Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

ARCHIV - Podpora 19.jamky (novinky, náměty a připomínky) do konce roku 2019

Stav
Uzamčeno.
OT na Admina, proč nevidím tohle vlákno nahoře na záložce "https://www.19jamka.cz/find-new/posts" ? Občas mi přijde, že to tu má maličko nekonzistentní chování... něco vidím něco ne... něco se aktualizuje, něco ne...
No, něco tady najít staršího....ale možná jen, že jsem totální softvérověpočítačový analfabet. Končím u ctrl c a ctrl v, ještě vlastně umím ctrl X. :D

Dobrá, Náčelník přikázal, tak jsem tady. Vyhlašuji petici za návrat kalendáře a zrekvirovani prostoru článkům s ponecháním pouze nadpisů. Na uvolněných zhruba 40% titulní strany vyhlašuji výběrové řízení. Howgh.
Jo, ještě - nevím jak ostatní, ale já teda fakt nepotřebuju neustále vidět svůj profil v horním pravém rohu. Nechala bych pouze ikonku osobního profilu k rozkliknutí na horní liště. S potěšením bych tento prostor darovala kalendáři.

Upraveno:
Divné.... Na stránce Fórum, pokud chci rozkliknout kapitolu, třeba Hřiště a drivingy, otevře mi to stránku Nové. Nikoliv tu kapitolu. I u ostatních zeleně podbarvenych nadpisů. To asi není správně?

OT na Admina, proč nevidím tohle vlákno nahoře na záložce "https://www.19jamka.cz/find-new/posts" ? Občas mi přijde, že to tu má maličko nekonzistentní chování... něco vidím něco ne... něco se aktualizuje, něco ne...

V "NOVÉ" se zobrazují pouze "Nové - nepřečtené", pokud jsi přihlášený. Pokud nejsi přihlášený, tak se tam zobrazuje vše od poslední aktualizace (systém neví, kdo jsi). Máš možnost zobrazit vše poslední kliknutím na zobrazit vše. Pokud si napsal poslední příspěvek ty, tak u si vlákno přečetl a tady se ti v "nepřečtených" tedy zobrazovat nebude. Na toto je pak vhodné využívat fci sledovaní vlákna. (Já ten manuál u začnu psát příští týden, slibuji :(

Výstřižek.webp

No, něco tady najít staršího....ale možná jen, že jsem totální softvérověpočítačový analfabet. Končím u ctrl c a ctrl v, ještě vlastně umím ctrl X. :D

Jo, vyhledávání je problém, není to striktně moderované fórum, také některá témata jsou duplicitní, někde je více offtopic, vyhledávání nefunguje úplně spolehlivě - nejsou tady takové nástroje, aby dokázaly vyhledávát tak dobře, jako třeba google, elastic-search atp technologie jsou příliš drahé na toto fórum a trochu kanón na vrabce. Uznávám, vyhledávání není úplně nejfunkčnější, souvisí to i s tím, že by se mělo více věnovat času tzv. štítkování vláken - co může dělat každý z nás. Rychlý tip, jak něco vyhledat, co používám i já, kdy to nenajdu na první dobrou tady je právě využít google. Do vyhledávacího pole na google napiš: 19jamka a hledaný výraz.

Např. https://www.google.cz/search?q=19jamka+phigolf

Dobrá, Náčelník přikázal, tak jsem tady. Vyhlašuji petici za návrat kalendáře a zrekvirovani prostoru článkům s ponecháním pouze nadpisů. Na uvolněných zhruba 40% titulní strany vyhlašuji výběrové řízení. Howgh.
Jo, ještě - nevím jak ostatní, ale já teda fakt nepotřebuju neustále vidět svůj profil v horním pravém rohu. Nechala bych pouze ikonku osobního profilu k rozkliknutí na horní liště. S potěšením bych tento prostor darovala kalendáři.

Kalendář - nevzdávám to s ním. Bohužel jeho využívání je malé a v posledním měsíci v něm byly pouze akce 19.jamky a cca 2-3 osobní události. A jak se ukázalo, ani o akcích 19.jamky, i když tam jsou viditelné a vždy včas napsané - někteří nevědí (nevšimnou si atp). Napadá mě celá řada vysvětlení - počínaje, že to není vidět celé na první dobrou atp přes to, že používají třeba tapatalk, nebo něco jiného. A pokud to ve výsledku využívá prakticky jen jamka, pro kterou to neplní ten účel a pak je tam prázdno, tak to spíše odrazuje nové návštěvníky webu.

Nicméně tvůj nápad umístit to jinam mi přijde dobrý. Napadají mě možnosti dvě:
  • a) titulní strana dole pod články, které bych zredukoval do kompaktnější formy, to by v tom hlavním panelu mělo výhodu, že by tam byla vidět celá událost, resp. její výraznější část
  • b) hodit kalendář na samostatnou stránku fóra, s odkazem v horní liště "Kalendář", pod kalendářem by byla možnost rovnou vláken pro vyplnění hry a na titulní straně v podobě malého widgetu (boxu) vypisovat jen ty nejbližší události z daného kalendáře v podobě řádkového výpisu
?

Divné.... Na stránce Fórum, pokud chci rozkliknout kapitolu, třeba Hřiště a drivingy, otevře mi to stránku Nové. Nikoliv tu kapitolu. I u ostatních zeleně podbarvenych nadpisů. To asi není správně?

Tohle je spíše nešikovná vlastnost. Ty boxy nejsou výpisem jedné kategorie, jsou výpisem někdy i více kategorií a mají sloužit především k náhledu na poslední témata, nikoli k navigaci po fóru. Alespoň takový je záměr tvůrců tohoto software. Například Hřiště a drivingy jsou dvě kategorie, kdy na to klikneš, tak systém nepozná, do které by tě měl hodit. U ostatních boxů je to podobné - byť někdy je to právě a jen jedna kategorie. Ale je to dobrý podnět, vím o tom a taky mě to štve, musím to nějak lépe vyřešit.

---
K tomuto i předchozím bodu ještě doplním - hlavním problémem je, že toto fórum je koupený a průběžně aktualizovaný software výrobcem - relativně často. Každá modul a každá funkcionalita je buď zdarma nebo taky zaplacená (např. galerie, viturnaje, ale i třeba ty boxy s náhledy na vlákna atp) a byť se někdy zdají, že by to šlo udělat snadno, tak není tomu tak. Resp. když zasáhnu do fóra a něco přepíšu, co dělám, tak každá další aktualizace to může přepsat, zneplatnit, rozbít něco jiného. Take hledám kompromis mezi tím, aby to bylo uživatelsky použitelné, ale i správcovsky dlouhodobě udržitelné jako funkční systém. Proto je snaha o to, eliminovat to, co se neosvědčilo a hledat cesty v rámci běžné funkcionality fóra, aby to nebralo "údržbářské" kapacity na individuální a specifické úpravy, které používá v praxi minimum lidí z celku. Ale to hlavní co je - nebráním se skoro ničemu a vše beru jako relevantní postřehy, jen potřebuji tu zpětnou vazbu a díky za ty připomínky (pak se pokusím najít nejvhodnější cestu k realizaci, byť to s ohledem na čas/finance může být možná kompromisní řešení) - co kde funguje, nefunguje, co možná je nelogické, abych to mohl já nebo další řešit. Takže, cokoli nejde, sem, cokoli napadne, že by mohlo být taky jinak - sem. Díky!

Upraveno:
Tohle je spíše nešikovná vlastnost. Ty boxy nejsou výpisem jedné kategorie, jsou výpisem někdy i více kategorií a mají sloužit především k náhledu na poslední témata, nikoli k navigaci po fóru. Alespoň takový je záměr tvůrců tohoto software. Například Hřiště a drivingy jsou dvě kategorie, kdy na to klikneš, tak systém nepozná, do které by tě měl hodit. U ostatních boxů je to podobné - byť někdy je to právě a jen jedna kategorie. Ale je to dobrý podnět, vím o tom a taky mě to štve, musím to nějak lépe vyřešit.

Rada ohledně vyhledávání - dobrý.
a teď radu - jak se teda dostanu třeba na hodnocení jiných hřišť než která jsou na té titulní straně uvedená?

Upraveno moderátorem:
jak se teda dostanu třeba na hodnocení jiných hřišť než která jsou na té titulní straně uvedená?

Trochu jsem to teď upravil, na základě dotazu. Tři způsoby:

a) kliknout na "Hodnocení" v horní navigační liště, po straně je pak výběr regionu
b) kliknout na "Všechna hodnocení" v boxu s posledními třemi hodnocení, po straně výběr regionu
b) kliknout na úvodní stránce na na "Golfová hřiště", dostaneš se do diskusí vláken, vybrat hřiště, a pak má u sebe záložku nad diskusí "hodnocení"

Výstřižek.webp

Já mám jen takovej rychlej dotaz. Blbě koukám, nebo nikde na stránkách 19. jamky není vidět kolik vlastně máme členů a kolik z nich je jakžtakž aktivních?

Trochu jsem to teď upravil, na základě dotazu. Tři způsoby:

a) kliknout na "Hodnocení" v horní navigační liště, po straně je pak výběr regionu
b) kliknout na "Všechna hodnocení" v boxu s posledními třemi hodnocení, po straně výběr regionu
b) kliknout na úvodní stránce na na "Golfová hřiště", dostaneš se do diskusí vláken, vybrat hřiště, a pak má u sebe záložku nad diskusí "hodnocení"

Zobrazit přílohu 3170
Dík, doma na něčem větším než mobil vyzkouším.

Já mám jen takovej rychlej dotaz. Blbě koukám, nebo nikde na stránkách 19. jamky není vidět kolik vlastně máme členů a kolik z nich je jakžtakž aktivních?
Bylo to tu, ale @requo to nechal zmizet...

Statistika fóra a zobrazení uživatelů právě teď online je zpátky, v sloupci dole, někdy se to ztratilo ve vodě a nikdo nekřičel. :)

Aktuální stav fóra:
  • Témata: 1,027
  • Uživatelů: 242

Děkujem ... óóó Veliký ;)

A zas mám jeden debilní dotaz. Proč je v užitečných odkazech Alza.cz ? :eek: To mě by napadaly i užitečnější servery, který nemaj nic společnýho s golfem. :p:oops::p:D:D:D

Upraveno moderátorem:
Proč je v užitečných odkazech Alza.cz ? :eek: To mě by napadaly i užitečnější servery, který nemaj nic společnýho s golfem.

Když už se takhle ptáš, je to reklama, a pokud se přes to dostane člověk na Alzu a nakoupí přes to, nějaké procento (cca 1-4%) z ceny koupeného výrobku jde pak jamce. Ale v souladu s podmínkami takovýchto programu zdůrazňuji, že nikoho NEvybízím, aby na to klikal a bral na výše zveřejněnou informaci jakýkoli zřetel. Prostě, hm, jak to říct, na Alze se nakupuje prostě dobře i každému golfistovi! :-)

OK, díky za info ... tušil jsem, že to tak nějak asi bude:)

Když už se takhle ptáš, je to reklama, a pokud se přes to dostane člověk na Alzu a nakoupí přes to, nějaké procento (cca 1-4%) z ceny koupeného výrobku jde pak jamce. Ale v souladu s podmínkami takovýchto programu zdůrazňuji, že nikoho NEvybízím, aby na to klikal a bral na výše zveřejněnou informaci jakýkoli zřetel. Prostě, hm, jak to říct, na Alze se nakupuje prostě dobře i každému golfistovi! :)
Hele, a funguje to i když už na alza nakupuju, mám tam účet? Pokud jo, tak je jasný, že si to příště otevřu tudy. :)

Hele, a funguje to i když už na alza nakupuju, mám tam účet? Pokud jo, tak je jasný, že si to příště otevřu tudy. :)

Jj, mělo by. Pokud tě reklama zaujme a klikneš na ní, tak se to nějak projeví, přeci jen, promuje ten odkaz Alzu. :-)

Změna/update: Hodnocení hřišť předěláno na Katalog

Na základě několika nedávných podnětů a snahy o to dlouhodobě vytvořit databázi komunitních informací jsem Hodnocení hřišť předělal na Katalog. Je to provázané s fórem a umožňuje to přidávat hvězdičky. Ale není to tak nutné, jedná se spíše o to, že se dají přidávat konkrétní položky v katalogu, které zůstají zachované a k nim je možná diskuse. Aktuálně tam jsou hlavní kategorie:
  • ČR a SR hřiště - pokrývají všechna hřiště v ČR a naprostou většinu v SR, už zadáno, ideální pro hledání dle krajů
  • nové: Zahraniční hřiště - pro všechna konkrétní zahraniční hřiště, kde jste byli, co položka, to jedno hřiště, k založení položky toho je potřeba minimum, název, adresa... bude to kontrolováno a případně doplňováno. Nezapomeňte na zemi, kde hřiště je!
    • takže Přidat do katalogu + mega krátký popis dle vás, třeba z jejich stránek
    • optimálně vybrat fotku
    • krátce ohodnotit pomocí hvězdičky (mohou dělat i další)
    • a zahájit diskusi s nějakým drobným postřehem... případně budou padat dotazy, uvidíme
  • nové: Ostatní GOLFOVINY
    • pro golfové filmy, knihy, hry... atp. Ať to máme jako katalog. Kdo co viděl, četl, nechť přidá. Nejprve se podívejte, jestli už není. To by mohlo zajímat i ty z nás, co nikde neviděli, ale mají dokonalou filmařskou/čtenářskou průpravu.
Výstřižek.webp

Co za to? Dobrý pocit. Ale prozradím jednu věc z blíského budoucna - bude motivace v podobě kreditního systému 19.jamky, kdy za každou přidanou položku uživatel získá x kreditů, za každé hodnocení y kreditů a za kredity nějaké blbůstky ála ručník, triko atp. Nebojte, i když to teď není, za katalog se bude počítat i zpětně. :) (jen mi bude chvíli trvat to implementovat)

Btw. Pokud by v katalogu měla být další kategorie, rád přidám. Napadly mě třeba golfeshopy. Mělo by to být něco hodnotitelné. Přidané položky zůstanou jejich zakladatelům, kteří se o ně mohou starat a uvidí, co a jak kdo k jejich položkám přidal, hodnotil, reagoval...

Tak směle do toho! :)

Novinka: Info z resortů a shopů od John R. Jamka

V některých vláknech se budou nově objevovat textové příspěvky od našeho robota, kterého jsem trochu více zlidštil, dal mu jméno "John R. Jamka". Jedná se tedy o systémový účet.

Zpravidla bude využíváno pro vložení textu, co mi někdo poslal na email, ale nepíšu to já. Např. teď jsem obeslal všechny resorty v ČR s pěti otázkami, s tím, že kdo odpoví, tak je vložím pro informaci do vlákna jejich hřiště. Má to sloužit napůl jako "reklama" (byť tohle je pro resorty na jamce zadarmo), tak i pro nás, abychom získali všichni ty správné informace z první ruky z resortů, kde o to stojí a z nějakých důvodů nemají nikoho na fóru. A druhotně i šíření povědomí o 19.jamce. Obdobně postupně i další golfové subjekty, kde bude zájem.

Takže John R. Jamka za to nemůže, svalovat vinu na mě. Z počátku to bude asi pomalejší, reaguje zpátky jen pár, ale časem... časem hlavně budou zasílané otázky zapeklitější. :)

Výstřižek.webp

Články díky automatické aktualizaci se nezobrazují, chybu řeším. :(

Články díky automatické aktualizaci se nezobrazují, chybu řeším. :(

Opraveno a už se zase články zobrazují. Takový to byl trochu překladatelský oříšek, řekl bych. Znáte to. Takové to běžné... v pátek máte zajímavý článek od @jan, má s tím hromady práce, funguje to, dáte na to reklamu... pak povolíte aktualizaci a ono se to rozbije. A celý klidný pátek je v háji :)

Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom