Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golfové rukavice

Klapanec

Nováček
Mám takové zdvořilé dotazy.

-Perete golfové rukavice?
-Jak, čím, jak často?
-Jak dlouho vám rukavice vydrží?

Neperu, a rukavice vydrží něco mezi jedním a šesti měsíci podle toho jak moc si zrovna koupím kvalitní rukavici nebo jak moc hraju.

pri kvalitnim treninku a caste hre mi rukavice vydrzi max dva tydny, pak ztrati sve vlastnosti a je na case ji vymenit

Ty jo, jak časty je ten trénink a hra? 😯
trenink 4-5x tydne, hra 4-5x tydne, ale pro vyssi hcp by to bylo jeste vpohode, pocitam v prumeru rukavice, ktera ma dobre vlastnosti mi vydrzi kolem 10-15 her + par treninku

Takže by se to dalo shrnout počtem her? Řekneme jednoduché pravidlo - po cca deseti až dvaceti hrách rukavici vyměnit?

Takže by se to dalo shrnout počtem her? Řekneme jednoduché pravidlo - po cca deseti až dvaceti hrách rukavici vyměnit?

Neperu, a rukavice vydrží něco mezi jedním a šesti měsíci podle toho jak moc si zrovna koupím kvalitní rukavici nebo jak moc hraju.
Opravdu jsou rukavice po šesti měsících funkční, nepropocené, neznečistěné? A hygienicky vhodné? To se mi nějak nechce věřit. Asi dělám nějakou chybu.

Levny a umely hazim do pracky, stejne se brzo roztrhaj. Ted mam lepsi syntetickou Under armour a ta drzi teda dlouho. A parkrat jsem ji vypral spolu s golf oblecenim. Kvalitni kozenou bych asi vzal aspon mydlovou vodou jednou za par her.

Jasně že jsou propocené, znečištěné, nehygienické. :) To budou už po jedné hře. Když vidím, jak se někdy potím... Reálně vyhazuju rukavici zpravidla když

- přestává dobře držet
- někde se začíná trhat
- začíná srmdět
- zapomněl jsem ji vyndat z bagu po hře a díky tomu se zkrabatila a nejde natáhnout na ruku
- fakt je to už ekl
- někde ji nechám, ztratím, zapomenu

V praxi to tak u mně vychází zhruba jednou za max dva měsíce přes golfovou sezónu (to je tak těch 10-20 her a několik tréninků). Nejčastější varianta je u mně teď poslední, protože se snažím rukavici po každé ráně z ruky sundavat. Rukavice nijak úmyslně neperu, kupuju levnější, je to pro mě spotřební zboží. Doslouží, vyhodím, koupím novou.

Když tu čtu vaše příspěvky, tak jsem asi pěkný dobytek :D
Nikdy jsem rukavici nepral.
Kdysi jsem používal od Dunlopu ty nejlevnější, za 120 korun.
Nyní už druhou sezonu mám od Under Armour nějakou asi polosyntetickou cca 250 kus, a ty mám dvě na celou sezónu.
Nejlepší rukavice co jsem kdy měl na ruce.

Já peru rukavice pravidelně, po několika hrách. Peru rukou. Střídám za 18ku 4, používám kožené Titleist Players. Se zpocenou rukavicí by se mně nehrálo dobře.

Pouzivam vetsinou rukavice z cabretty a menim je, kdyz prestanou drzet. Nikdy jsem je nepral, ani jsem nevedel, ze to jde. Mam tak 4-5 na sezonu pri cca 50-60 rundach.

Používám koženou, měním po cca 10-15 hrách, když se prodře nebo natrhne.
Do deště mám syntetickou.
Neperu nic :)
Ale snažím se během horka sundávat rukavici po ráně a sušit na vozíku.
Taky se pak člověk nestane kvůli neopálení "mužem s bílou levou rukou":):)

A ted si predstavte, ze tu byli taci borci, co diky dobrym gripum ci omotavkam, chcete-li, ani zadnou rukavici nepotrebovali 🤣

A ted si predstavte, ze tu byli taci borci, co diky dobrym gripum ci omotavkam, chcete-li, ani zadnou rukavici nepotrebovali 🤣
Jenže ti hráli "bum bác míč letí" 🤭

P.S.: můj syn hraje bez rukavice od mala, aspoň ušetřím za rukavice pro něj 🤭

Hraju bez rukavice stejně dlouho jako chodím po hřišti bos. Dvě nejlepší rozhodnutí v golfu. Ušetřím a ještě si to užiju😉.

Ad hygiena, hoši, nikdy jsem si nevšiml, že když si jdete cvrnknout ke keři*, že by si někdo myl ruce z příruční flašky. Takže odkdy je ta rukavice špinavá víme.
Syntetiku normálně peru, v sušičce se načechrá.

* Vhodný komentář od spoluhráčů zní: "Kolik stojí to prase, co ho držíš za ocas?" (dámy prominou).

Ad hygiena, hoši, ...
Stará lékařská poučka zní "Hygiena je přerušení koloběhu pr*el - huba" 🤭

Vy někdo z Vás opravdu perete cabretta leather rukavice ? Nebo jsem se přehlídl?

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom