Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Trenérské služby v ČR - aneb pár mých poznatků k tématu

Ve skutečnosti naopak - je to hodně o uvolnění a rytmu pohybu. Pro mne překvapivě doporučuje, aby se hýbala hlava i celé tělo jako po vodorovné, tak svislé rovině...Což je v podstatě v rozporu s tím, co jsem doteď o švihu věděl a učil...

Ve skutečnosti naopak - je to hodně o uvolnění a rytmu pohybu. Pro mne překvapivě doporučuje, aby se hýbala hlava i celé tělo jako po vodorovné, tak svislé rovině...Což je v podstatě v rozporu s tím, co jsem doteď o švihu věděl a učil...

? Šlo by to trochu rozepsat? Resp moc tomu takhle nerozumím.

Ten prostřední obrázek, to jsem zrovna v sobotu na lekci řešil s trenérem. Přenos váhy, kdy ji začít přenášet, kdy se odrazit od země, tam leží spousta metrů navíc pokud člověk pochopí, jak to funguje.

? Šlo by to trochu rozepsat? Resp moc tomu takhle nerozumím.
Ono se to bez vizuální stránky blbě popisuje. Ale v podstatě jde o věc, kterou jsem sice vlastně věděl, ale vše co jsem si o golfu dosud načetl nebo se od někoho naučil to rozporovalo.

Zatímco běžně považuji za zažité, že základní princip švihu je v rotaci kolem osy páteře, tak zde se vychází z principu rytmického opakovaného pohybu a reaktivity nohou na podložku, jak píše @Seppper . A při tomhle pohybu se celé tělo hýbe po obou popsaných osách (byť samozřejmě v určitých mantinelech)...možná něco z toho pochytíš na tomhle videu...

Ono se to bez vizuální stránky blbě popisuje. Ale v podstatě jde o věc, kterou jsem sice vlastně věděl, ale vše co jsem si o golfu dosud načetl nebo se od někoho naučil to rozporovalo.

Zatímco běžně považuji za zažité, že základní princip švihu je v rotaci kolem osy páteře, tak zde se vychází z principu rytmického opakovaného pohybu a reaktivity nohou na podložku, jak píše @Seppper . A při tomhle pohybu se celé tělo hýbe po obou popsaných osách (byť samozřejmě v určitých mantinelech)...možná něco z toho pochytíš na tomhle videu...

To je to, co mi funguje

Upraveno:
Já jenom doplním, že drKwon má na yt 800 videí. Takže pro lepší pochopení toho konceptu je ideální kouknout přímo k němu. :)

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom