Dobrý nápad. Docela se mi to líbí, je to dobrá přidaná hodnota. Pojďme o tom přemýšlet dál (než se pustím do realizace). Ponechme stranou nějaké technické záležitosti, zkusme se na to podívat, jak by to mohlo fungovat - volně jsme přemýšlel
1) pokud to dáme dohromady, bude to striktně soukromé bez jakéhokoli sdílení, musím ještě zauvažovat, jak to případně více zabezpečit... evidence prachů je už blbá, je to "kritičtější" na případnou chybu - jasně, nikdo nikoho nenutí: ale to se dobře vysvětluje dopředu, když nastane problém...
2a) samostatný modul "Moje náklady" (název asi jinej) - kde by byla možnost zadávat libovolný golfový finanční náklad, pravděpodobně rozdělený do základních kategorií (hra, vybavení, členství - jedna úroveň, podrobnější rozpad spíše ne). Vždycky kategorie, datum, částka a osobní popis... nějaké roční přehledové součty.
Toto by se mohlo plnit kolonou "Náklady" volitelně vyplněné u konkrétní hry.
2b) vykašlat se na samostatný modul a držet to u jednotlivých her.
---
S případní variantou 2b je problém, jak do toho promítnu případné např. členství. Napadlo mě to sice dávat jako náklad "při nejbližší hře" - ale to je nepraktické. Zaplatím 1.1. členství, no, a pak 3 měsíce nebudu do jara hrát... A do her, jako další položka to dle mého moc nepatří.
Další - jak s měnami? Rozumím tomu, že by bylo praktické podporovat více měn, to si vcelku (běžné měny CZK, EUR, USD) představit dokážu, byť by se mi více libila jedna měna. Ale určitě bych nechtěl uchovávat vzájemné kurzy k danému datu a podle nich to přepočítávat. Není to účto. Někde jinde jsme toto kdysi dělal přibližným kurzem, prostě natvrdo zadaným, podle kterého se to plus minus vzájemně porovnávalo. Řekněme 1:25 (EUR:CZK). Blbý je, že to neodpovídá do historie...
No a pak poslední - co všechno by u jednotlivé hry mělo být evidováno? Mně by se nejvíc líbilo jedno pole: celkové náklady. Ale dokážu si představit evidenci FEE, oběd, občerstvení... atp. jen tady se dá jít doopravdy až do hodně hlubokého detailu.
Zkusme nad tím společně brainstromingovat, chvilku.