Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Takomo golf

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
Došlo na lámání chleba. Musím si koupit nová železa, díky synátorovi je z mých oblíbených, ale už asi 6 či 7 let starých želez, Ping G30 ementál. Nemám už 5i, 7i, 9i... a prostě vůbec. Ping G30 jsou pro mě srdeční záležitostí, mám je moc rád, myslím, že železa mám poměrně "silná" a vlastně provedly mě od 54 až k aktuálnímu HI kolem 17+-. Železa mě bavila vždy, na rozdíl od všech ostatních holí. :)

Mám je na oceli, stiff, měřím cca 185 cm, věk sebe sama tuším 43. Mám je o půl palce prodloužená. Kdys fitováno M.Prokopem v GolfGearu. A mel tehdy pravdu, že vydrží snad na furt a že jsou to jedny z nejlepších odpouštěcích holí, které zná. Rád souhlasím (byť chápu, že je to subjektivní).

Chtěl bych nové, pokukuji tedy po Pingu dál. Bohužel i s nějakou vstřícnou cenou to není nic levného - i když to si před sebou obhájím, počítám s nějakou trvanlivostí na dalších minimálně 5 let. Mým cílem je posunout někam k HI kolem 10-12, i když jednou jako cíl bych na chvilku ten singl chtěl. Ale když to nebude, tak taky u golfu myslím vydržím. Hraju poměrně často, jsem schopen i sem tam trénovat. Ale na druhou stranu, chci víc hrát a chodit po hřištích a spíše golfově turistikovat, než trénovat, pilovat a objíždět turnaje s cílem vyhrávat. Her do roka dlouhodobě tak 70+, půl 9j a půl 18j.

A tak koukám i po něčem levnějším a vím, že tu na jamce pár lidí je spokojeno s holemi Takomo (https://eu.takomogolf.com), např. @Michal17 ale snad už i další. Ta cenová výhodnost je natolik výrazná, 500-600 EUR/iron set oproti 25k-30k i Pingu, že mě to fakt láká. O budoucím předprodeji dál neuvažuju, takže tento případný argument za mě odpadá.

Z Takomo mě na mojí úroveň a vůbec ten popis hodně zaujal model 101T, případně 201. Přečetl jsem o tom dost, shlédl recenze... ale furt přemýšlím a zvažuju. :) Poradíte? Případně jinou alternativu? Ještě možná stojí za to říct, že u G30 8i hraju +- 145 m.

101T.png 201.png

No, nejsou nádherný? Jsou. Přiznávám se, že víc inklinuji k 101T, měly by být více schovívajší, než ty 201 a takové trochu více na vzdálenost, což mě baví. A přeci jen si myslím, že to odpouštění je fajn.

No a teď babo (nebo dědku) raď. :)

Upraveno:
To vypada cenove velmi dobre. Myslim ze nejaky rozdeleni typu zelez podle hcp nedava uplne smysl. To zalezi na individualni schopnosti kvalitne trefovat zeleza. A potom na co si zvykly se koukat dolu pri zalozeni hole. Jestli jsi mel g pingy a nejak zvlast te vetsi hlava hole a offset nerusi, proc u toho nezustat? A to si myslim ze i 101 budou trochu mensich rozmeru nez pingy, urcite vice kompaktni. Vzhledem k tomu ze chces vice hrat nez trenovat, myslim ze se maximalni moznost odpusteni a udrzeni vzdalenosti pri nedokonalejch uderech bude hodit. Jestli mas na pingach vybouchanej sweetspot, mozna koukni o kategorii vedle ale jinak, proc si tu hru delat tezsi. Pak je teda asi trochu minus nemoznost vyzkouset interakci s travou, jak ti vyhovuje bounce a tvar sole. A taky zvuk hollow body zeleza, to nekdo nema rad a preferuje forged zeleza.

Pokud bys je chtěl vyzkoušet, tak se můžeme domluvit. V MB skoro kdykoliv, na driving, třeba na Vinoř, bych taky dojel.

Ještě k tomu Pingu, mám asi třetím rokem, oproti MP18 to byl krok zpět, měli víc odpustit, proto jsem je vybral při testu ale realita je jiná. Navíc se mi nedaří dostat na metry který jsem měl s Mizunem, ačkoliv rychlost švihu je stejná.
Po příští sezoně je vyměním ale další Pingy už nechci.

Ja uz mam vic jak deset let na miru od M. Prokopa Pingy i20 a nemenil bych(zatim), skvely zeleza. :)

Já asi nic psát nemusím, že?

Ale bez vyzkoušení bych si nekoupil ani Pingy. Takže nabídka na vyzkoušení od @Michal17 ....

No a k @Seppper - nejsem dlouhán, drive kolem 210, občas úlet k 230, 100 m hraju 50kou wedgi, ale klidně bych obětoval 10 % délky za 20 % konzistence navíc... A pocit je pro mne důležitější než absolutní délka.

Mě bohužel ani pocitově moc nesedí, ale to je dáno výrobou - kované ( Mizuno ) vs aktuálně Ping lité. Hrát se s nimi dá, o tom žádná, ale není tam ten wow efekt jako, super, tyhle hole chci mít napořád.
Za rok budu řešit to samé, co Michal, taky mě láka jít spíš do nějaké méně znamé značky, už jen proto, že člověk v ceně hole nemusí platit tu armádu PRO hráčů, kterou si ta která značka platí. Ale nabídka v CZ je dost omezená, hlavně pokud člověk hraje nalevo, možná to spojím s nějaký výletem do GB a zkusím fitting tam.

No co, tenhle život není pro sraby. Tzn. ano, tak jsem do toho šlápnul. :) A objednal 101T, tak jsem zvědavec, držte mi palce. Dokonce jsem v objednávce udělal chybu (jak jsem to měl otevřený na různých prohlížečích), tak rychle po odeslání objednávky jsme ještě psal prosbu o změnu shafftu a mělo by být vyhověno. Někdy příští týden posílají.

K ceně na webu 589 EUR za 4i-P se připočítává ještě 55 EUR za dopravu. Celkově tedy 644 EUR. Btw. kdyby někdo kupoval v USA, tak viditelně kurz je pro tento krám/značku 1 USD = 1 EUR (takže se asi na tom dá přes nějakého kamaráda nebo osobně v USA ještě trochu krapítek případně ušetřit, asi ale pak trochu komplikovanější reklamace atp).

Tak držte palce, ať to všechno vyjde. A když ne, tak si holt nechám ty G30 (komplet) a holt synátor bude mít nové, no. :)

Těším se! Dám vědět. :up:

Upraveno:
Hodně to připomíná TaylorMade P790, ty jsem měl v ruce v Citygolfu a byly super, akorát nešly objednat :) Mě se líbí ty 201 nejvíc.

No co, tenhle život není pro sraby. Tzn. ano, tak jsem do toho šlápnul. :) A objednal 101T, tak jsem zvědavec, držte mi palce. Dokonce jsem v objednávce udělal chybu (jak jsem to měl otevřený na různých prohlížečích), tak rychle po odeslání objednávky jsme ještě psal prosbu o změnu shafftu a mělo by být vyhověno. Někdy příští týden posílají.

K ceně na webu 589 EUR za 4i-P se připočítává ještě 55 EUR za dopravu. Celkově tedy 644 EUR. Btw. kdyby někdo kupoval v USA, tak viditelně kurz je pro tento krám/značku 1 USD = 1 EUR (takže se asi na tom dá přes nějakého kamaráda nebo osobně v USA ještě trochu krapítek případně ušetřit, asi ale pak trochu komplikovanější reklamace atp).

Tak držte palce, ať to všechno vyjde. A když ne, tak si holt nechám ty G30 (komplet) a holt synátor bude mít nové, no. :)

Odkud to posílají? Z Hong Kongu?

Takže tě nejspiš ještě čeká clo a DPH 🤨

Ale na obrázcích vypadají pěkně. 😉

Super! Gratuluju k novym klackum! Jsme moc zvedavy, jak se ti s nima bude hrat, ja na ne koukal taky, ale porad si rikam, ze bych mel radsi na fitting :)

Super! Gratuluju k novym klackum! Jsme moc zvedavy, jak se ti s nima bude hrat, ja na ne koukal taky, ale porad si rikam, ze bych mel radsi na fitting :)

Tak to víš, že s Tebou souhlasím, a vlastně i já to tady taky všem doporučuju. Jenže - na žádném fittingu se prostě na takovouto cenu něčeho smysluplného nedostanu a to ani i když bude hodně kamarádsky příznivá. A určitě by se mi na tom fittingu zalíbilo něco, na co teď aktuálně není v prasátku dost plíšků. A jak jsem psal v úplně úvodním příspěvku tohoto vlákna, mám ty herní ambice už trochu umírněnější, tak jsem to prostě zkusil a uvidíme. Neboj, poreferuju.:up:

Tak to víš, že s Tebou souhlasím, a vlastně i já to tady taky všem doporučuju. Jenže - na žádném fittingu se prostě na takovouto cenu něčeho smysluplného nedostanu a to ani i když bude hodně kamarádsky příznivá. A určitě by se mi na tom fittingu zalíbilo něco, na co teď aktuálně není v prasátku dost plíšků. A jak jsem psal v úplně úvodním příspěvku tohoto vlákna, mám ty herní ambice už trochu umírněnější, tak jsem to prostě zkusil a uvidíme. Neboj, poreferuju.:up:
No ja mam to premejsleni uplne stejny! Si clovek rika, ze fitting je vlastne nejlepsi, na druhou stranu vzhledem k tomu, jak to hraju...a tak jsem na ne taky koukal.

A ve finale asi bude nejlepsi skocit za trenerem a hole si nechat co mam :)

Ja tedy nechci fitting zpochybňovat, protože jsem na něm nikdy nebyl, ale mám kolem sebe dost příkladů známých, kterým hole od trenéra nebo po fittingu vůbec nepomohly a často to dopadlo právě naopak výrazným zhoršením (zejména, když tam byl tlak na koupi nějakých lepších holí směřujících k nižšímu hcp, než na co ten člověk reálně měl). A samozřejmě cena byla výrazně vyšší, bez slev, které se dají normálně dostat. Mám dojem, že pro nás s hcp nad 10 a pořád trefujeme každou ránu jinak a minimum ran opravdu přesně, tak prostě nějaký přesný fitting nemá význam. Třeba dneska jsem si omylem vzal jiné boty, které mají o dost vyšší podrážku než moje golfové boty - no asi by to mělo mít hned vliv, protože prostě stojím výš - mělo? Nemělo, hrál jsem úplně stejně zhruba na svůj hcp, topnul jsem to zhruba stejně často jako jindy, protože prostě konsistenci ani při hcp 10-15 nemám dostatečnou - a nezdá se mi, že bych pak měl řešit nějaký přesný fitting hole. Můžu se mýlit, taky to může být tím, že téměř netrénuju, ale jen hraju, třeba to má smysl pro lidi, co tráví spoustu času na drivingu - u nich byl pak ale čekal nějaký vývoj k single hcp, jestil je ta kombinace tréninku a fittingu takový zázrak. A spousta lidí kolem mě má hole po fittingu a hrajou úplně stejně blbě amatérsky jako já :-) Samozřejmě pro někoho, kdo směřuje k závodnímu golfu to je jasné, v profi sportu už je všechno od nějaké úrovně na míru (hokejky, tenisové rakety, lyže, boty, .... ale proč v golfu pro amatéry s běžným rekreačním hcp?.... dobré pro business je to určitě).

Upraveno:
... Třeba dneska jsem si omylem vzal jiné boty, které mají o dost vyšší podrážku než moje golfové boty - no asi by to mělo mít hned vliv, ...
Proč by to mělo mít vliv?

Vždyť každá hůl má jinou délku (vyjma wedgí a holí pro DeŠampóna), takže, to jestli máš vyšší podrážku nebo hraješ bos je jedno, protože zaujmeš postoj podle toho, jak daleko máš ruce od míčku.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom