No, něco tady najít staršího....ale možná jen, že jsem totální softvérověpočítačový analfabet. Končím u ctrl c a ctrl v, ještě vlastně umím ctrl X.
Jo, vyhledávání je problém, není to striktně moderované fórum, také některá témata jsou duplicitní, někde je více offtopic, vyhledávání nefunguje úplně spolehlivě - nejsou tady takové nástroje, aby dokázaly vyhledávát tak dobře, jako třeba google, elastic-search atp technologie jsou příliš drahé na toto fórum a trochu kanón na vrabce. Uznávám, vyhledávání není úplně nejfunkčnější, souvisí to i s tím, že by se mělo více věnovat času tzv. štítkování vláken - co může dělat každý z nás. Rychlý tip, jak něco vyhledat, co používám i já, kdy to nenajdu na první dobrou tady je právě využít google. Do vyhledávacího pole na google napiš: 19jamka a hledaný výraz.
Např.
https://www.google.cz/search?q=19jamka+phigolf
Dobrá, Náčelník přikázal, tak jsem tady. Vyhlašuji petici za návrat kalendáře a zrekvirovani prostoru článkům s ponecháním pouze nadpisů. Na uvolněných zhruba 40% titulní strany vyhlašuji výběrové řízení. Howgh.
Jo, ještě - nevím jak ostatní, ale já teda fakt nepotřebuju neustále vidět svůj profil v horním pravém rohu. Nechala bych pouze ikonku osobního profilu k rozkliknutí na horní liště. S potěšením bych tento prostor darovala kalendáři.
Kalendář - nevzdávám to s ním. Bohužel jeho využívání je malé a v posledním měsíci v něm byly pouze akce 19.jamky a cca 2-3 osobní události. A jak se ukázalo, ani o akcích 19.jamky, i když tam jsou viditelné a vždy včas napsané - někteří nevědí (nevšimnou si atp). Napadá mě celá řada vysvětlení - počínaje, že to není vidět celé na první dobrou atp přes to, že používají třeba tapatalk, nebo něco jiného. A pokud to ve výsledku využívá prakticky jen jamka, pro kterou to neplní ten účel a pak je tam prázdno, tak to spíše odrazuje nové návštěvníky webu.
Nicméně tvůj nápad umístit to jinam mi přijde dobrý. Napadají mě možnosti dvě:
- a) titulní strana dole pod články, které bych zredukoval do kompaktnější formy, to by v tom hlavním panelu mělo výhodu, že by tam byla vidět celá událost, resp. její výraznější část
- b) hodit kalendář na samostatnou stránku fóra, s odkazem v horní liště "Kalendář", pod kalendářem by byla možnost rovnou vláken pro vyplnění hry a na titulní straně v podobě malého widgetu (boxu) vypisovat jen ty nejbližší události z daného kalendáře v podobě řádkového výpisu
?
Divné.... Na stránce Fórum, pokud chci rozkliknout kapitolu, třeba Hřiště a drivingy, otevře mi to stránku Nové. Nikoliv tu kapitolu. I u ostatních zeleně podbarvenych nadpisů. To asi není správně?
Tohle je spíše nešikovná vlastnost. Ty boxy nejsou výpisem jedné kategorie, jsou výpisem někdy i více kategorií a mají sloužit především k náhledu na poslední témata, nikoli k navigaci po fóru. Alespoň takový je záměr tvůrců tohoto software. Například Hřiště a drivingy jsou dvě kategorie, kdy na to klikneš, tak systém nepozná, do které by tě měl hodit. U ostatních boxů je to podobné - byť někdy je to právě a jen jedna kategorie. Ale je to dobrý podnět, vím o tom a taky mě to štve, musím to nějak lépe vyřešit.
---
K tomuto i předchozím bodu ještě doplním - hlavním problémem je, že toto fórum je koupený a průběžně aktualizovaný software výrobcem - relativně často. Každá modul a každá funkcionalita je buď zdarma nebo taky zaplacená (např. galerie, viturnaje, ale i třeba ty boxy s náhledy na vlákna atp) a byť se někdy zdají, že by to šlo udělat snadno, tak není tomu tak. Resp. když zasáhnu do fóra a něco přepíšu, co dělám, tak každá další aktualizace to může přepsat, zneplatnit, rozbít něco jiného. Take hledám kompromis mezi tím, aby to bylo uživatelsky použitelné, ale i správcovsky dlouhodobě udržitelné jako funkční systém. Proto je snaha o to, eliminovat to, co se neosvědčilo a hledat cesty v rámci běžné funkcionality fóra, aby to nebralo "údržbářské" kapacity na individuální a specifické úpravy, které používá v praxi minimum lidí z celku. Ale to hlavní co je - nebráním se skoro ničemu a vše beru jako relevantní postřehy, jen potřebuji tu zpětnou vazbu a díky za ty připomínky (pak se pokusím najít nejvhodnější cestu k realizaci, byť to s ohledem na čas/finance může být možná kompromisní řešení) - co kde funguje, nefunguje, co možná je nelogické, abych to mohl já nebo další řešit. Takže, cokoli nejde, sem, cokoli napadne, že by mohlo být taky jinak - sem. Díky!