Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Takomo golf

Proč by to mělo mít vliv?

Vždyť každá hůl má jinou délku (vyjma wedgí a holí pro DeŠampóna), takže, to jestli máš vyšší podrážku nebo hraješ bos je jedno, protože zaujmeš postoj podle toho, jak daleko máš ruce od míčku.
To je zajimava uvaha. Ja si vsimnul ze mi vadi kdyz jdu treba na driving v Nike bezeckejch botech, maj docela drop a prijde mi ze pak prepadavam po uderu dopredu. I airmaxy co nosim v lete nejsou oproti klasickejm golfovejm to pravy, ikdyz je to lepsi nez ty bezecky.

To je zajimava uvaha. Ja si vsimnul ze mi vadi kdyz jdu treba na driving v Nike bezeckejch botech, maj docela drop a prijde mi ze pak prepadavam po uderu dopredu. I airmaxy co nosim v lete nejsou oproti klasickejm golfovejm to pravy, ikdyz je to lepsi nez ty bezecky.
Motáš dvě věci. Nejprve řešíš výšku podrážky (všiml sis, že boty se spajky jsou obvykle vyšší než golfové bezspajkové?), a pak porovnáváš boty s jiným tvarem podrážky.
Golfové boty mají rovnou podrážku a ta podrážka bývá i méně ohebná (právě kvůli lepší stabilitě a trakci - větší plocha doteku se zemí).
Naopak běžecké boty mají uzpůsobenou podrážku běhu (jak tvarem, tak ohebností) aby lépe podporovaly přenos hmotnosti ve směru pata-špička (což naopak u golfu nechceme). Takže není divu, že při jejich použití na golfu přepadáváš dopředu, protože je daleko těžší na nich udržet rovnováhu a „nehoupat se”.

A co se týče té „úvahy”, tak to je jen konstatování faktu. Ostatně přes zimu na indooru používám fotbalové sálové boty(s podrážkou na parkety), které jsou výrazně nižší než golfové boty, a žádný problém s tím při úderech nemám (i když bych dle tvé logiky měl nejspíš hrát většinu ran jako „tlusťochy”).

Ostatně i při venkovní sezóně běžně střídám bezspajkové boty s botama se spajky a žádný problém s tím nemám.

Motáš dvě věci. Nejprve řešíš výšku podrážky (všiml sis, že boty se spajky jsou obvykle vyšší než golfové bezspajkové?), a pak porovnáváš boty s jiným tvarem podrážky.
Golfové boty mají rovnou podrážku a ta podrážka bývá i méně ohebná (právě kvůli lepší stabilitě a trakci - větší plocha doteku se zemí).
Naopak běžecké boty mají uzpůsobenou podrážku běhu (jak tvarem, tak ohebností) aby lépe podporovaly přenos hmotnosti ve směru pata-špička (což naopak u golfu nechceme). Takže není divu, že při jejich použití na golfu přepadáváš dopředu, protože je daleko těžší na nich udržet rovnováhu a „nehoupat se”.

A co se týče té „úvahy”, tak to je jen konstatování faktu. Ostatně přes zimu na indooru používám fotbalové sálové boty(s podrážkou na parkety), které jsou výrazně nižší než golfové boty, a žádný problém s tím při úderech nemám (i když bych dle tvé logiky měl nejspíš hrát většinu ran jako „tlusťochy”).

Ostatně i při venkovní sezóně běžně střídám bezspajkové boty s botama se spajky a žádný problém s tím nemám.
To jsi me asi uplne nepochopil, to nevadi. Ja vim ze sem na nich prepadaval kvuli dropu, to je rozdil mezi vyskou podrazky u spicky a paty. V bezeckejch barefootech, ktery drop nemaj problem nemam.

To jsem rad ze s udery v salovkach nemas problem, ale nikde nevidim kde sem uvedl logiku podle ktery mas hrat vetsinu ran jako tlustochy?

... ale nikde nevidim kde sem uvedl logiku podle ktery mas hrat vetsinu ran jako tlustochy?
Omlouvám se, měl jsem v paměti zmínku o topinkách od @lukas15 v souvislosti s vyšší podrážkou a nevšiml si, že odpovídám někomu jinému.
Takže pokud by vyšší podrážka vedla k topinkám, tak nižší by tedy měla vést k tlusťochům? 😉

Omlouvám se, měl jsem v paměti zmínku o topinkách od @lukas15 v souvislosti s vyšší podrážkou a nevšiml si, že odpovídám někomu jinému.
Takže pokud by vyšší podrážka vedla k topinkám, tak nižší by tedy měla vést k tlusťochům? 😉
Takhle mi to pripada ze by to k tomu melo vest, ale asi bych podvedome upravil vysku uchopu, zvlast pri extremech golf boty se spiky vs na boso.

Takhle mi to pripada ze by to k tomu melo vest, ale asi bych podvedome upravil vysku uchopu, zvlast pri extremech golf boty se spiky vs na boso.
Změnu úchopu řešíš, pokud máš míček nad/pod nohama.

To, že máš vyšší/nižší podrážku opravdu neřeš, zaujmi normální postoj a tělo se samo přizpůsobí, jako se přizpůsobí, když si vezmeš jinou hůl. 😉

Pokud budeš přehmatávat nahoru/dolu, tak tím ovlivníš spíš výšku letu míčku, než čistý kontakt.

Tak včera večer nová želízka dorazila, jsem zvědav, na rychle rozbaleno ještě v kanálu... teda, v kanclu. :) Už se těším, až si s nimi bouchnu. Od objednání 14.6. (https://takomogolf.com/products/iron-101t?variant=45253934416182) to k doručení trvalo zhruba týden, DHL Express z Hongkongu.

Tak mi držte palce, ať to dobře funguje, poreferuju. :) Pro ukázku krabice a rozbalená sedmička (zbytek až později). Kšiltovka a ručník jako dáreček - potěšilo. :)

IMG_7615.jpeg IMG_7618.jpeg IMG_7619.jpeg IMG_7622.jpeg IMG_7621.jpeg

Přílohy

• IMG_7620.webp
    IMG_7620.webp
    61,8 KB · Zobrazení: 145
Upraveno:
Moc hezké klacky :up: Tak ať ti to Michale @requo s nimi létá jenom tam, kam si budeš přát ;);)

Tak včera večer nová želízka dorazila, jsem zvědav, na rychle rozbaleno ještě v kanálu... teda, v kanclu. :) Už se těším, až si s nimi bouchnu. Od objednání 14.6. (https://takomogolf.com/products/iron-101t?variant=45253934416182) to k doručení trvalo zhruba týden, DHL Express z Hongkongu.

Tak mi držte palce, ať to dobře funguje, poreferuju. :) Pro ukázku krabice a rozbalená sedmička (zbytek až později). Kšiltovka a ručník jako dáreček - potěšilo. :)

Zobrazit přílohu 44081Zobrazit přílohu 44082Zobrazit přílohu 44083Zobrazit přílohu 44086Zobrazit přílohu 44085
Už na 100% chápu, že sis je pořídil, vypadají úplně stejně jako PING G700 Irons. 👍👏

Zobrazit přílohu 44081Zobrazit přílohu 44082Zobrazit přílohu 44083Zobrazit přílohu 44086Zobrazit přílohu 44085
Tak co? Uz si s nima byl hrat? Prvni dojmy a pocity? Je to laska na prvni pohled a odpal?

@Kenny - bohužel zatím ne. Teď o víkendu, hrozně jsem chtěl, ale logisticko-pracovně to před prázdninami nějak nejsem schopen skloubit, časově, tak abych si to doopravdy užil a nebylo to ve frmolu. Chtěl jsem jít dneska odpovědnosti na driving do Hostíku, je pořádně vyzkoušet, bohužel bouřky, před chvíli.

Dám každopádně vědět. :up: Trochu se obávám, že to bude chvilku šok a budeme se tak měsíc sžívat. Pocitově v ruce jsou mnohem tenčí a překvapivě těžší do hlavy, než jsem měl. Ale fakt je to jen z držení v ruce v kanclu. Ověřím v reálu.

Každopádně můžu říct, že jsou nádherné a teď jsem ve fázi - jen jestli není od mě příliš troufalé jim ubližovat boucháním do míčku! :oops:

Co bych tak řekl, jsou skvělé. Nedokážu posoudit, jestli sednou každému. Ale každopádně, koupil bych je úplně klidně znovu. Určitě jsou malinko "ostřejší", než mé předchozí Pingy. Ale pořád mi přijdou dodatečné odpouštějící. Při chybě je určitě víc cítit netrefený sweet spot, což je docela výchovné. Vzdálenosti mírně kratší, ale přikládám to trochu jiné trajektorii ran, určitě mi přijde rozptyl dopadů mírnější (nijak jsem neměřil). Když se to trefí a zatím mi to zpravidla jde, hrají nádherně a zase mě hra železy začala extrémně bavit. Konečně mám taky 4i a 5i, v předchozím setu mi chyběly, čtyřka nebyla a pětka se ztratila ve Španělsku na jenom hřišti a už se nenašla. :( Takže mi to v mojí hře chybělo. Hrozně rád hraju dlouhá železa.

Co budu povídat? Jsou prostě nádherný. Nádherný! Vypadají skvěle, budí zájem, ale hlavně - dobře se mi s nimi hraje. :) Přemýšlím, že dokoupím ještě jejich wedge. :))

Ta cena je fantastická a každopádně nelituji. Už jsem si zvykl i na ty gripy, holt obnovil jsem znovu nošeni rukavice a je to naprosto v pohodě. 👍

Až budeš kupovat ty wedge, dej mi vědět, přihodím tam pro sebe 60 ;)

Dám vědět, musím počkat trochu zase na naplnění prasátka - tzn. až přijde výplata. Ty máš už ty wedge 52 i 56 nebo? Pokud jo, tak taky spokojenost? Přemýšlím, že bych vzal pak ještě midsize grip k nim (k těm svým).

Dám vědět, musím počkat trochu zase na naplnění prasátka - tzn. až přijde výplata. Ty máš už ty wedge 52 i 56 nebo? Pokud jo, tak taky spokojenost? Přemýšlím, že bych vzal pak ještě midsize grip k nim (k těm svým).
Ano, mám 52 a 56. Za mě jsou super. A předem děkuju ;-)

Novinka, Takomo Golf má už hole i pro ty, co neumí hrát na správnou stranu. :)

Takomo lefty.webp

(přišlo do emailu)

Upraveno:
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom