- Klub
- ČGK, GC Bítozeves
- HI (HCP)
- 15 +-
Souhlasím, že TT je unikátní a ve světě nejspíš vyjímečný z hlediska komfortu rezervace pro hráče. Je ale potřeba na to nahlížet i z pozice provozovatelů hřišť. Pokud se TT začne k provozovatelům hřišť chovat jako k svým rukojmím, rychle se ukáže, jak je jeho postavení křehké. A tratit na tom budou úplně všichni. TT by pro zvýšení svých příjmů, mohl jít i tou cestou, že zpoplatní vlastní rezervaci. To by ale nas...l mnohem víc lidí, než zdražením pro provozovatele a toho se asi bojí víc.Přidám trochu mého pohledu jako nováčka ve světě golfu. Mě zase TT přijde super jsou tam zohledněné všechny reciprocity (většinou) a případně i další možné akce a slevy. Systém rezervací a odbavení funguje skvěle teda za mne. A upřímně jsem zkoušel udělat nějaké rezervace fee na severu Anglie a teď se díval jak se dá rezervovat hřiště ve Španělsku či Portugalsku tak musím říct že Český TT je úplně skvělí neznám úplně pozadí vztahu TT a hřišť ale to pro mne není úplně podstatné. Monopol samozřejmě není dobrý, jen mám obavu když vznikne konkurence aby jsem se potom nedostali do stavu kdy bude třeba opět volat či psát na recepci hřiště o potvrzení teetime jelikož všichni budou zprostředkovatelé ale nikdo nebude garantovat informaci nebo bude potřeba mít několik platforem pro rezervaci jelikož každé hřiště bude spolupracovat s jiným serverem.
A dám ještě jednu úvahu do pléna mě se třeba u https://www.golfnow.com/ líbí že mají "hot deals" kdy třeba hřiště chtějí prodat volné, neatraktivní fee za pomoci slev. Je to atraktivní spíše pro všudehráli ale je to zajímavá funkce kdy člověk přemýšlí kam půjde hrát a může to rozhodování ulehčit.
Já osobně bych asi neměl problém zaplatit 10 kaček za pohodlnou rezervaci. V restauracích necháváme v poměru k útratě na dýškách výrazně víc a nikdo s tím nemá problém. Ale těžko odhaduji jaký by byl většinový postoj.