100% souhlas, a seznamy hřišť každý rok vydávat ve Sbírce zákonů, stejně jako seznamy hráčů s HCP než 10S HCP nad 10 nepoužívejte měřící zařízení, nelezte na určitá hřiště...![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
100% souhlas, a seznamy hřišť každý rok vydávat ve Sbírce zákonů, stejně jako seznamy hráčů s HCP než 10S HCP nad 10 nepoužívejte měřící zařízení, nelezte na určitá hřiště...![]()
Co trvá na měření 3 minuty?Tak zase bych to nehnal ad absurdum.
V zasade to bylo mysleno tak, ze hrac s vyssim HCP ma nizsi pravdepodobnost, ze dokaze zahrat to, co zmeril. Proto nezalezi na tom, zda meri 2 vteriny nebo 2 minuty, protoze mu presny vysledek k nicemu neni. Orientacne jsou na hristi koliky, znacky na sprinklerech apod., coz obecne staci.
Jinymi slovy, k cemu mi je, ze vim, ze to je k jamce 130 metru na kraj greenu 125 a na konec 140, kdyz tech 127+ dobeh zahraji mozna 1 z deseti ran, a to jeste ne vzdy spravnym smerem.
Tim se samozrejme nevysmivam ani nesnizuji hrace s nizsim HCP. Nikdo jsme se nenarodilins HCP 1, prave proto vime, ze jsme take hrali na HCP 36, 20, 15 atd.
No a potom, kdyz jdou ve flightu 4 hraci, hraji na par 4 treti ranu do greenu, vsichni meri, tak to muze byt celkove zpozdeni 3 minuty, a to mate po 3 jamkach skoro 10 minut, coz muze znamenat, ze uz by meli byt na greenu 4. jamky.
Nazor.. ne pravidlo.
Snad jsem zase neprestrelil a nebudete me kamenovat.
Občas jdu s někým, kdo laser má a samotné vyndání, měření a zandání zabere tak 10 - 15 vteřin. Největší zdržení podle mě přidá nepřipravenost hráče na ránu, tj. obdivně si prohlédne rány ostatních a pak začne přemýšlet, jak je daleko, začne hledat kolíky, jeden najde, zeptá se ostatních ve flajtu, jestli ten červený kolík je voda, nebo 200 metrů, po zjištění, že jde opravdu o vodu řekne, že je to stejně jedno, že tam asi nedohraje, vezme první hůl, která ho napadne a konečně jde na toCo trvá na měření 3 minuty?
Za těch pár let, co hraju, jsem snad nikdy nešel ve flightu s někým, kdo by měřil laserem.
Občas má někdo hodinky, ale že bych si všiml, že měří to ani náhodou. Jak taky? Docházím k míčku, jednou rukou vyndavam hůl a přitom mrknu pro ujištění na hodinky. Pak čekám na spoustu věcí, než flajt přede mnou posbírá vozíky v okruhu 100 m od greenu a vypadne, než se kolega ve flightu co má hrát probere a začne se chystat na ránu teprve když se dostal na řadu, než singlista přečte ze všech stran čtyř metrový pat a zahraje trojpatu, a tak bych mohl pokračovat hodně dlouho. Ale na měření jsem ještě nečekal.
Ja myslim, ze mam mereni laserem celkem zmaknute, mam laser v drzaku na piti, tedy hned po ruce, prijdu, sahnu, zmerim, je to , 10 vterin maxObčas jdu s někým, kdo laser má a samotné vyndání, měření a zandání zabere tak 10 - 15 vteřin. Největší zdržení podle mě přidá nepřipravenost hráče na ránu, tj. obdivně si prohlédne rány ostatních a pak začne přemýšlet, jak je daleko, začne hledat kolíky, jeden najde, zeptá se ostatních ve flajtu, jestli ten červený kolík je voda, nebo 200 metrů, po zjištění, že jde opravdu o vodu řekne, že je to stejně jedno, že tam asi nedohraje, vezme první hůl, která ho napadne a konečně jde na toCelý proces zabere tak 2 minuty.
Ja chodim prevazne s lidmi co meri laserem, obcas maji hodinky.Co trvá na měření 3 minuty?
Za těch pár let, co hraju, jsem snad nikdy nešel ve flightu s někým, kdo by měřil laserem.
Občas má někdo hodinky, ale že bych si všiml, že měří to ani náhodou. Jak taky? Docházím k míčku, jednou rukou vyndavam hůl a přitom mrknu pro ujištění na hodinky. Pak čekám na spoustu věcí, než flajt přede mnou posbírá vozíky v okruhu 100 m od greenu a vypadne, než se kolega ve flightu co má hrát probere a začne se chystat na ránu teprve když se dostal na řadu, než singlista přečte ze všech stran čtyř metrový pat a zahraje trojpatu, a tak bych mohl pokračovat hodně dlouho. Ale na měření jsem ještě nečekal.
Tak zase bych to nehnal ad absurdum.
V zasade to bylo mysleno tak, ze hrac s vyssim HCP ma nizsi pravdepodobnost, ze dokaze zahrat to, co zmeril. Proto nezalezi na tom, zda meri 2 vteriny nebo 2 minuty, protoze mu presny vysledek k nicemu neni. Orientacne jsou na hristi koliky, znacky na sprinklerech apod., coz obecne staci.
Jinymi slovy, k cemu mi je, ze vim, ze to je k jamce 130 metru na kraj greenu 125 a na konec 140, kdyz tech 127+ dobeh zahraji mozna 1 z deseti ran, a to jeste ne vzdy spravnym smerem.
Tim se samozrejme nevysmivam ani nesnizuji hrace s nizsim HCP. Nikdo jsme se nenarodilins HCP 1, prave proto vime, ze jsme take hrali na HCP 36, 20, 15 atd.
No a potom, kdyz jdou ve flightu 4 hraci, hraji na par 4 treti ranu do greenu, vsichni meri, tak to muze byt celkove zpozdeni 3 minuty, a to mate po 3 jamkach skoro 10 minut, coz muze znamenat, ze uz by meli byt na greenu 4. jamky.
Nazor.. ne pravidlo.
Snad jsem zase neprestrelil a nebudete me kamenovat.
radikální názory ??? že člověk nad 9,9 nedokáže zahrát ránu kterou si vyměří - to jsi mě kamaráde nasralAhoj přátelé golfu a golfisté. Jsem zde nový člen. Hraji v Praze a okolí. Golf hraji od dětství, začínal jsem v době, kdy bylo v ČR 300 aktivních golfistů a plus mínus se všichni znali. Znám podhoubí českého golfu. Vzhledem k tomu, že mě golf provází takřka celý život (cca 30 let), mohu si dovolit mít radikálnější názory. Mám obrovské zkušenosti z oblasti golfu. Na golfu jsem zažil už opravdu hodně.
Golf beru jako způsob života, nikoli jako marketingový nástroj k odprezentování své osoby. Nezáleží mi na tom, kdo je jak dokonalý manažer, skvělý chirurg, dobrý hokejista, fotbalista nebo kdo je jak moc VIP, nebo kdo má kolik na účtu. Když jsem na golfu, jde mi hlavně o to, aby parťáci ve flightu byli pohodoví lidé, dobře se s nimi povídalo a hráli golf v tempu.
Můj aktuální HCP je 7,3
Co bych na golfu změnil? Zakázal bych měřící zařízení pro HCP horší než 9,9. Neskutečně to zdržuje hru a hráč s HCP 10 a více nedokáže zahrát ránu, kterou si před tím pečlivě vyměří.
Možná zním namyšleně, ale ve skutečnosti jsem člověk, se kterým ja na hřišti zábava, golf si užívám. Tak třeba někdy...
Golfu ZDAR!!!!!!!!!
Libor K.
Co trvá na měření 3 minuty?
To je jedno..3 minuty v souctu za flight a 1 jamku. Ne kazde jednotlive mereni.
At je to jak chce. At za to muze merici zarizeni nebo ne. Shodneme se na tom, ze se golf v posledni dobe strasne zpomalil. Otazka je: CO S TIM? Co jsem tak vyrozumel, vetsina diskuteru jsou kvalitni hraci, musi Vam prece vadit, ze hraje treninkovou 18 5 hodin a turnajovou 6 hodin.
Dokonce tu je manažer z Hořehled, “Ktery ví hodne o golfu a nebojí se zeptat”, tak by nam mohl on nasdilet svuj nazor, co delat s rychlosti hry, a proc se to obecne nedari.
Já hraju 5 let, takže jsem rychlou hru nezažil.At je to jak chce. At za to muze merici zarizeni nebo ne. Shodneme se na tom, ze se golf v posledni dobe strasne zpomalil. Otazka je: CO S TIM? Co jsem tak vyrozumel, vetsina diskuteru jsou kvalitni hraci, musi Vam prece vadit, ze hraje treninkovou 18 5 hodin a turnajovou 6 hodin.
Dokonce tu je manažer z Hořehled, “Ktery ví hodne o golfu a nebojí se zeptat”, tak by nam mohl on nasdilet svuj nazor, co delat s rychlosti hry, a proc se to obecne nedari.
Tady ještě jednu technickou, prosím o dodržování - je místním zvykem (a opět nikde myslím neuvedeným), pokud někoho z fóra jmenuješ, nebo o něm mluvíš, napiš konkrétní jméno (přezdívku) do příspěvku, ve tomto případě takto @mkopcak (zavináč + nickname/přezdívka) - takhle dané osobě přijde notifikace a může reagovat. Ne každý čte a prochází automaticky všechno.
Už to budu muset sepsat.![]()
Jasne, jenze jsem si nemohl vzpomenout na jmeno. Jestli jsem porusim pravidla, omluva.
Já hraju 5 let, takže jsem rychlou hru nezažil.
Když je plné hřiště, bude to pomalé vždy. Zkusil jsem si před nějakou dobou botaniku a nikdy více.
Pokud chceš hrát rychle , musíš mít prázdné hřiště. I proto jezdím hrát mimo Prahu. Sice hraju blbě, ale rychle..
Nebo si najdi časy, kdy je prázdno, dopoledne ve všední den třeba. Není v zájmu resortů mít prázdno, nebo příliš buzerovat pomalé hráče. Potřebují se uživit.
Nebo choď na albatross, tam ti udělají cestu. Jen za to zaplatíš.
V pohodě, tohle jde za mnou. Nedostal jsem se ještě k sepsání, zrovna psaní manuálu není úplně ta nejzábavnější činnost, a dříve to nebylo potřeba, ale budu to muset už taky napravit. Kdyžtak holt tě zatím buď já, nebo někdo jiný upozorní, slouží to ku prospěchu všem.