Můj golfový cíl pro rok 2023:
- Být lepší. Zní to triviálně, ale je v tom všechno. A tohle chci. Je to pro mě hlavní a mohu to ovlivnit bez toho, abych byla závislá na vnějších vlivech. Bez ohledu na HCP, výhrách, odehraných turnajích a hřištích...
Tohle beru jako jediný závazek, ke kterýmu se upíšu.
Níže, tohle rozepsané, neberu jako závazné cíle, spíš něco, co bych si přála pro tento rok. Či to potřebovala, ale pokud to nevyjde, tak to vyjde příště. Důležité je se pro mě zlepšit.
Co:
- Ráda bych
si užila kratší golfovou dovolenou v Turecku na jaře. - Letenky, ubytování a green fee mám, teď si to jen užít.
-
Potřebuju fitting a nový hole. Takže si na to našetřit. Ideálně do začátku léta. Začít setem želez (ideálně do června včetně), pak wedge (prý existují víc jak dvě
), to patrně nejdřív na podzim. Ještě jsem nebyla nikdy na fittingu, tak tam zajít s trenérem. Loni mi už totiž několikrát chyběly některý hole jako 6 a 8. A pitching wedge mám ještě z 20-30 let starýho pánskýho setu a já se s ní nijak nesžila. Těžká, dlouhá - prostě pánská a starší hůl.
Je to důležitý a všichni kolem mě mi to říkaj, že už nový hole fakt musím mít. A mají pravdu.
Pokukuju po Titleist, zatím, ale nejdřív fitting.
- Chci
zlepšit golfový švih. Na tom dělám s trenérem. To chci hlavně teď přes zimu do začátku sezóny. Jsou tam věci, které mi chybí. Prostě to změnit, vylepšit.
- Zjistit, co se dělá s tou holí u
chipu a pitche. Nějaký základy mám, ale zatím na to nebyl čas, když na hodině jsem potřebovala řešit v tu chvíli důležitější věci - na jaře si ten čas udělám. Trochu nakvap na začátku sezóny.
-
Zlepšit puttování - trénink, co víc. Vím jak, vím co. Prostě to dál trénovat a nečekat zázraky, jen malé krůčky.
- Navštívit
pár nových hřišť. - Aspoň pár. Ale co nejvíc.
V ČR.
- Chodit na turnaje. S tím počítám, snad nebude na ně s dopravou problém. :/
- Bylo by fajn, kdyby se cvičení a golfový trénink propsal i na
snížení HCP. Na začátku jara ale spíš počítám s jeho zvýšením, a pak se uvidí. Třeba mi stoupne, tak se z toho nehroutit. A myslet na zlepšení švihu, že to za to stojí, a že nemusím mít všechno hned.
- Zlepšit svalovou konstituci pro golf a pro zdraví - a úspěchy se dostaví.
Tohle všechno ale není pro mě něco jako předsevzetí, ani nijak závazné, protože jinak bych s tím byla na nervy. A to nejde. To nechci. Prostě tohle jen chci a něco pro to už teď dělám. Jinak by to byly jen slova do větru.
P. S. S tím zdůrazňováním golfových cílů, hlavně bez závazků, si trochu připadám jako chlap.
Ale chápeme se, nechci se vázat závazky k plnění golfových cílů...