Děkuju. Bylo mi to celkem už jasnější, jen jsem během dne narazila na další otázky. :-D Sepíšu je tady, když to budu vědět tady -
ne hned, nebo právě zítra na místě, tak to bude fajn.
1. Jak hrát míč, když jeden je daleko a druhý hodně blízko? Tohle je celkem dost pravděpodobná situace u mě a u Petra, že jeden z nás dvou to tak odpálí z týčka. To znamená, že kdyby Petr odpálil první ránu někam do kelu daleko, že to není vidět až kam, třeba plácnu 180 metrů, ale mně by se ta rána nepovedla a dala bych driverem třeba jen 100 metrů, tak když přijdeme k mému míči, ale druhý stále nevidíme, co pak? Máme to hrát podobně jako provizi? Tedy dokud ten další míč nenajdu, nebo se v tu chvíli máme rozhodnout, zda tu krátkou ránu použijeme i za cenu toho, že ten míč daleko třeba nenajdeme? Nebo míč necháme ležet a utíkáme hledat míč vepředu a když ho nenajdeme, tak se vracíme, nebo první krátký míč vezmeme do ruky a jdeme k tomu míči daleko a když ho nenajdeme, tak se vrátime zhruba na pozici prvního míče, dropneme a tam pálíme? Když tipnu, že ideál je v tu chvíli jít hledat jeden z nás ten míč daleko a když ho nenajde, tak ten jeden zůstane u kratšího míče, aby se nezdržovalo a odpálí ho, nebo ho naopak zvedne, když se nalezne ten míč daleko.
Asi to není úplně běžná siturace, ale doporučuju označit polohu toho "krátkého pokusu" např. týčkem a vrátit se k němu v případě, že nenajdete ten míč vepředu. A případně se pro týčko vrátit nebo ho obětovat, když se míč vepředu podaří najít.
2. Je možné hrát provize? Kdybych si nebyla jistá, jestli najdu první míč já, nebo Petr? Oba? :-D
Každý byste měli hrát provizi, pokud si nejste jisti, že alespoň jeden z míčů najdete. Jako při normální hře.
3. Jak je to u tohoto formátu zítra s časem? Oproti ostatním máme vyšší HCP, ale zdá se mi, že tento formát hry bude časově delší, než běžná i turnajová hra. Abych věděla, jak moc se mám stresovat s časem a honěním. :-D Viz turnaj s
@jumbodedek v Ústí, kde jsem vyrazila "trochu" rychle.
Neboj, jak jsem říkal, víc času stráveného s ránama znamená rychlejší přechody. Pokud se to vezme rozumně a dává se pozor, tak ten časový rozdíl není dramatický a zvládneme to plusminus v čase.