Poslední
  Omezený přístup PRO NEPŘIHLÁŠENÉ uživatele
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Tipy na dobré golfové nákupy aneb SUPERKAUF!

Obecně golf v Japonsku je šíleně drahej a nedostupnej, pro řekněme střední třídu.
Co se týče vybavení (hole, boty, míčky ...) tak je tam obrovská konkurence a obrovský trh, takže ty ceny jsou opravdu celkem příznivé (a srovnatelné min. s cenami u nás či lepší) - zde např. TM P790 (850 $).

Drahé je pro Japonce členství v klubu, fee či trénink a trenéři.

Tak to bylo asi zrovna ve slevě.. ale jinak hadříky jsou tam pekelně drahé :(
Hadříky ano, ale to jsou v golfových obchodech i u nás (tedy aktuální modely) 😉

Co se týče vybavení (hole, boty, míčky ...) tak je tam obrovská konkurence a obrovský trh, takže ty ceny jsou opravdu celkem příznivé (a srovnatelné min. s cenami u nás či lepší) - zde např. TM P790 (850 $).

Drahé je pro Japonce členství v klubu, fee či trénink a trenéři.
To jsem i myslel, oblečení a vybavení netuším.

Kdyz jsem byl v Japonsku, tak jsem jeste netusil skoro nic o golfu a dost jsem tam resil, na co jsou tam vsude ty vysoke site ve mestech :-) Bylo to casto videt z vlaku, ale uz neslo videt, ze je uvnitr driving. A ty vysoke ceny nejspis mimo jine souvisi s nedostatkem mista a tim cenou pozemku treba prave na driving nebo na golf (treba byty a domy maji mnohem mensi nez u nas a taky mnohem blize sobe).

Počet návštěvníků japonských hřišť 🙈
IMG_9988.jpeg

Zdroj: https://www.statista.com/statistics/1034812/japan-number-people-playing-golf/

Co se myslí tím "golf course users"? podle wiki: Počet obyvatel: 125 416 877 (11. na světě, 2023), že by hrálo 3/4 populace golf se mi neche věřit.
To je počet odehraných her.

Jinak v Japonsku je cca 8 mil. dospělých golfistů, tj. cca 6,5% populace, ale ono to bude při započtení i dětských golfistů větší prrocento.
Takže procentuálně je to nejméně 10x více golfistů, než v ČR.

Decathlon znovu Srixon Distance 24 míčků za 599,-. Vypadá to na posledních pár kousků (ale bývají tam opakovaně).

distance.webp

Viditelně se v poslední době hýbaly ceny... mám pocit, že oblíbené modré Srixon AD333 byly ještě před pár dny k sehnání lehce kolem 700,-/kč. Aktuálně se dají sehnat např. v GOLF UK za 549,-, ale i jinde pod 600,- Kč.

Srixon AD333.webp

Na Golfových Slevách dle mého slušná nabídka na fee na Golf Park Praha (9 jamek spadající pod ČGK na Zbraslavi). Za cenu 395,- s platností do konce sezóny. Běžná hra tam stojí kolem 500,-/9j.

Sleva: https://www.golfoveslevy.cz/levny-golf-akce-golf-park-praha-a1275.html

---

Další informace​

GOLF PARK PRAHA​

Hřiště vzniklo z 6 jamek, které v minulosti tvořily zdejší mistrovskou osmnáctku, dále z bývalé jamky č.19 a dvou úplně nových jamek, z toho jedna vede přes bývalý warm-up range a druhá ústí na bývalém tréninkovém greenu - Himaláje.

Kvalitní technickou devítku si užijí začátečníci i ostřílení hráči.

Adresa resortu: K Radotínu 15, Praha Zbraslav 159 00
---

ef2c9e_117528444_4237850242923444_1513473949541333927_n-e1699045380814-1024x538.jpg_720x480_f_.webp 9c05c5_mapa-hriste-golf-park-praha.jpg_720x480_f_.webp a04963_118982068_4393403507368116_1403771078163674537_n-e1699045322345-1024x560.jpg_720x480_f_.webp

Nedokážu odhadnout, jestli by to někoho z místních nezaujalo jako třeba dobrý tip na dárek.

Golfové hrací karty pro Mariáš retro:

Původně jsem na ně narazil na golfprovsechny z 949,- (ufuf, to je raketa) - https://www.golfprovsechny.cz/golfove-hraci-karty-pro-marias-edice-retro pak jsem ale na to same za 390,- našel o kousek vedle v GolfStars - https://www.golfstars.cz/golfove-karty-marias-retro

Osobní zkušenost ale nemám. Takže spíše jako tip, kdyby někdo a sám o tom budu chvilku přemýšlet. :)

mariasovky.webp

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom