NaBednu
Guru fóra
Naprostý souhlas s tím, že musí být splněno vše současně.Pročetl jsem příspěvky @NaBednu,kde popisuje určité "obtíže",které Ji provázejí v Jejím golfovém vývoji.A musím velmi kvitovat odpovědi pánú @Mirek_62 ,@Romano a @Zdeněk,kde naprosto věcně a správně popsali směr kudy se ubírat,aby se to zlepšilo.Je to i mé poznaní z poslední dekády,kdy se golfová výuka a problematika
obrovsky posunula,nejen z pohledu materiálního(vybavení,pomůcky,oblečení),ale především tím,že se posoudí dané individuální schopnosti jedince a "nafituje" se mechanický proces švihu na jeho možnosti.Přidá se mentální koučing a podpora a pokud je na straně nového golfisty určitá míra motivace a snahy,tak se poměrně snadno dospěje k progresivnímu zlepšení jeho výkonosti.
Nevím, kolik lidí golf vzdá a za jak dlouho. Anebo kolik lidí se rozhodne se v něm tak nějak neangažovat, brát ho jako procházku a příležitost pokecat. Důvod ale nebude jen u nich.
Když někdy koukám na poznámky o málo lidech na hřištích, o malé účasti na turnajích, tak si říkám, že "ryba smrdí od hlavy".
Kolik trenérů tě seznámí hned na začátku se současnými možnostmi tréninku? Kolik se zamyslí nad tvojí individuální dispozicí? (nevykládá jen o tvé indispozici). A kolik tě v tréninku opravdu podpoří? Kolik jich zkouší, co tě namotivuje pokračovat? Vždyť je to i v jejich zájmu!
Příklad toho, o čem mluvíš, je ve všem, co se týká golfu.
Třeba včerejší diskuse.
Mohla jsem být ignorovaná, zesměšňovaná atd., protože mi nebylo jasné, co je ostatním jasné. Můj dotaz mohl být smeten s tím, že se zajímám o něco, co mě nemá zajímat (že to nrodpovídá mým schopnostem), že to je pouze věc trenéra, a že já tomu nerozumím a dokud nebudu mít HCP pod 10 tak budu mimo apod.
Pozn. I kdyby to byla 100% pravda, tak můj pokus v téhle oblasti není přeci zbytečný. A určitě si tím nevyrobím chyby, když současně chci švih konzultovat... Podpora, kterou jsem tu měla, mi dala kus síly snášet nápor, kterému objektivně čelím.
Díky těm golfistům, co se včera angažovali (především @Mirek_62 ) mám další obrovský kus motivace.
Tuhle podporu totiž nemůže poskytnout nikdo, kdo nehraje golf!