MarekS.
Nováček+
Včera jsme v rámci turnaje/spolhry navšivili yardresort, slíbil jsem @MarekS. podněty, které mě napadly na daném hřišti. Píšu to hlavné z úhlu člověka, který tam nikdy předtím nebyl a vlastně šel hned poprvé hrát. Určitě nebudu zatím resort hodnotit, protože je vidět, že je mladý, rozvíjí se to a prostě si to jako nově znormované hřiště sedá a "zraje". Úmyslně z hodnocení a celkového názoru vynechávám restauraci a celý tamnější dvůr (byť si člověk dělá pak obrázek celkový) - je vidět hodně kontrast "luxusnější" restaurace (a očekávání), a pak "lidovější" hřiště, které mě v tomto případě zajímá mnohem víc.
Já jsem si hru a hřiště užil. Je to hodně na pohodu a nové dlouhé jamky tomu dávají šťávu. Překvapivě mi i s odstupem dnu "zachutnala" netradiční skladba obtížnosti jamek, fakt zajímavé a zapamatovatelné. A určitě se tam několikrát vrátíme potrénovat - jak krátkou, tak i dlouhou.
- Za sebe řeknu, že se mi hřiště líbí moc, pro vyšší HCP příjemné - rovinaté. Je trochu zvláštní skladba jamek za sebou (pary) 3,3,4,3,3,5,4,4,5... kdy náročnost pěkné stoupá. Přijde mi to jako něco, co nikde jinde není a určitě bych to ponechal, protože se to tím pěkně odlišuje. Je to dáno určitě tím, že původně akademie, nyní rozšířená... Nevím ale, jak to je praktické a nepraktické na plnou obsazenost a jestli se flighty nebudou víc zdrcávat. Ale ponechal bych, hlavně u jedničky krásné kytky - vypadá to jak v Augustě - z vhodného úhlu, viz foto někde v galerii.
- Orientace v areálu - pro mě tohle bylo asi včera nejsložitější. Trochu jsem se ztrácel. Když už přijedu na správné parkoviště, tak jsem vůbec na první pohled netušil, kde je recepce. Šel jsem se nejdřív podívat k drivingu, tam nic, tak pak jsem šel do nejblížší budovy, což je restaurace, tam mě odkázali, že do x-té hodiny je recepce v kavárně, která je zase vedle... no jasně, příště už budu vědět a řešit to nebudu, ale na první pohled jsem nevěděl. A do teď nevím, kde jsou ty správné záchody, abych nevlezl někam, co k hřišti nepatří a tak. Jednoduchá a přehledná cedule s plánem areálu u parkoviště by to vyřešila. Kde co je - jestli tam je, já ji neviděl. Stejně tak bych takovýto velká plán uvítal i co se týče celého hřiště a jamek. Toto mi chybělo moc.
- U nových jamek, především těch pětiparu (č.6 a č.9) na mapkách u odpališť chybí vzdálenosti ke zlomům ferveje. Pokud nemáte měřák, tak prostě nevíte, jestli se fervej stáčí na 150 metrech, nebo 100 metrech, není ani perspektiva, nic, podle čeho se orientovat. Podobně u poslední jamky, která je taky tak zákeřná - protivné je to i kvůli tomu, že díky špatnému výběry hole, když nevíte vzdálenost, to krapet trestá autem.
- odpaliště u nových jamek... chápu, že hřiště roste a ještě odpaliště nejsou ok, proto je tam rohož, ale kameny k odpalu v podstatě těsně obepínají rohož, do které se nedá zapíchnout týčko (ucpané). Jesně, při kamarádské hře to neřeším a přinejhorším se natýčkuje někde kolem, ale i u sranda turnaje to už je pitomé, protože pravidla to samozřejmě neumožňují, hrát mimo odpaliště. A jak jsou ty rohože trochu už zvlněné, tak se nám stalo, že se míček často postavil na rovné místo a pak postoj musel být mimo rohožku (to znamená, rozdílná výška) - no, jasně, ten drive sem zkazil, musím to mít na co svést. :-D
- Bunkery super, chválím, výrazně lepší a kvalitnější než na Karlštejně.
- Greeny u nových jamek musí dorůst, nejhorší se mi zdál u osmé jamky v zadní části, tam mi to skoro přijde na označení půdy v opravě, jedno místo. Spousta větších děr atp.
- Jo a ještě jsem si vzpomněl, jamka č. 2. Když to nečekáte, neznáte, a cca 5 metrů při odpalu kolem vás projede auto, tak se fakt leknete.)
- Krásně zaintegrovaný footgolf, jamky. Jak jsou jakoby na vlastních greenech, je s nimi počítáno jakoby samostatně, tak vůbec nepřekáží a naopak hřiště doplňují. Úplně to u mně změnilo na footgolf názor, jak to může pěkné vypadat na hřišti. Moc pěkně. Narozdíl třeba od Botaniky, kde mi to přijde tak nějak navíc a nezvhledné (což ale může být dáno i větší kompaktností původních jamek na yardu)
- Koukám na ceník: http://golf.yardresort.com/cs/cenik - přišlo by mi ještě dobré mít možnost i o víkendu celodenního fee. A možnost členství celoročního takhle u Prahy je supr, pro tu část Prahy, která to má blízko - osobně bych neváhal, jako tréninkový areál atp supr, 9.500,- resp. 10.500,- Paráda!
Marku díky a moc tobě i ostatním s celým hřištěm fandím!
Diky Michale nejen za ucast clenu 19.jamky a dalsich hracu na vcerejsim turnaji, ale i vyse uvedene cenne postrehy, ktere nekdy clovek z vnitrku arealu ulpne tak nevidi. Az samotni uzivatele mohou poskytnou zpetnou vazbu, ktere si vazime. Pochopitelne, jako kazdy areal, ktery se postupne buduje a dodelava nektere veci za pochodu, tak vzdy nejsou veci hned uplne dokonale, ale jsme radi, ze jsem se s hristem zase posunuli o kousek dale a muzeme uz golfistum nabidnout od letoska celou devitku.
Samozrejme, zejmena s omezenym rozpoctem, absenci zavlahoveho systemu a dalsich prostredku, kterymi disponuji velke arealy, si i tak vazime stavu hriste, ve kterem momentalne je, za coz vdecime pomerne tvrde kazdodenni praci nasich greenkeeperu. Pochopitelne na novych greenech pracujeme i nadale a verim, ze o dalsi mesic bude opet kvalita posunuta a nedokonalosti dale vyrazne eliminovany.
Kazdopadne se budeme tesit opet nekdy bud pri pratelske hre nebo i turnaji u nas na Yardu nashledanou