Ne. Řekl bych, že systému placení přes kartu, který je na stránkách obchodu se nelíbila MasterCard od AirBank. Přes PayPal to prošlo, protože systém obchodu to už dostal jakoby od PayPalu a ne od karty z AirBank. Alespoň si myslím, že to nějak tak mohlo být. A nebo to taky mohlo být kvůli tomu, že se tomu jejich systému nelíbí potvrzování u airbank přes sms. Mohlo toho být víc kvůli čemu to nefungovalo. Klidně mohl být i nějaký výpadek.
Vůbec jsem netušil, že přes PayPal jde provést platba i bez vytvoření účtu jen se zadáním karty a zdarma, tak jsem to sem dal jako možné řešení jak se vyhnout placení přes jejich systém plateb, který využívají na eshopu , a kterému se očividně nelíbí nějaké platební karty.
Možná jsem to napsal, že to působí jako matoucí... To přepínání jsem zmínil kvůli úspoře asi 100kč (4% z ceny), které bych zbytečně zaplatil PayPalu. Při platbě v eurech PayPal varuje, že můžou být poplatky u banky (a nabízí, že udělá nejlepší přepočet na CZK za poplatek 4% z placené částky podle stávajícího kurzu a tento kurz bude pro platbu držet 72 hodin - což může být výhodné jen u měny, u které se velmi výrazně mění kurz). Poplatek u banky při platbě v EUR se ale při platbě kartou neplatí a celá platba v eurech jde jen podle kurzu dané banky, u které karta je.
Omlouvám se, ale asi to nedokážu lépe vysvětlit. Sám se v tom při psaní zamotávám. [emoji28]
Sent from my iPhone using Tapatalk