Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli? (2024)

Dnes jsme se vrátili se ženou ze 4 denního pobytu na golfu. V pondělí jsme dorazili do Kestřan a v 15 hodin vyrazili v tom největším teple na hřiště, což se také projevilo na mé hře.
Ke konci hry značně unaven, takže jsem zahrál 114 ran - 27 STB. Nějak jsem se nemohl srovnat s patováním.
V úterý jsme si na hru již vzali buggy.Na hře se to moc neprojevilo,ale na únavě ano.Zahrál jsem 104 ran - 30 STB.
Musím se přiznat že Kestřany mne trochu zklamaly. První devítka docela v pohodě, ale druhá devítka se mně zdála hodně dlouhá. Hřiště je opravdu náročné a vyžaduje dlouhé
tvarované rány. Hrací plochy v pohodě.Po hře jsme se přesunuli na Čertovo břemeno. V podvečer jsme vyrazili na obhlídku hřiště(ovšem po asfaltových cestách). Po prohlídce jsem usoudil že bez buggy ty kopce nedám. První hrací den byl docela v pohodě - opět zklamalo patování - takže 107 ran - 30STB.Ovšem dnešní hra se opravdu povedla - fungovalo vše i patování se zlepšilo - zlepšení o 12 ran - 95 ran - 43 STB. Nejvíce potěšil driver na 17 - první ranou 7 m od fangle.
Hřiště se mi opravdu líbilo a rád se tam vrátím.

18.8.2024 • Hořehledy: 96 ran, 36 patů (by mGolf)

Hoře.webp

Včera turnaj v Hořehledech na 18jamek. Docela jsem si věřil a dopadlo to nevalně. Plus minus má hra většinou průměr, ale pak to přišlo - na třech jamkách po sobě jsem zahrál +12! A s tím semoc velké divadlo předvádět nedá, když hrajete na rány. Co se přihodilo? Hele, tak nějak nenápadně... v druhé devítce (šli jsme canonem z osmičky), osmička par, devítka par, jednička par, dvojka bogie... pohoda, dostával jsem se do tempa a vypadalo to, že napravím první devítku. A pak lup... to přišlo. trojka, třetí ranou na grýn, to by šlo... ale pět patů! PĚT! Resp. byly by čtyři, protože ten 10 cm doklep jsem prostě agresivně přepálil, ještě že tam byla tyčka, skončilo to 20 cm za ní, tyčka ma oraženinu ještě teď. Píšu 8, odcházím brblajíc středem. Jdu na 4... první rána do té doby spolehlivé 5... topinka na nějakých 100, beru 52, aut. Ok, nádech, výdech... znovu, hezká rána, tipuji někde okrajgrýnu (nebylo vidět), zachráním to za double. Prdlajs. Míček jsme nenašli, takže se musel odrazit pravděpodobně taky do autu. Takže Max skóre - (2xPar + 1) 9. No a pak na mém oblíbeném tříparu pětce... první do bunkru, nevyhraju se, takže bunkr znovu... a 3 paty. A bylo to. :-D (všichni ve flajtu tu mou frustraci přežili, pravda těsně - prostě nebyly včera některé jamky pro můj golf vůbec určený)

Někdo děsně chytrý říkal, že na každé hře se dá najít něco dobrého. Tak nějak mi to blesklo hlavou a řekl jsem si, zkus ty dvě poslední jamky zahrát tak, ať nemáš zkažené ten den úplně, soustřeď se. Tak to vyšlo, a jednoduše, par a bogey a nakonec uvláčených 96 ran. No, co si budeme povídat, nad 100ku jsem nechtěl. A skončil jsem na pořadí v půlce startovního pole, 18. z 37, tak to tak hrozný nakonec nebylo.

A gratuluju své @kristyna k jejím 106 ranám, 36 STB a mírnému zlepšení HI z 32,2 na 31,8. :up: 👏🏌️‍♀️

Upraveno:
Dnes seniorka v CL za dost silného větru a místy podmáčeném hřišti s několika vyplavenými bankry (včerejší bouřka byla dost silná).
Moje hra v první devítce docela katastrofa. Driver fungoval celkem ok (ferveje jsem míjel jen těsně), ale železa do grýnu mi prostě v tom větru nebungovala 😔, navíc se k tomu přidaly nepřesné čipy a stávkující patr.
Na druhé devítce se začaly dařit čipy a probral se i patr (i když obě bogie byly lip-outy 🙈 a k tomu další lip-out do birdie na 16).
Přikládám pro ilustraci screenshoty, jak moc důležitý pro dobré číslo je scrambling.

IMG_0160.webp
IMG_0161.webp

19.8.2024 • Molitorov: 85 ran, 26 patů (by mGolf)

Molitorov.webp

Ten golf je příšerný sport. Včera jsem cestou po práci na pondělní Molitorov (využíváme s Týnkou v létě tu možnost hrát tam za naprosto fantastickou cenu HI x 10,- Kč/osoba) seznámil mojí @kristyna se záměrem, že nutně potřebuju nový putter. POTŘEBUJU! No a Týnka pronesla něco v duchu, že ne, že to budeš teď schválně kazit, "abych ti to dovolila". A já, že jasně, že ne, vždyť ale víš, jak mi to na těch grýnech fakt nejde a jak třeba včera v těch Hořehledech to byla tragédie a na trojce dokonce 5tipat a tak. A podívejte se na to, co se stalo. 26 patů, z toho 11 jednopatů. Jako, JAKO ALE FUJ! Tohle se prostě nedělá! NEDĚLÁ! Samo, že mi to udělalo radost, ale prostě... prostě golf. :oops:

No nic, stejně do toho půjdu. Asi. :-D Každopádně, déšť Molitorovu prospěl, grýny malinko chlupatější, ferveje určitě zelenější než před týdnem. Hřiště v moc pěkném stavu a myslím, že za tu pondělní cenu to nemá prostě v širokém okruhu konkurenci, zvlášť na 18j. Jen ty odpaliště by chtělo některá místy trochu už vyspravit, sem tam od golfistů rozbité (vyřízkované) a někde nerovné. Ale místo na dobrý odpal se vždy najde. Vyráželi jsme v 16:08, v pohodovém tempu za několika dvoj-trojflajty hotovo někdy kolem 19:40. Vidět i při včerejších mracích bylo ještě úplně v pohodě.

IMG_8195.webp IMG_8194.webp IMG_8187.webp IMG_8185.webp IMG_8184.webp IMG_8189.webp

Upraveno:
19.8.2024 • Molitorov: 85 ran, 26 patů (by mGolf)

Zobrazit přílohu 45440

Ten golf je příšerný sport. Včera jsem cestou po práci na pondělní Molitorov (využíváme s Týnkou v létě tu možnost hrát tam za naprosto fantastickou cenu HI x 10,- Kč/osoba) seznámil mojí @kristyna se záměrem, že nutně potřebuju nový putter. POTŘEBUJU! No a Týnka pronesla něco v duchu, že ne, že to budeš teď schválně kazit, "abych ti to dovolila". A já, že jasně, že ne, vždyť ale víš, jak mi to na těch grýnech fakt nejde a jak třeba včera v těch Hořehledech to byla tragédie a na trojce dokonce 5tipat a tak. A podívejte se na to, co se stalo. 26 patů, z toho 11 jednopatů. Jako, JAKO ALE FUJ! Tohle se prostě nedělá! NEDĚLÁ! Samo, že mi to udělalo radost, ale prostě... prostě golf. :oops:

No nic, stejně do toho půjdu. Asi. :-D Každopádně, déšť Molitorovu prospěl, grýny malinko chlupatější, ferveje určitě zelenější než před týdnem. Hřiště v moc pěkném stavu a myslím, že za tu pondělní cenu to nemá prostě v širokém okruhu konkurenci, zvlášť na 18j. Jen ty odpaliště by chtělo některá místy trochu už vyspravit, sem tam od golfistů rozbité (vyřízkované) a někde nerovné. Ale místo na dobrý odpal se vždy najde. Vyráželi jsme v 16:08, v pohodovém tempu za několika dvoj-trojflajty hotovo někdy kolem 19:40. Vidět i při včerejších mracích bylo ještě úplně v pohodě.

Zobrazit přílohu 45441Zobrazit přílohu 45442Zobrazit přílohu 45443Zobrazit přílohu 45444Zobrazit přílohu 45445Zobrazit přílohu 45446
Ta první devítka je excelentní Michale @requo :up: Na začátku té druhé jsi se něčím rozptýlil ;) Celkový výsledek je vynikající. To patování je kapitola sama o sobě. Patřík se bojí, že ho vyměníš, tak ti ukázal, že to také umí posílat do jamky bez problémů. Hlavně je to ale ručičkama :D
Gratuluji k výsledku :up:

21.8.2024 • Poděbrady: 88 ran, 36 patů (by mGolf)

IMG_8224.webp

Původně jsme měli s @kristyna zamířeno do Lázní Bohdaneč, ale když jsme kolem poledního zastavili na D11 na tom 34 km u McDonalda na zdravý letní oběd (původně měl být oběd až na hřišti, ale prostě to kručení v břiše rušilo OBLÍBENOU dechovku z rádia už moc) a po hambáči kouknu na teetime a ejhle, narozdíl od včerejšího večera žádný volný čas. Takže to vyhrály operativně Poděbrady, od kterých jsme v tu chvíli byli cca 12 minut. Byli jsme tu dvakrát v polovine července, teď znovu a stav pořád dobrý... prostě spokojenost. Návrty na grýnech sice pořád někdy na pytel ve svahu, a s "novou" skladbu se toho taky už moc neudělá... Ale narozdil od minule na střelnici vedle nikdo nebyl, takže až pohádkový "lázeňský klid". Já výsledkově dneska fajn, vyloženě jsem nic nekazil... driver jsem pro jistotu nechal totiž v autě. Tohle není hřiště pro jeho aktuální ROZHLED. :-D Na hřišti je určitě za ten měsíc vidět posun k dobrému na těch několika nově stavěných (zatím nefunkčních) odpalištích, ale maká se na tom. Celkově hřiště zelené, až na jedno místo i po deštích hratelné a dostatečně "suché" (bunkery tedy někde mokré, nebo kaluže v nich, pravda). A moc hezky vše upravené. S CGK s dokupem za 500 stovek/fee... Paráda. Klidně doporučuji, podle mě za to stojí i za běžnou cenu fee 👍👍⛳️ PLUS vynikající kafe v restauraci. Moc mi chutnalo, na jídlo už nebylo místo v břiše, škoda že jsme se před tím zaplácli tím mekáčem. Doženeme příště.

IMG_8220.webp IMG_8218.webp IMG_8216.webp IMG_8204.webp IMG_8210.webp IMG_8207.webp

Dnes v Poděbradech jsem zahrála nejhorší výsledek za poslední rok a možná i delší dobu. 128ran. Jediné co šlo, byly první rány (ty se nepovedly jen tři). Jinak hrůza, nevěděla jsem, jaké rány hrát, jakýma holema. A ta psychika. 🙈

Přílohy

• IMG_8620.webp
    IMG_8620.webp
    92,3 KB · Zobrazení: 31
  • IMG_8617.webp
    IMG_8617.webp
    35,5 KB · Zobrazení: 29
1724319897120.webp

Dneska rano na pohodu. Prvni odpal na prd, trefa do zeme. Jsem si rikal, to bude zase vykon :D Nicmene jsem se dostal do pohody a svihal jsem uvolnene, ne krecovite.
Nejvic me asi stvalo, ze jsem se dostal treti ranou na green na 5paru na 4ce a to jsem hral pouze zeleza (6, 7, 8). To se mi jeste nepovedlo, ze bych patoval na birdie na 5paru. A pak necham na greenu 4 paty :vomit: Njn, radoval jsem se moc brzo :D Zaver se nepovedl, po odpalu jsem skoncil v bankru vedle greenu a dostal jsem se ven az po 3 rane.
Ale celkove dobry pocit, vykon bych rekl konsistentni na vsech jamkach krome par vyjimek.

Dnes Hořehledy Nestor Tour. Turnaj jsem šel s rozhodnutím, že si to prostě jen užiju. Počasí velmi příjemné, polojasno 22°C, hřiště v perfektním stavu, sice ferveje jsou ještě suché a tvrdé, ale deště hřišti velmi prospěly. Jednička asi tak můj lepší průměr, dvojka klasika s utopením míčku. Na trojce jsem zkusil driver. První krásná rovná rána co se mi podařila. Protože musí být všechno tak nějak v rovnováze, železa nic moc. Až do páté jamky se mi dařilo, pak jsem kouknul na skorkartu a když jsem viděl, že hraju do dnešního dne nejlepší hru, tak hlava, ruce a já nevím co všechno naprosto vypovědělo službu. Na šestce a osmičce promáchnutí s driverem, k tomu aut a bunkr a vymalováno. Ještě že mě podržela sedmička, začnu ji mít asi rád a občas ji přinesu i nějakou oběť. S osmičkou ale kamarád dlouho nebudu. Celkově ale krásně strávené dopoledne a 24 stb.

Přílohy

• Screenshot_20240822_143714 (1).webp
    Screenshot_20240822_143714 (1).webp
    26,3 KB · Zobrazení: 28
22.8.2024 • Ml. Boleslav: 91 ran, 37 patů (by mGolf)

IMG_8291.webp

22.8.2024 • 9j. Stará Boleslav: 43 ran, 16 patů (by mGolf)

IMG_8292.webp

Dneska s @kristyna dvojboj, když jsem místo toho plánovaného týdne mohl mít jen dva dny dovolený (nestiha se bohužel jeden projekt v práci). No a to důležitý se stalo pro mě hned na druhé jamce, nádherné trefená dlouhé železo (MILUJI svá TAKOMO železa) a ono to takhle hezky začalo. Vlastně docela to šlo celkově, první devítka super, druhá ke konci slabá, docházely mi už síly. Ml. Boleslav je prostě bez driveru dlouhá a moc to pak rvu - víc chyb, nevydržím to koncentrovaně 18j. Nicméně... Aby nám to nebylo líto, že nám pomalu čas bez dětí na táboře se chýlí ke konci, tak jsme cestou domů i tak dali ještě devítku ve Staré... a i když nakonec výsledkově na sebe slušně, tak první ránu z tyčka jsem trefil až na poslední jamce. Už jsem to pořádně neudržel v ruce. No nic, každopádně... Bylo to fajn. A cestou domů jsme se zastavili na večeři na kolínko - jen škoda toho chybějící piva, musel jsem ještě řídit. Prý si dneska za odměnu za hio nemusím dávat zeleninový salát s neperlivou voodou... To víte, doma galeje!;):p Huraaaaaa!

IMG_8288.webp

Btw moc prima restaurace kousek, pár km autem od Starý Bolky - https://www.vpivovare.cz/. S Týnkou rádi doporučujeme. 😋🥘🥓

---
Obě hřiště zelené, dobře hratelné. Ml. Boleslav určitě v topu, co se týče hřiště. Tragedie zázemí - zavřená restaurace do pěti, tzn i cokoli k pití, máte smůlu. Prý ale o víkendu otevřeno. Wtf? Kiosek byl zavřený taky... To fakt u hřiště ze základním fee lehce pod 2.000 chcete (s CGK jsme dokupem platili 900,-/osoba). Nechápu. Hlavně že se staví mraky apartmanu určitě za hubičku kolem. To snad každý menší hřiště nebo kvalitativně co se týče hracích ploch horší, tenhle servis má zajištěny tedy lépe a to i ve všední dny v létě. A rozhodně na hřišti prázdno nebylo, aby se tam někdo alespoň na to pití (kafe, pivo, nealko... ), když už ne restaurace s jídlem, v sezóně přes den neuživil. Nebo alespoň aby ta recepční měla za sebou kávovar a chláďák s plechy (jestli měla, tak nic na přímou otázku nenabídla). Děs. Prostě Potemkinova vesnice. Takže doporučuju jestli s jídlem - tak dohrát přes všední den večer po 17:00, nebo o víkendu asi kdykoli (prý)... Nebo jet jinam. Bude to cenově určitě levnější a celkový zážitek z resortu se vším všudy určitě lepší. Tohle velký mínus. Ale hřiště hracími plochami super. To zase jo.

Stará Boleslav prima. Samozřejmě tvrdší ferveje a pomalejsi grýny oproti Mlade, ale nic, co by nás jakkoli uráželo. Bylo to fajn! A na rozdíl od Mladé jsme alespoň to plechovkový pivo od usměvavých recepčních dostali. :up:

Upraveno:
A podrobnosti nebudou? Hůl, míček. Stupně, síla a směr větru...? Ale chápu, dnes má oslava přednost!👏👍

Jak bych to tak... Stoupnu si takhle k míčku, bumbac... Prásk. Pocitově tak nějak akorát... Tuze hezký mlasknutí. A ono šup, kousek před jamku a dojelo. Takhle nějak? 😁

Jak bych to tak... Stoupnu si takhle k míčku, bumbac... Prásk. Pocitově tak nějak akorát... Tuze hezký mlasknutí. A ono šup, kousek před jamku a dojelo. Takhle nějak? 😁
👍
Například: PW, lehce topnutá, míček Top Flite - růžový, 25 stupňů, protivítr 5 m/s., PIN střed greenu atd., atd.😁

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom