Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Podcast ROZSTŘÍLEL jsem nejstarší hřiště! | St. Andrews | Old course | champion tees | 300 z místa

Tak já na svém, podstatně levnějším, zařízení mohu patovat až do jamky, čili s vypnutým gimmie. Ale je pravda, že patování pod dva metry je hodně těžké na správný odhad.
ANO, jde to, ale budeš hrát 30 cm putt a jamku ti to bude promítat 3 metry vepředu. Tohle je ještě nereálnější, než fixní putty.

Nikdy jsem nezmínil, že bych to v naživo zahrál stejně, tak nevím, proč to neustále porovnáváš.
Údaje, které ti to vypíše jsou 100% srovnatelné s realitou, neboť to z reality vychází,
Tak já nevím - je to 100% srovnatelné s realitou nebo není?!

A můžeš mi prosím konkrétně říct, proč bych se pod 80 ran nedostal? To mě pobavilo. Ty si myslíš, že každá netrefená fairway je automaticky rána navíc nebo ztracený míč? To je hodně amatérská dedukce. Tohle tvrzení mě docela urazilo, tak bych byl rád, kdybys to podložil.
To si nemyslím. Ale Old Course jsem hrál, takže mám určitou představu o tom, jak to tam vypadá a jak se míč chová. Zároveň vím, že nejsem nijak oslnivý golfista, ale myslím si, že mám svou hru celkem pod kontrolou a 7 z 10 ran zahraju podle svých představ s přiměřenou odchylkou. To jen na podporu svého názoru...
  1. Myslím si, že dobrou polovinu z těch ran ze 60m a blíže k jamce bys ve skutečnosti nezastavil tak, jak simulátor ukázal. Alespoň já toho nebyl schopen bez ohledu na to, jak dobře jsem je trefil. Podporou tohoto tvrzení mi budiž pohled na jakékoli The Open, kdy mají hráči a hráčky stejné problémy: +5 ran.
  2. Polovinu birdie bys nedal: + 2 rány.
  3. Stejně jako záchrany PARů jednoputtem nebo dvojputty z větších vzdáleností: +2 rány.
  4. Ránu na 12ce bys nenašel/ nemohl hrát: +2 rány.
  5. Polovinu ran z roughu bys nedostal ven, pokud bys je přes horizont, modelaci nebo křoví vůbec byl schopen najít: +2 rány.
Na počátku a konci hry bys byl extrémně nervózní z vědomí, kde jsi a co tam děláš. Navíc započítej to, že tvoje úsilí sledují stovky očí = máš nejvíc diváků, co kdy v životě budeš mít. A vedle sebe 2 caddy, co tě ženou jak nadmutou kozu:-).

Viděl bych to na cca +10 - +15 ran k tomu, cos zahrál na simulátoru. Ale co já vim, třeba by to byl zrovna ten den, kdy zahraješ 65...

Tak já nevím - je to 100% srovnatelné s realitou nebo není?!

To si nemyslím. Ale Old Course jsem hrál, takže mám určitou představu o tom, jak to tam vypadá a jak se míč chová. Zároveň vím, že nejsem nijak oslnivý golfista, ale myslím si, že mám svou hru celkem pod kontrolou a 7 z 10 ran zahraju podle svých představ s přiměřenou odchylkou. To jen na podporu svého názoru...
  1. Myslím si, že dobrou polovinu z těch ran ze 60m a blíže k jamce bys ve skutečnosti nezastavil tak, jak simulátor ukázal. Alespoň já toho nebyl schopen bez ohledu na to, jak dobře jsem je trefil. Podporou tohoto tvrzení mi budiž pohled na jakékoli The Open, kdy mají hráči a hráčky stejné problémy: +5 ran.
  2. Polovinu birdie bys nedal: + 2 rány.
  3. Stejně jako záchrany PARů jednoputtem nebo dvojputty z větších vzdáleností: +2 rány.
  4. Ránu na 12ce bys nenašel/ nemohl hrát: +2 rány.
  5. Polovinu ran z roughu bys nedostal ven, pokud bys je přes horizont, modelaci nebo křoví vůbec byl schopen najít: +2 rány.
Na počátku a konci hry bys byl extrémně nervózní z vědomí, kde jsi a co tam děláš. Navíc započítej to, že tvoje úsilí sledují stovky očí = máš nejvíc diváků, co kdy v životě budeš mít. A vedle sebe 2 caddy, co tě ženou jak nadmutou kozu:-).

Viděl bych to na cca +10 - +15 ran k tomu, cos zahrál na simulátoru. Ale co já vim, třeba by to byl zrovna ten den, kdy zahraješ 65...
1. myslím si, že kontrolu spinu mám velice dobrou, naopak se mi stává, že venku mi to spinuje ještě víc. A pokud by byly tvrdé a rychlé greeny tak bych asi logicky hrál kratší rány?
2. tady prosím o vysvětlení, proč bych nedal polovinu birdies, možná by to nebyl autoputt, ale dal bych polovinu dalších puttů, co skončily 4 metry od... :D nesmyslné tvrzení

3. RÁD BYCH ROZBIL ARGUMENT TOHO, ŽE PUTTING JE S GIMMIE JEDNODUŠŠÍ, NEŽ VENKU. STANDARDNÍ HRU MÁM MEZI 28-30 PUTTY, TADY NA TOM JSEM ZAHRÁL PUTTŮ 32!!! MŮŽEŠ MI VYSVĚTLIT, JAK JE TO TEDY MOŽNÉ? MOHL BYCH ARGUMENTOVAT, ŽE BYCH VENKU DAL 50% TĚCH DELŠÍCH, CO BYL AUTOMATICKÝ DVOJPUTT.

4. Opět neznalost trackmanu. Nebyl jsem v křoví, ale 1-2 metry před ním v roughu, tam byla pouze kamera. Navíc tyhle tvoje našel / nenašel jsou spekulace
5. Podle sebe soudim tebe, další spekulace. Vzal bych si místo pětky devítku železo, stejná situace jako -30% vzdálenosti, kterou to udává.

Přijdeš mi, že sis půlku věcí vycucal z prstu, jen abys něco našel. Druhá půlka nedává smysl, nebo je to spekulace. Zkrátka jsi to zhodnotil jen tak, jako bych měl největší maximální smůlu. Mohl druhý extrém a zhodnotit to třeba tak, že bych měl ve všem štěstí a dal bych 20 puttů, tím pádem jsem mohl jít -14 ;);) Tvoje argumenty jsou dost ubohé, nezlob se na mě.

Jistě - mojí jedinou misí bylo zneuctít tvé nadprůměrné golfové schopnosti a použít všechnu svou ubohost k plácání nesmyslů a spekulací.

A nebo jsem jen chtěl poukázat na to, že těžko lze srovnat výsledek simulace a reality. Navíc, když z té simulace vyndám polovinu proměnných. A že občas je ta přebujelá sebeprezentace destruktivní vůči sdělované myšlence.

Ale možná jsem také jen klikl v nesprávný čas na nesprávné vlákno, které mi nebylo určeno.

Co nadělat. Budu se těšit, že tě nejpozději příští rok uvidím v první desítce na Czech Masters. Bude-li se tedy hrát na simulátoru...asi by to pana Dědka vyšlo levněji než Oaks či Albatross...

Jistě - mojí jedinou misí bylo zneuctít tvé nadprůměrné golfové schopnosti a použít všechnu svou ubohost k plácání nesmyslů a spekulací.

A nebo jsem jen chtěl poukázat na to, že těžko lze srovnat výsledek simulace a reality. Navíc, když z té simulace vyndám polovinu proměnných. A že občas je ta přebujelá sebeprezentace destruktivní vůči sdělované myšlence.

Ale možná jsem také jen klikl v nesprávný čas na nesprávné vlákno, které mi nebylo určeno.

Co nadělat. Budu se těšit, že tě nejpozději příští rok uvidím v první desítce na Czech Masters. Bude-li se tedy hrát na simulátoru...asi by to pana Dědka vyšlo levněji než Oaks či Albatross...
Převracíš názory a píšeš polopravdy jak Okamura. Ukaž mi větu, kde jsem napsal, že si o sobě myslím, jaký jsem výborný golfista. Bavíme se o konkrétní hře a o konkrétních ranách.

Tvůj jediný obranný mechanismus je snaha o zesměšnění a zdiskreditování druhéhu. Všímal jsem si toho už před lety, když jsem tu aktivně přispíval v hojném počtu případů.

Je mi líto, že jsem se ke tvému komentáři vůbec vyjádřil a snažil se ti něco vysvětlit. Holt, hlupáka nepoučíš, neboť neví, že je hloupý :)

Já bych teda nechtěl nějak přerušovat vzniklou diskusi, ale chtěl bych se zeptat, v souvislosti s tím puttováním a gimme.

Jaká je optimální vzdálenost gimme na simulátoru? Kolik si kdo dává?

Já si chodím většinou o svátcích jednou zahrát a udělat si odpočinkový den a standardně si dáváme gimme 2 m. To mi přijde adekvátní. Ty uvedené 3 m už mi přijdou dost, ale fakt nevím.

Děkuji.

ANO, jde to, ale budeš hrát 30 cm putt a jamku ti to bude promítat 3 metry vepředu. Tohle je ještě nereálnější, než fixní putty.
O to víc se projeví „umění vizualizace úderu" 😉

Já bych teda nechtěl nějak přerušovat vzniklou diskusi, ale chtěl bych se zeptat, v souvislosti s tím puttováním a gimme.

Já si chodím většinou o svátcích jednou zahrát a udělat si odpočinkový den a standardně si dáváme gimme 2 m. To mi přijde adekvátní. Ty uvedené 3 m už mi přijdou dost, ale fakt nevím.

Děkuji.
Záleží na nastaveném režimu. Jsou tam tuším 3 nebo 4 možnosti.

fixní - to co mám já, do 3m jednoputt, do 14 dvojputt atd...
tour pro - podle vzdálenosti dohraje podle % úspěšnosti TOUR PRO hráčů (např. 1m 88% jednoputt, 2m 65% jednoputt atd...)
Manual - dohrávání a gimmie podle preferencí

Když už neputtovat, tak preferuji to první, protože tam nehraje roli náhoda, jako v tom tour pro. Navíc ten FIX je prioritní na všech turnajích, to je taky důvod, proč to hraju. Navíc je potřeba si uvědomit, že jsou to sice 3 metry gimmie, ale hráč už nemá jinou možnost jednoputt zahrát, jako u manuálního režimu, tak 2 metry dávají smysl, ale vemte si příklad, když nemáte možnost putt dohrát a na každé jamce zahrajete příhru 2-5m od vlajky a ve všech případech Vám to dá dvojputt, proto je dimenze 3 metrů.

Upraveno:

Děkuji.
Myslím, že ty 2m jsou „optimum".

Když už jsme u toho dilema „indoor vers. realita", tak přidám jednu zkušenost - mám na indooru i některá česká hřiště, takže přidám srovnání Kuňky - nejlépe jsem ji v reálu zahrál za 80 ran, jinak posledních 5 her jsem hrál mezi 80 a 85 ranami. No a na indooru dnes 74, a moje výsledky se pohybují mezi 70 - 78 ranami.
Závěr ať si udělá každý sám.

nejlépe jsem ji v reálu zahrál za 80 ran, jinak posledních 5 her jsem hrál mezi 80 a 85 ranami. No a na indooru dnes 74, a moje výsledky se pohybují mezi 70 - 78 ranami.
Závěr ať si udělá každý sám.
To je ale reálné skóre na které bys měl v dobrý den, kdyby ti venku všechno sedlo. Simulátor je hra v dokonalých podmínkách a tak to beru.

Taky když jsem na nich poprvý začal hrát, tak jsem dostal hcp +4, to reálně zdaleka nemám, tady platí to, co bylo psáno výše. Indoor je zhruba rozdíl jednotek 5 hcp, jelikož venku jsem tak 0-3 HCP.

Pak je ale rozdíl trackman vs ostatní systémy např ten FSG, to je úplná počítačová hra. Tam mám rekord -12 na 18 jamkách, ale není to relevantní, protože to nerespektuje zahrané rány, tam se stačí naučit, kam má člověk hrát a pokaždý to letí stejně.

Pak je ale rozdíl trackman vs ostatní systémy např ten FSG, to je úplná počítačová hra. Tam mám rekord -12 na 18 jamkách, ale není to relevantní, protože to nerespektuje zahrané rány, tam se stačí naučit, kam má člověk hrát a pokaždý to letí stejně.
Tak bavíme se o systémech, které už mají sledování míče a algoritmy výpočtu na jiné úrovni, než starý FSG. 😉

Dlouho jsem zde na fóru nebyl a to co tady předvádí Kopčák je přesně to, kvůli čemu jsem od tud před léty odešel.

Děkuji.
Teď jsem koukal co lze nastavit při tom, když člověk chce puttovat a Trackman umožňuje pouze násobky 1,2m tzn že jsou na výběr 4 možnosti (1,2 - 2,4 - 3,6 - 4,8)

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom