poli, které hvězdičkove zaklikat, aby daná rezence k něčemu byla. A nebo obecně jde o ten osobní pohled a vysvětlení. Co je ten všeobecně užitečný kompromis? Podívejte se na to prosím jak ze strany hodnotitele, tak i toho, kdo informace čerpá. Dokážu si představit, že bude nepovinný text, plus přibudou nějaká další zaskrtavatko typu :
Odpaliště
Ferveje
Grýny
Obsluha
Restaurace
A případně jsme další? Nebo?
Na zkoušku jsem k hodnocení přidal hvězdičky - pojal jsem to i nadpisem tak, aby bylo zřejmé, že se jedné o soukromí názor hodnotitele k aktuální návštěvě hřiště. Hvězdičky nejsou nijak vynucovány - je možné je nechat prázdné. Plně si uvědomuji jejich rozdílnost a nepřesnost, takže je to koncipováno jen jako jedno z pomocných možností, jak hodnotit a na co se zaměřit a co dovysvětlit v preferovaném slovním komentáři.
Celkové hodnocení je samostatné - nedopočítává se zprůměrováním.
Vypadá to tedy zhruba takto (mělo by se to i docela dobře zobrazovat na mobilu):
Zobrazit přílohu 13634
Živě viz: https://www.19jamka.cz/hriste/svratka.90/review/39/
Nejde tam doplnit možnost "nehodnoceno"? Protože např. bunkery nebo personál či jídlo nemusím hodnotit, protože jsem se s tím nesetkal. A aby pak nevyplnění hvězdiček nebylo zaměňováno za 0 hvězdiček?
Zajímavý, pravda. No, ono je to tak, že když dáš nula, resp. tak se to ani nezobrazí. Takže minimum pro zobrazení je jedna hvězdička - která říká, že je to příšerný, odpad. Hodnotíš na škále 1 až 5. Nevyplněno (nula) = nehodnotím (nezobrazuje se).
Je to bohužel vlastnost. Někam to k zadávání dopíšu. Díky za postřeh.
Z čeho usuzuješ, že je rating nějak zkreslený?kde a proc rating ceskych hrist tak zkresleny kdy mame v CR tolik golfistu