Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Měřící zařízení - zrychlují/zpomalují hru?

Celá tahle problematika má tisíce podoblastí, které je potřeba zohlednit. Namátkou mne napadají:

- úroveň hry hráče
- jeho věk
- počet lidí na hřišti
- set up hřiště (obtížný, lehký,...)
- počasí
- záměr provozovatele
- podoba jamek (dlouhé, krátké, technické,...)
- víkend/ všední den
- přítomnost maršála/ kompetence maršála/ osobnost a povaha maršála
- ...

Tohle vše se navzájem ovlivňuje. Můžeš mít perfektně příznivě upravené hřiště, které je poloprázdné, ale 2 flighty 54ek ti ho prostě ucpou. Můžeš mít hřiště, kde nemáš o lidi nouzi a můžeš si dovolit "tvrdší" přístup maršála, protože tě to nebude bolet. A můžeš mít hřiště, kde jsou krátky 4 PARy a tudíž se čeká až ke greenu a nic s tím neuděláš.

Můžeš to převracet jak syrový hovězí v hubě, ale 100% lék nebo rada neexistují...
@mkopcak,
Tím, věkem, jsi to trochu přepískl??!!
Nemělo, tam být spíše než věk, fyzická , somatická i duševní dispozice??
Nic proti věku, nikoho neměř věkem, HCP nebo něčím jiným,...
Jsou i mladí nebo mladší lenochodi, jako starší i staří poměrně rychlí.
Dékuji za téma , můj názor, i skutečnost, že jsem si pořídil dálkoměr a letos hodinky G S20, hodinky docela zpřesnily mou hru co se výběru hole týká , je přínosné vědět stlačením tlačítka při chůzi k míči vzdálenosti překážek či začátek konec neb si určit polohu vlajky a k tomu nabídku hole , což nepochybně musí hru zrychlit,a pro mne zpřesnilo . Za mne nejvíc zpomalují hru"dělostřelci" ve snaze natahování délek na úkor přesnosti , regulace, a následným hledánim.

• To se mi líbí
Reactions: jan
Tím, věkem, jsi to trochu přepískl??!!
Nemělo, tam být spíše než věk, fyzická , somatická i duševní dispozice??
Nic proti věku, nikoho neměř věkem, HCP nebo něčím jiným,...
Jsou i mladí nebo mladší lenochodi, jako starší i staří poměrně rychlí.

Nemyslím si, pořádně si přečti, co píšu. Nikde tam nestojí, že starý = pomalý nebo mladý = rychlý. Věk je faktor, který je ve většině případů nějak úměrný k výkonnosti/ rychlosti. A protože např. aplikace Teetime, kterou 99% zaměstnanců hřiště používá, pracuje právě s ukazateli HCP a věku, tak je to zcela legitimní nástroj pro práci s hráčem, aniž bych věděl, jak ve skutečnosti hraje.

Nemyslím si, pořádně si přečti, co píšu. Nikde tam nestojí, že starý = pomalý nebo mladý = rychlý. Věk je faktor, který je ve většině případů nějak úměrný k výkonnosti/ rychlosti. A protože např. aplikace Teetime, kterou 99% zaměstnanců hřiště používá, pracuje právě s ukazateli HCP a věku, tak je to zcela legitimní nástroj pro práci s hráčem, aniž bych věděl, jak ve skutečnosti hraje.
Uznávám, že přímá úměra tam není uvedena.
Samotná poznámka o věku, je věc chytlavá?? Řeknešli, o dámě a věku, můžeš narazit , taktéž u ambiciózního postaršího vysoce postaveného ... Někomu takt, jinému pokora a úcta.
Nezapomenu na nezapomenutelné, manžele u nás ve věku nedaleko trojmístnému číslu , jak přišli na odpaliště a poté na kafíčko. Zahřalo to u srdce, ta láska ke sportu, všichni jsme je s podivem a obdivem obdivovali a přáli si totéž.

Mírné odlehčení... více co dokáže zdržovat více než všechny ty "měřící přístroje"? Manželka louskající na fairway vlašáky svojí 7i... :-D:-D:-D
(PS.: pro případné Mirky Dušíny - byli jsme tam široko daleko sami, takže na pár oříšků čas byl)

Přílohy

• 20171022_144950_1000px.webp
    20171022_144950_1000px.webp
    273 KB · Zobrazení: 332
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom