Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

ČR - Západ Hořehledy

Ať tak či tak, přijde mi to supr, oživí to. Ještě vodotrisk, nějaké auto doprostřed a úplně tam vidím turnaje sezóny - a cenu za hole in one za druhou jamku. :-) Bude voda ještě někde jinde? Myslím skutečná, ne jen značená...

tam dalsi voda neni moc kde, jak je to v kopci

Hráli jsme si s myšlenkou rybník výrazně zvětšit, aby se přes něj hrála 5. jamka a byl vlastně u greenu 4. jamky, ale je to obrovské množství zeminy. 
Původně byl plánován i rybníček na 7. jamce, tam kde je ten velký bunker. Bohužel se v něm nedržela voda.
Takže snad na druhé devítce.

Přílohy

• Slide2.webp
    Slide2.webp
    67,3 KB · Zobrazení: 901
druha devitka vypada pekne, kdy bude??

Hm, druhá devítka... sice mimo téma vody, ale zeptám se - to budou dva drivingy?

To je jen takový nástřel od boku, co by se s tím prostorem např. dalo udělat. A kdy? To bych taky rád věděl:-).

Hrala jsem tam jednou a vazne jiz nikdy vice.
Je fakt naivni si myslet, ze vas aut zachrani. kdyby postavil takove hriste u prahy, tak si myslim, ze zkrachuje, protoze je prakticky nehratelne. vnitni auty jsou totalni stupidita a vetsina venkovnich se da nahradit vodou.

Taky jsem tam ještě nehral ale ze by vnitrni aut ochranil vedlejsi fairway to se mi nejak nezda. Podobna situalce je asi na New curse v Celadne. A když tam hraji korejci tak to vesele perou na fairway autovou jedna radost :)

vlasta.nomenů řekl:
Je fakt naivni si myslet, ze vas aut zachrani. kdyby postavil takove hriste u prahy, tak si myslim, ze zkrachuje, protoze je prakticky nehratelne. vnitni auty jsou totalni stupidita a vetsina venkovnich se da nahradit vodou.
Neber to osobně, i když tvůj názor se zcela jistě osobně dotýká lidí, kteří to hřiště provozují. 
Když píšeš o stupiditě, tak stupidní mi přijde názor, že hřiště, které nezkrachovalo ve vesnici kdesi u Rokycan, by u Prahy zkrachovalo. To by bylo možné jen v případě, že by všichni pražští golfisté byli pitomci, kteří pálí všemi směry, hlavně že daleko. Pokud jim někdo něco postaví do cesty (třeba aut), kritizují hřiště. Ale naštěstí se najde i v Praze spousta golfistů, kteří to vidí jinak.
Nahrazovat vnější auty vodou? A to jako proč? Aby ranaři neschopní hrát i přesně nepřicházeli o vzdálenost? Ne, díky.
Hřiště je hratelné v podstatě hodně podobně, jako většina malých devítek. To že tobě nevyhovuje je možné, ale není to jeho chyba. A vydávat tento fakt za "nehratelnost" je přinejmenším ubohé...

Chlapi, neberte osobne to, ze ma nekdo jiny nazor. 

Budte radi za to, ze ho sem bez okolku napise. O vlakno vedle jste si stezovali, ze lidi nedaji vedet, ze se jim neco nelibi... 

Jan: Pokud je to reakce na můj příspěvek, tak nejsem rád. Používané výrazivo "stupidita", "nehratelné" podle mě není v pořádku, notabene po jedné návštěvě hřiště. Pokud by to bylo vztaženo k dané osobě, např. pro mě je to nehratelné nebo protože se netrefím na fairway tak mi aut přijde stupidní, ani bych nereagoval.

Zažil jsem v Hořehledech i jedince, kteří kritizovali, že není úleva od malých stromků jako jinde. A že je nechtějí ničit a že je to tedy špatně. Ani jim nepřišlo na mysl, že by si teda dropli s trestnou.
To hřiště je krátké a nějak se bránit prostě musí. To by měl každý golfista akceptovat a přizpůsobit tomu svou hru. Ne kritizovat, že hřiště je špatné, protože není uzpůsobené jeho hře....
Jsem na tenhle přístup trochu alergický, proto jsem reagoval otevřeně, ale naprosto slušně. Nevím, proč bych nemohl....

Vnitřní auty se dělají, z mé zkušenosti, primárně kvůli bezpečnosti. Že to tam občas někomu uletí to se nedá svítit. Nemám problém ani s vnitřními ani vnějšími. Součást hřiště, součást hry. Že to tam pošlu není vina hřiště. Pouze hráče. Raději vnitřní aut než naivní důvěra v golfisty, že přes druhou fw nebudou hrát. Když je jamka designovaná jinak. Budou. Viz Sokolov jamka 15 a 18 anebo Zbraslav jamka 13. Když tam aut nebyl vesele se pálilo do flajtu na vedlejší jamce. :-(

vlasta.nomenů řekl:
Na to je jediná rada, hrát na fotbalovém hřišti, 100 x 50 krásna fairway. Venkovní aut je konec hřiště, proč voda ? A vnitřní být nemusí ale někde je holt potřeba, myslím že je podle toho i znormované hřiště. A nehratelnost Hořehled je nesmysl, co potom takovej Štiřín ? Kde není voda tak je les a že by to pomohlo se mi nezdá, mám odtamtud mnohem horší čísla. Jestli se ti Hořehledy nelíbí nic proti tomu, každý má jiné chutě, ale stupidní hřiště to určitě není. A pustit se do kritiky na netu umíme všichni, ale třeba konkrétně tady se aspoň představíme nebo vyplníme profil. 

Jardo: No flame. Mozna je to profesni deformace. Lidi proste maji zkratkovite nazory. Neberou si servitky, a hodne spatne se to zainteresovanym posloucha. Ve finale pak clovek v nejakem businessu plati drahe vyzkumy, aby se presne k podobnemu nazoru dostal s tim, ze to nekdo trochu moderuje (jinak by za ten vyzkum nikdo nezaplatil...). 
Ja byt majitel/provozni Horehled, tak jsem rad, ze si to muzu precist... jak s tim nalozim, to je vec jina. Nicmene vecne to je, a to jestli to reprezentuje vetsi skupinu hracu ci je to ojedinely nazor osobne netusim. Me to osobne prislo jako legitimni nazor. A to, ze se to da napsat jinak? Ano da... ale on zas cizi clovek z venku netusi, ze tu zrovna Horehledy maji takovou "kliku". :)))

Jo a Stirin je naprosto skvelej!! :) 

Jan: No v tom se právě neshodneme. Já zase tak moc zainteresovaný nejsem. A tento způsob prezentace názoru by mi vadil i v případě, že by se týkal hřiště, které se mi osobně nelíbí a hrát tam už taky nepojedu, například Bechyně. Přesto nebudu nikde psát, že je nehratelné nebo stupidní. Věř nebo ne, já to tak prostě mám no....
Hořehledy tu "kliku" nemají, pokud vím, jsem tu jen já jako normální člen, který tam ještě ke všemu dojíždí od Prahy a pak Martin jako manager...

Jo a Štiřín je strašnej....pro mě. Byl jsem tam vloni a pořád v křoví:-( Skoro. Ještě to neumím tak, abych si ho vychutnal. Jinak prostředí parádní, ale golf v tom zatím hrát neumím...

Pak je to asi jen o expresivnim vyrazivu... ktere nemusi byt mineno vubec tak hanlive. Ja mam asi proste dneska optimistickou. Venku je krasne. :)

Venku je opravdu krásně, podařilo se mi dnes se urvat na " C " na Karlštejně. Po dvou letech co jsem tam byl naposled mě to hřiště už nepřišlo tak extrémní.
Škoda jen , že tady někteří začali kazit vzduch. :evil:

No to závidím, já před chvílí dorazil z práce :-( Ale už se to blíží, v sobotu Hořehledy, v neděli a pondělí Krumlov...

Hřiště s vnitřními auty mi nijak nevadí, prostě to tak je, no a buď mi to půjde, nebo nepůjde. Hřiště jsou různá - úzká, široká, lehčí, složitější, delší kratší - a to je dobře (pokud mám na výběr). Nepřijde mi, že by to v Hořehledech bylo nehratelné.

Nicméně i tak bych měl připomínku k vnitřním autům u jamky 4. Mně přijdou divné a zmatečné ty autové ostrůvky po pravé straně (ve směru hry), kdy pokud tomu rozumím správně, aut je definován úsečkou nejbližších bílých kolíků, takže tam vznikají takové ostrůvky, mezi nimi kousek trávy, kde se dá hrát... jasně, už jsem tam několikrát skončil, ale přišlo by mi tak nějak přehlednější, kdyby to byla opticky čára, třeba na začátku těch stromků, která se do těch výsečí nekroutí... Tím by pak na odpališti bylo hned jasnější, jestli je míček v autu, nebo náhodou ještě ve hře.

vlasta.nomenů řekl:
Vlasto díky moc za názor a podnět k zamyšlení se. Vnitřní auty řešíme před každou sezónou a jak je již níže uvedeno, jsou na hřišti především z důvodu bezpečnosti (a tu za stupiditu rozhodně nepovažuji). Hřiště vyrostlo na poli a veškerá vegetace roste s ním, tzn. ještě pár let nám potrvá, než doroste do výše, kde bude moci opticky i fyzicky zabraňovat ranám, které nenajdou svůj cíl a mohou potenciálně ohrozit hráče z jiných fairwayí. Že to není ideální řešení samozřejmě víme, na druhou stranu více prostoru jsme pro hřiště nedostali a svým způsobem to lze i vnímat jako specifikum a unikum resortu, které nutí hráče nad ranami více přemýšlet.
Nevím, kolik toho víte o normování a projektování golfových hřišť, ale dát vodu kam vás napadne, není příliš v souladu s logikou. Hranice hřiště jsou prostě takové, jaké fyzicky jsou. Kde je voda, tam je voda. Kde je zahrada nebo silnice, tak je prostě aut. To že si to řada jiných hřišť usnadňuje vodami nebo biozonami je jednoznačně pravda, ale není to zcela správně. A např. při větších turnajích pořádáných ČGF jsou taková místa přeznačkovávána podle reality.
Já budu dělat maximum, abych oproti vaší předpovědi nezkrachoval a mohl vám někdy v budoucnu ještě dokázat, že Hořehledy jsou příjemné a kvalitní hřiště!

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom