Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

HRA Poznej ČR hřiště (jamku) podle fotky - UKONČENO

Stav
Uzamčeno.
Zajímavá pravidlová situace.
Rozvaděč je evidentně v trestné oblasti a úleva od něho být nemůže.
Nezbývá, než hrát míč, jak leží.
Ale pozor - případné vylepšení postoje posekáním nebo sešlapáním kopřiv je trestné - viz prav. 8.1:
8.1a Nepovolené úkony
Vyjma omezených úkonů povolených podle Pravidla 8.1b, c a d, nesmí hráč provést žádný z následujících úkonů, jestliže by tím zlepšil podmínky ovlivňující ránu:
(1) Odsunout, ohnout nebo ulomit nic z následujícího:
• Rostoucí nebo připojený přírodní objekt
......
Trest za Porušení Pravidla 8.1a: Všeobecný trest.

Kdyby nešlo jinak, tak nezbývá, než prohlásit míč za nehratelný podle prav. 19 a vzít si úlevu s 1 trestnou (3 - možnosti - z původního místa, na spojnici, do strany na 2 hole).
Jen teda, pokud chci zaujmout postoj k míčku, tak na ně musím stoupnout. Něco jiného by bylo, kdybych si je holí osekala, očesala, že by mi to vylepšilo pozici pro úder, ale to se tady nestalo. Ty vpravo ode mne nejsou posekaný ode mne. Stejně mě dost popálily. :D Spíš mě zajímal ten antoníček, že vadí v nápřahu hole.

Jen teda, pokud chci zaujmout postoj k míčku, tak na ně musím stoupnout. Něco jiného by bylo, kdybych si je holí osekala, očesala, že by mi to vylepšilo pozici pro úder, ale to se tady nestalo. Ty vpravo ode mne nejsou posekaný ode mne. Stejně mě dost popálily. :D Spíš mě zajímal ten antoníček, že vadí v nápřahu hole.
Mužeš šlápnout, ale ne sešlapat všechny okolo, což je na fotce evidentně vidět.

Taky jsem si to myslel, ale v pravidlech jsem to nenašel. Můžeš mne navigovat?
16.1 Abnormální stav hřiště (včetně nepohyblivých závad)
Toto Pravidlo řeší beztrestnou úlevu, která je možná při překážení zvířecích děr, půdy v opravě, nepohyblivých závad a náhodné vody.

16.1a Kdy je úleva možná
......
(2) Úleva je možná kdekoli na hřišti, vyjma když je míč v trestné oblasti.
Úleva od překážení abnormálního stavu hřiště je podle Pravidla 16.1 možná, pouze když platí obě následující podmínky:
• je na Abnormální stav hřiště hřišti (nikoli mimo hřiště), a
• Míč je kdekoli na hřišti, vyjma v trestné oblasti (kde může hráč využít úlevu pouze podle Pravidla 17).

Podle Pravidla 17 s jednou trestnou ránou.

Mužeš šlápnout, ale ne sešlapat všechny okolo, což je na fotce evidentně vidět.
To jsem ale neudělala já. Nechápu, proč bych lezla do kopřiv a sešlapala vše okolo antoníčka. :rolleyes: Na to se mám zase ráda. :D A nerada si působím bolest.

Toto Pravidlo řeší beztrestnou úlevu, která je možná při překážení zvířecích děr, půdy v opravě, nepohyblivých závad a náhodné vody.

16.1a Kdy je úleva možná
......
Úleva od překážení abnormálního stavu hřiště je podle Pravidla 16.1 možná, pouze když platí obě následující podmínky:
• Míč je kdekoli na hřišti, vyjma v trestné oblasti (kde může hráč využít úlevu pouze podle Pravidla 17).
Takže mohla vzít beztrestnou úlevu - míček totiž NENÍ v trestné oblasti ;)

16.1a Kdy je úleva možná
......
Míč tady není v trestné oblasti, ale na ferveji.

Radši @ligi hraj, začíná se to zvrhávat. :D Jako nejlepší řešení vidím, že budu hrát s profíky (haha) a tam je rozhodčí "po ruce". Aspoň v televizi. 🤣🤣🤣

Ale ten rozvaděč podle fotky a směru hry asi skutečně ano. A úleva se bere od nepohyblivé závady (což je abnormální stav hřiště) a ne od polohy míčku.
Tak si přečti znovu, to pravidlo ;)

Už mám jen samý lehký........takže na rychlost: Poznej hřiště

Přílohy

• 123.webp
    123.webp
    109,4 KB · Zobrazení: 74
malevil

Už mám jen samý lehký........takže na rychlost: Poznej hřiště
Malevil

Správná odpověď je Malevil......vítězem o pár vteřin je @Tom512 :)

Může to být i moje chyba, podívám se na to ještě jinde. Pravděpodobně budeš mít pravdu. Ověřím a dám vědět.
OK. Kdyby to byl bílý kolík, tak úlevu vzít nemůže, ala abnormální stav leží na hřišti (i když v trestné oblasti) a vadí ji ve švihu, přitom míček leží mimo trestnou oblast. Takže obě podmínky pro beztrestnou úlevu dle 16.1a.(2) jsou splněny.

OK. Kdyby to byl bílý kolík, tak úlevu vzít nemůže, ala abnormální stav leží na hřišti (i když v trestné oblasti) a vadí ji ve švihu, přitom míček leží mimo trestnou oblast. Takže obě podmínky pro beztrestnou úlevu dle 16.1a.(2) jsou splněny.
jste ve špatném vlákně:(, pravidla si řešte jinde a nespamujte to tady

Mirek i Tereza mají pravdu, já se mýlil. I když je rozvaděč v trestné oblasti, je pořád na hřišti (viz. definice Hřiště). Musel by být mimo hřiště (tedy např. v autu). Míč není v trestné oblasti, beztrestnou úlevu od rozvaděče lze vzít.

jste ve špatném vlákně:(, pravidla si řešte jinde a nespamujte to tady
Tak se koukej jen na obrázky a nečti "omáčku" okolo

Tereza se zeptala a je slušné jí odpovědět ;)

... Ten působí celkem dost bolesti:eek::eek::eek:
A která je horší? Ta fyzická nebo ta psychická? 🤭

Ok, @TP_79 a @Mirek_62 , nechtěla jsem spamovat, ale už jsou tu dva dotazy. :D Kdybych chtěla být vtipná, tak řeknu, že hraju golf jen proto, abych se koukala, jak ostatní trpí. :D Kdybych ale měla být upřímná, tak by to bylo možná na dlouho, a to si můžeme říct třeba na Darovanském dvoře, kdo pojede. :D

Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom