Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Narazil jsem na toto:
Zobrazit přílohu 48824
Btw. jaké to bylo, hráli jste osobně?![]()
Toto je hodně fundamentální názor nereflektující spoustu skutečností.info mám od člověka, který se byl podívat, osobně jsem nebyl, nějak se mi to vnitřně "příčí" stejně jako "turnaje na 9. jamek", především pak ty, co jsou jsou na 18ti jamkových hřištích, kde je každá devítka jiná a hřiště je normováno na hru na osmnáct jamek, jako všude jinde ... prostě takhle to nikdy nevzniklo, vždy se hrálo na osmnáct jamek a golf beru jako komplexní hru na hřištích k tomu vybudovaných a hezky na osmnáct, ať se ukáže připravenost hráče komplexně, fyzicky i mentálně, takhle to zakladatelé této krásné hry vymysleli a tradice by se měly dodržovat ... a to, že se na 9. jamek hraje i na úpravu HCP mi přijde jako doopravdická úchylárna, doslova ... podobně jako nesoutěžní výsledek ve dvojici ... potom se člověk diví, kolik "singlistů" neumí ani pořádně trefit merunu celý turnaj![]()
věděl jsem, že můj příspěvek píchne do vosího hnízda golfového bussinesu, který více méně turnaje na devět jamek vymyslel a je to fungující systém, o tom žádná .. dokonce jsem potkal na jednom turnaji člověka, který inicioval změny na rezervačních portálech turnajů, aby mohl dělat přihlášky na dva turnaje denněToto je hodně fundamentální názor nereflektující spoustu skutečností.
1. velká část 18 jamkových hřišť má zvlášť znormované i jednotlivé devítky, takže z pohledu normy žádný problém.
2. hra na úpravu HI na 9 jamek - vše řeší pravidla pro hendikepový systém a zohleďnují i to, kolik jamek bylo v daném kole odehráno a dle toho upravují výpočet HI. Čili nechápu, proč by to měla být úchylárna. Navíc hra na 9 jamek je vlastně vůči HI „přísnější", protože máš méně šancí jednu nepovedenou jamku vykompenzovat jamkou povedenou.
3. ten kdo má „sportovní“ ambice, tak ať hraje jen turnaje na >18 jamek. Když už tedy chceš být tak „komplexně, fyzicky i mentálně" připraven, tak to otestují jedině vícedenní turnaje. To je teprve ten „správný soutěžní golf". Předpokládám tedy k tvému vyjádření, že hraješ jen takovéto turnaje, protože hrát turnaj jen na 18 jamek je vlastně „úchylárna". A už vůbec se určitě nezúčastňuješ turnajů na STB či s vyrovnáním HI.
4. ten, kdo hraje golf hlavně pro zábavu či je např. fyzicky indisponován, ať klidně hraje turnaje na méně jamek, než 18. Stejně tak malé děti ať klidně hrají jen na 9 jamek. Tam mi jako nesmysl přijde nutit hrát děti mladší jak 8 (či spíš 10) let hrát 18 jamek a navíc z „dospělých" odpališť.
5. Pokud si někdo „uhrál" HI nějakým podvodem, tak je jen sám proti sobě a mě osobně je úplně jedno, jestli jeho hra odpovídá HI nebo ne. Ostatně, každému z nás se občas hra nepovede a má „den blbec". Takže pokud takového člověka neznám a nikdy před tím jsem ho hrát neviděl, tak ho nebudu soudit, zda má či nemá odpovídající HI. Já také umím zahrát hřiště v PARu ale i za „hektar", když mám špatný den.
6. zkus zapátrat v historii golfu a zjistíš, že golf určitě nevznikl jako „hra na 18 jamek"
7. Neznám tvoji historii HI, ale s HI 9,7 bych očekával větší pokoru ke golfu a spoluhráčům, a nedovolil bych si hodnotit jejich schopnost „trefit merunu“. Protože kdybys ty tu „merunu" uměl trefovat, tak bys měl být „scratch" hráč.
@Pechy: Úplně nevidím souvislost v diskusi o Urban golfu - který se nijak nehraje na HI, hraje se v jiných podmínkách, s jinými míčky a vůbec, jedná se o doplňkovou aktivitou postavenou/inspirovanou golfem s tvojí argumentaci ohledně hi, hře 9/18 jamek atp?
Aniž bych jakkoli rozporoval tvoji obecnou argumentaci, nemam pocit, že kdokoli z hráčů Urban golfu by tvrdil, že se jedná o "ten pravý golf".
Podle mého názoru, necht si každý hraje, co uzná za vhodné dle sloganu: kdo si hraje nezlobí. A třeba hru ve městě, v lese, nás ulici pro těch pár nadšenců, koho to chytne a baví, považuji za prima aktivitu. A nijak se mě osobně nedotýká a netrápí, že to má "v sobě" slovo golf a několik společných znaků. Myslím, že každá taková aktivita může být ve výsledku i docela slušná dovednostní výzva nebo i zážitkové obohacení pro každého včetně pokročilých golfistů. Nebo?
Týčkuje se pouze pro první ránu ostatní ze země.Používají se hole hodně ohrané - vlastně hole vyřazené golfisty.Pokud na hřišti hraješ míček bez vyseknutí řízku tak na tomto povrchu netrpí ruce.Asi chápu, že se to dá týčkovat (možná), ale i tak pocitově ten tvrdý povrch, nic, kam bych to chtěl napálit. Moje ubohé ruce a hole. Zas tak striktně čisté ten míček netrefuji.
Ano hraje se to pouze železy.Hraje se to většinou ve městech nebo parcích.To se hraje normálními železy? Protože když si odmyslím tu ránu do rukou (jakože jak na trávě furt topuju, tak tady jsem si jistej, že bych ty šutry trefil pokaždý), tak z druhé strany to musí být docela nátěr třeba pro dlažbu, ne? Až se divím, že se po pořádá na zámeckém nádvoří.
Stále nechápu v čem je problém? 18 jamková hřiště jsou také těžší a lehčí, proto tu máme SR a CR a tudíž zohledněnu onu obtížnost ve vztahu k HI.1. + 2. ne velká část, všechny mají znormované obě devítky, i devítkové hřiště má rozdílný HCP jamek pro druhé kolo ... a to je to, oč tu běží ... jsou prostě lehčí a těžší devítky na našich hřištích