Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

HrejGolf.cz Koronavirus není důvodem k omezení golfu

Jamka R. Reader

Robot
19.jamka
Robot 19.jamky
Koronavirus není důvodem k omezení golfu (HrejGolf.cz)

Vláda od dnešní osmnácté hodiny zakazuje všechny kulturní i sportovní akce s účastí více než 100 lidí. Dotkne se to i zahájení golfové sezóny? Česká golfová federace o tom bude rozhodovat příští úterý. Kluby plánují otevření hřišť bez omezení a ze zdravotního pohledu není důvod k omezování jejich provozu.

Článek Koronavirus není důvodem k omezení golfu vydal magazín HrejGolf.cz.

Pokračovat ve čtení...

PilsnerGolf Resort Hořehledy v reakci na dnešní rozhodnutí vlády a možné komplikace pro fungování golfových rodin až do odvolání uzavření škol nabízí hru zdarma pro všechny děti a mládež do 18 let včetně, pokud přijdou hrát společně se starším doprovodem.

Ale když už to téma tady je... tak to zkusme vrátit k nějaké tématické diskusi, ideálně bez flamewar.

Golf má štěstí, že ještě jeho sezóna nenastala, plná a turnaje, co nyní probíhají, jsou jen pro "pár" nadšenců. Aktuálně platné nařízení je na akce 100 lidí a více. Jak sleduji tu situaci, tak vnímám onen záměr zamezit rychlé nákaze velkému množství lidí, ale spíše to rozmělnit v čase. Druhá teze, která tak průběžně rezonuje - ochránit rizikové skupiny, tzn. starší, různé skryté problémy - kdy ta smrtnost zdá se je největší (to slovíčko smrtnost jsem ještě 14 dní zpátky vůbec neznal).

Jsem zvědav, jestli to bude trvat déle a zasáhne to do sezóny řekněme od začátku dubna, jestli k nějakému kroku přistoupí čgf, co se týče organizace minimálně jejích turnajů plus případné nějaké doporučení klubům. A vnímám rozdílně běžný provoz kdy jsou jedno, dvouflajty sem tam rozprostřeny v čase, a turnaj, kde jsou flajty pospojovány. Vezmu situaci - pokud bych byl nějakým způsobem přenašeč, cítil se zdráv a byl mimo všechny rizikové skupiny, mně do flajtu byl dán starší člověk, kterého bych během pěti hodin nakazil...

Nemohou být některé typy turnajů s ohledem na své běžné účastníky (věk...) tou skupinou, která se nyní nařízení vlády snaží (alespoň jak to vnímám já) chránit?

Určitě se tím nesnažím říct, že se to nemůže stát i mladému člověku. A taky nehodnotím, jestli jsou nařízení dobrá, nebo ne, včasná nebo ne (mám informace asi jako všichni jen z medií). Ale pokud existuje nějaké téma, restrikce, tak přirozeně se hledá opora v "nadřízené" organizaci. A u golfu to přirozeně vyjma hřišť jako takových bude z pohledu vlastního bude i po té sportovní stránce jistě čgf.

Upraveno:
Jsem zvědav, jestli to bude trvat déle a zasáhne to do sezóny řekněme od začátku dubna, jestli k nějakému kroku přistoupí čgf, co se týče organizace minimálně jejích turnajů plus případné nějaké doporučení klubům. A vnímám rozdílně běžný provoz kdy jsou jedno, dvouflajty sem tam rozprostřeny v čase, a turnaj, kde jsou flajty pospojovány. Vezmu situaci - pokud bych byl nějakým způsobem přenašeč, cítil se zdráv a byl mimo všechny rizikové skupiny, mně do flajtu byl dán starší člověk, kterého bych během pěti hodin nakazil...

Nemohou být některé typy turnajů s ohledem na své běžné účastníky (věk...) tou skupinou, která se nyní nařízení vlády snaží (alespoň jak to vnímám já) chránit?

Určitě se tím nesnažím říct, že se to nemůže stát i mladému člověku. A taky nehodnotím, jestli jsou nařízení dobrá, nebo ne, včasná nebo ne (mám informace asi jako všichni jen z medií). Ale pokud existuje nějaké téma, restrikce, tak přirozeně se hledá opora v "nadřízené" organizaci. A u golfu to přirozeně vyjma hřišť jako takových bude z pohledu vlastního bude i po té sportovní stránce jistě čgf.
Tak normální provoz hřišť by to omezit asi nemělo, něco jiného jsou víkendové amatérské turnaje pro rekreační hráče, tam by asi bylo vhodným krokem je nepořádat...

Tak normální provoz hřišť by to omezit asi nemělo, něco jiného jsou víkendové amatérské turnaje pro rekreační hráče, tam by asi bylo vhodným krokem je nepořádat...
Proč? Porušuje to něco? Osobně mi to bláznění přijde přehnané, ano chápu u rizikových skupina dejme tomu 50+ s dalšími nemocemi, ale proč by se měli rušit zrovna golfové turnaje.
Samozřejmě vždy je to o konkrétní osobní zodpovědnosti člověka, který by měl mít rozum. Ale je riziko nákazy větší na turnaji nebo při cestě do práce?

Možná to neporušuje žádné nařízení, ale proč tomu viru v šíření pomáhat??? Do práce většina z nás musí, na turnaj fakt ne... A nejde jen o přímé zúčastněné, ale i o jejich rodinné příslušníky a známé... Kdo si chce zahrát golf, může jít normálně na hřiště, ale proč by se měli setkávat lidé ve větších houfech když to není nutné??? Ono je celkem snadné být hrdinou, dokud se to nedotkne někoho z nás osobně... A to nejsem z těch, co vykoupili regály s potravinami a rouškami... Jen se mi zdá zbytečné vědomě tomu jít v ústrety tam, kde to není nutné...

ČGF ruší konferenci planovanou na 21.3., zitra se tato informace objevi na webu a bude rozposlana klubum, snad spolecne s doporucenim ohledne turnaju

Podpořím, hrát ano ve flajtu s osobou s kterou jsem běžně ve styku, pokud bych si měl vybrat , tak raději počkám abych šel sám, asi ta “koróna” nebude nějaká obyčejná rýmečka , turnaje = proč , podívejte se vše se ruší , ale my si uděláme turnaj , vystoupení abychom obešli nějaké nařízení 100 osob. Dnes jsem četl příspěvek z Itálie:
” Ozvala se i Češka žijící v Itálii. „Tentokrát s vámi nesouhlasím, neblbněte, zavřete všechno, nebo dopadnete blbě, jak my v Itálii. Také jsme psali na začátku takové kraviny a brali to na lehkou váhu. Teď jsme zavření doma a máme strach," napsala Hrušínskému.”

Proč? Porušuje to něco? Osobně mi to bláznění přijde přehnané, ano chápu u rizikových skupina dejme tomu 50+ s dalšími nemocemi, ale proč by se měli rušit zrovna golfové turnaje.
Samozřejmě vždy je to o konkrétní osobní zodpovědnosti člověka, který by měl mít rozum. Ale je riziko nákazy větší na turnaji nebo při cestě do práce?
A právě ta osobní odpovědnost je, podle mého mínění, problém. Já i za normálních okolností mám problém s všudypřítomným "olíbáváním" se, neb jsem osoba nepříliš kontaktní, a jak znám lidi, podobných zvyků se vzdát chtít nebudou. "dyť je to hysterie, já jsem zdravej...". A taky možná trochu profesionální deformace, prostě radši víc restrikcí, než si pak vyčítat. A, i když na vyhlašování výsledků tam často už moc lidí nebývá, tak přece jenom je to určitá koncentrace v uzavřeném prostoru.
Jo, ještě doplnění. Nejde jen o ty rizikové skupiny, ale i o to, že mladší nemusí mít problém, ale při bezproblémovém průběhu může nakazit dalšího a řetězec jede. A v tom je právě ta osobní zodpovědnost. Nejen co můžu chytit já. A věř, že to není přehnané bláznění.

A právě ta osobní odpovědnost je, podle mého mínění, problém. Já i za normálních okolností mám problém s všudypřítomným "olíbáváním" se, neb jsem osoba nepříliš kontaktní, a jak znám lidi, podobných zvyků se vzdát chtít nebudou. "dyť je to hysterie, já jsem zdravej...". A taky možná trochu profesionální deformace, prostě radši víc restrikcí, než si pak vyčítat. A, i když na vyhlašování výsledků tam často už moc lidí nebývá, tak přece jenom je to určitá koncentrace v uzavřeném prostoru.
Jo, ještě doplnění. Nejde jen o ty rizikové skupiny, ale i o to, že mladší nemusí mít problém, ale při bezproblémovém průběhu může nakazit dalšího a řetězec jede. A v tom je právě ta osobní zodpovědnost. Nejen co můžu chytit já. A věř, že to není přehnané bláznění.
Ja tomu rozumim, ale sama pises, ze prenasec nemusi o tom vubec vedet. Nevi se ani jestli je 14 dni dostatecnych, taky se nevi proc deti nemaji problem a tech neznamych je stale spousta. Asi je to jen muj problem ale zrovna toto je tak minoritni vec, ze to ve svem dusledku neresi nic. Ale to je na dlouho.
Bohuzel do par dnu uz se budou hlasit misto tech nyni nakazenych uz ti co neprezili...
Jinak ja jsem taky nekontakti typ a cesty do Polska jsou pro me casto traumatizujici neb se tam liba hned trikrat :(

Zde svědectví někoho, kdo se s problémem potýká v jeho epicentru... A není příliš optimismu k vyhlídkám, že nám se toto vyhne...

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom