Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Mirku sorry, tady už se musím ozvat, ikdyž mám hádání rád. Česká republika má pouze 3 celky, které mají své jméno, a to Čechy, Moravu a Slezsko....Takže po odečtení Čech a Moravy zbylo jen Slezsko.... Tak prosím nemaťme jamkaře zavadějícími nápovědami.
Tak třeba takový Karel Miřejovský by s tebou hrubě nesouhlasil.…, a to Čechy, Moravu a Slezsko....Takže po odečtení Čech a Moravy zbylo jen Slezsko....
Souhlasit se mnou nikdo nemusí. A asi nejsem jediný, kdo nesouhlasí s tím, že Sudety nejsou součástí Čech a že nápověda byla zavádějící. Co to je částečně, tzn. ne úplně a pořád jsem to nikde na znaku ani ve výčtu částí České repoubliky nenašel ... Tzn. že se podle toho nedá orientovat.Tak třeba takový Karel Miřejovský by s tebou hrubě nesouhlasil.
To, že komančové označení Sudety zakázali, nic na historii nezmění.
„Sudety neboli také Sudetsko (německy[UWSL]Sudetenland[/UWSL], polsky [UWSL]Kraj Sudetów[/UWSL] nebo Kraj Sudecki) jsou zastaralý německý název pro pohraniční oblasti dnešního Česka, v nichž už od středověku žili převážně lidé německénárodnosti, kteří byli v letech 1945–1947 vysídleni. Československé ministerstvo vnitra v roce 1945 používání slova „Sudety“ v úředním styku vyhláškou zakázalo, avšak od 90. let 20. století bylo jako historicko-geografický pojem částečně rehabilitováno.”
Měl jsem dvě varianty, Molitorov a Pyšely, ale po zkouknutí letecké mapy mi Molitorov přišel uvěřitelný.Ha, už jsem měl rozepsanou nápovědu a nemusím ji dokončovat, protože @TP_79 uhodl! Teda chlapci, především @PFP - tebe jsem tipoval, že musíš vědět na první dobrou. A @macdav - Hořehledy jsou devítka, na fotce je praporek s číslem 12! Každopádně:
Správná odpověd je Molitorov. Bod získává @TP_79
PS: A tady jako doplněk ještě fotka z jiného úhlu, bylo to foceno při hezkém, podzimním sluníčku, 20.11. v roce 2020
Zobrazit přílohu 40841
Jóóóóó, už 12ku poznávám. Ale že to mi trvalo. Holt představivost mizivá, výsledky mizerné .....Ha, už jsem měl rozepsanou nápovědu a nemusím ji dokončovat, protože @TP_79 uhodl! Teda chlapci, především @PFP - tebe jsem tipoval, že musíš vědět na první dobrou. A @macdav - Hořehledy jsou devítka, na fotce je praporek s číslem 12! Každopádně:
Správná odpověd je Molitorov. Bod získává @TP_79
PS: A tady jako doplněk ještě fotka z jiného úhlu, bylo to foceno při hezkém, podzimním sluníčku, 20.11. v roce 2020
Zobrazit přílohu 40841