Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli 2020 - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
Počasí dnes slibovalo déšť a zimu, ale ačkoliv bylo třeba mít mikinu, déšť mě na hřišti netrefil. Takže z toho byla pěkná procházka, několik hezkých ran i pár parů. Ale nejvíc jsem si nakonec užil tréninku ran středními a krátkými železy při vrácení zatoulaných drivingových míčků zpět do míst, kde už je může sbírat sběrač na autíčku. Kdybych dokázal dát tolik hezkých, technicky zvládnutych a dobře vytvarovaných ran i na hřišti, to by byl radostný golf 🏌 😁

Texas v Hořehledech, poprvé se synem. Teplota v rozmezí 2-8 stupňů, trvalý déšť a 6 hodin hra. Stáli jsme na každém odpališti min 10 min, od příště zavedu min HCP, protože to byl fakt děs. Každopádně my na luxusním 5. místě, jednu jedinou ránu od třetího. O to víc mě mrzí ten double na 8ce. Kryštof hrál spoustu nádherných ran, moc jsme si to užili a jsem na něj otcovsky hrdý!

DD963CDF-A7FB-4529-9C1C-4B9A797FAC48.webp
E9C807D6-2CFA-456E-BEF0-07A2570E8755.webp
CDEF7280-9CEC-4686-9AA9-35CCCF030199.webp
37DF41B6-983B-4C99-826C-A593E588EAA2.webp

To samé ale hra 6:30, po 5h sem mi vybili hodinky, šel sem do hry "jen" s 80% baterky, nestačilo. Alespoň to třetí místo jsme panu domacího vyfoukli. Hráli jsme 2x bogey, 1x triple, 3x birdie zbytek v paru. Zato spoluhráči ve flajtu, to byli střelci, 64+68=132 ran v texasu se jen tak nevidí ale brali to sportovně, nastěstí to stálo před náma, takže mi jejich ultra pomalá hra nevadila.

Doufal jsem že se naši meteorologové trochu sekli, bohužel nee.. Dnes Konopí Radecký, déšť kromě dvou chvilek prakticky pořád cedilo.. Nehrál jsem úplně tužku, vzhledem k tomu co bylo za počasí.. ;) . Šel jsem se třemi singlisty v třetím flightu, hřiště jsme šli 4:40(norma 5:00), a to jsme ještě tlačili trojici před námi..:). No a jelikož jsem hrál celý rok šrot, tak nakonec i zlepšení..:). No a vynikající finále v restauraci to dokonalo, takže nakonec hezký pondělí..
28.9.webp

IMG-20200928-WA0000.webp

IMG-20200928-WA0004.webp

V nedeli jsem sel vychodit sobotni ucast na svatbe. [HASH=557]#Ropice[/HASH] byla ve skvele kondici. Hrala se sice jen druha devitka, ktera mi prijde slabsi. Bylo plne hriste. Dost foukalo, ale neprselo.
Na par jamkach odpaliste asi predelavaji na obdelniky, misto kruhu....
Moje hra standard, tri pary, pet doublu a pak horsi.
Tri puty mi skoncili asi 5cm od jamky:confused:
IMG_20200927_120336.jpg

IMG_20200927_124714.jpg

IMG_20200927_124800.jpg

Přílohy

• IMG_20200927_124714.webp
    IMG_20200927_124714.webp
    110,1 KB · Zobrazení: 178
Již zmíněný Texas v Hořehledech, 3h hra, 3h čekání a furt pršelo, hnus fialovej. Hráli jsme hůř než jiné roky, +9, z toho +5 na té pitomé trojce. Celkově jsem hrál tužku a spoluhráč taky, s oblibou jsme kazili stejné rány. @Seppper s bráchou měli kliku, my hrát jako poslední tři roky, byli zase bramboroví. Tentokrát opravdu nic moc zážitek.

Nás vykoupala 7., oba vlevo do autu, já asi o 15 cm a byl z toho triple. Trojku jsme hráli v paru a podruhé birdie.

Nás vykoupala 7., oba vlevo do autu, já asi o 15 cm a byl z toho triple. Trojku jsme hráli v paru a podruhé birdie.
Já nedával drajvy bohužel vůbec, navíc se k tomu na trojce přidala neschopnost zahrát ze 70m ránu do greenu. Jenom jedno birdie, na dvojce mi to vyrazila tyč, na poslední jamce jsme zase nedali dvoumetrak. Normálně snáším v turnaji pomalou hru lépe než normálně, ale když máš sekeru ještě před startem.....

Včera tréninková hra, poprvé [HASH=559]#Podbořánky[/HASH]. Slyšel jsem na hřiště chválu, prý i několik nadějí českého golfu zde začínalo. Tak jsem si říkal, že to vyzkouším.
Počasí vyšlo, lehoulince pršelo jen chvíli, nic šíleného (oproti sobotě).
Hra nebyla ideální, nejvíc mě naštvalo 9 na tříparu. Driver mi celkem funguje, zatím, nejvíce jsem bojoval s puttováním. Nějak jsem si na ty greeny nemohl zvyknout. Několikrát krátký putt o pár cm. Co potěšilo, 1 chip-in z trávy, jeden chip-in z písku, obojí náhody, ale mě to fakt udělalo radost. Bohužel na druhou stranu jsem dost ran zvoral, to by se prostě stávat nemělo.
Hřiště se mi líbí, není to vůbec nuda, není to střelnice, ale nepřijde mi nějaké vysloveně těžké, ale spíš takové záludně zrádné :D Greeny podle mě středně rychlé, ale měl jsem problém je přečíst. Fariwaye celkem v pohodě, pár míst horších, ale nic tragického.
Překvapilo mě, jak bylo hřiště prázdné, prý zrušili turnaj kvůli nízké účasti, na hřišti jsem byl sám (jaký to luxus), dva lidi vycházeli, když já končil. Takové smutné.
Ale aspoň jsme měl čas, koukal jsem na krásnou rezatou veverku tak z pěti metrů, takovou jsem už dlouho neviděl. A myslím, že ona se lidí nebála, byla celkem v klidu :D:D
A pohře klobáska s kolou, dobré zakončení hry.

Dneska odpo jen tak na pokec s @Jirka 4 v [HASH=77]#hostivař[/HASH] . Naše občasně pravidelná devítka. Kdybychom ale oba nejeli z práce, bylo by to lepší a více v klidu. Dneska jsem zahrál tři pary, dvě bogey a o 4 jamkách gentlemani nemluví. :) Potěšil mě především par na dvojce - hlavně proto, že třetí ranou jsem skončil v bunkeru u grýnu, mokrý a tvrdý písek. Hrozně se mi do toho hnusu mokrýho plážovýho nechtělo, tak jsem to jen čipnul, opatrně, abych se neohodil a ono se to krásně dokutálelo až do jamky! Byl jsem z toho tak překvapenej, jak je to jednoduchý, když se to měkce trefí a že ten míček dělá, co má, že jsem se zapomněl i na místě radovat :(

Hřiště hodně podmáčené, ale plně hratelné. Na fervejích voda až na jedno místo (u nového grýnu pětky) nestojí, v pár bunkerech dnes odpo louže, grýny ok. Stav na to, jak poslední dny lilo, super.

Díky Jirko za hru a těším se na příště!

8DF882F3-9359-4B7A-9E32-410DAD3E3628.jpeg 9AEE9348-EDF0-49A9-A166-9306121B24A4.jpeg 741FCEE9-4E72-428D-8D07-9E2A87ECBC28.jpeg 52B1B4F7-6A81-45C0-BC10-922AB2B9FB6F.jpeg

Upraveno:
Dneska odpo jen tak na pokec s @Jirka 4 v [HASH=77]#hostivař[/HASH] . Naše občasně pravidelná devítka. Kdybychom ale oba nejeli z práce, bylo by to lepší a více v klidu. Dneska jsem zahrál tři pary, dvě bogey a o 4 jamkách gentlemani nemluví. :) Potěšil mě především par na dvojce - hlavně proto, že třetí ranou jsem skončil v bunkeru u grýnu, mokrý a tvrdý písek. Hrozně se mi do toho hnusu mokrýho plážovýho nechtělo, tak jsem to jen čipnul, opatrně, abych se neohodil a ono se to krásně dokutálelo až do jamky! Byl jsem z toho tak překvapenej, jak je to jednoduchý, když se to měkce trefí a že ten míček dělá, co má, že jsem se zapomněl i na místě radovat :(

Hřiště hodně podmáčené, ale plně hratelné. Na fervejích voda až na jedno místo (u nového grýnu pětky) nestojí, v pár bunkerech dnes odpo louže, grýny ok. Stav na to, jak poslední dny lilo, super.

Díky Jirko za hru a těším se na příště!

Zobrazit přílohu 14449Zobrazit přílohu 14450Zobrazit přílohu 14451Zobrazit přílohu 14452
Tak hláška "o 4 (5, 6, 7 ...) jamkách gentlemani nemluví" je exkluzivní.

Tak hláška "o 4 (5, 6, 7 ...) jamkách gentlemani nemluví" je exkluzivní.

...hm, to mě přivedlo k myšlence, proč někdy u golfu a po golfu v hospodě je v mé přítomnosti hrobové ticho. ;)

Upraveno:
Dneska odpoledne [HASH=563]#Černý[/HASH] Most.
Hřiště mokré, grýny měkké, psali že včera hnojili ekologicky, a celou 18 tku to tam smrdělo řádně. Rouhal jsem se, že je škoda že nemám Covid
Moje hra obstojná aj pary padly odkonce i berdie, nakonec jsem si to spočítal na 40 stb, takež až na ten smrad spokojenost :)

Dneska odpoledne [HASH=563]#Černý[/HASH] Most.
Hřiště mokré, grýny měkké, psali že včera hnojili ekologicky, a celou 18 tku to tam smrdělo řádně. Rouhal jsem se, že je škoda že nemám Covid
Moje hra obstojná aj pary padly odkonce i berdie, nakonec jsem si to spočítal na 40 stb, takež až na ten smrad spokojenost :)
@macdav díky za info, zitra na turnaj si přibalím kolíček na nos ... 😅

Dnes s @requo v Hořehledech. Honzík byl po dlouhé době na tréninku a my si zatím prošli hřiště, které se začíná podzimně zbarvovat. Hřiště bylo ve velmi dobrém stavu, ještě listí na stromech a tak se míčky dobře hledaly. Michal zahrál pod 50, většinou mu první rána úplně nevyšla, ale druhou to napravil. Moje hra jako na houpačce, dařilo se mi na greenu a některé dlouhé rány byly dlouhé😉.
Už se stmívá velmi brzy.
P_20201002_171457_vHDR_Auto.webp
P_20201002_171547_vHDR_Auto_HP.webp
P_20201002_171554_vHDR_Auto_HP.webp
P_20201002_174927_vHDR_Auto_HP.webp

Dnes jen tak zlehka [HASH=509]#Beřovice[/HASH]. Rozhodoval jsem se, jestli jet tam nebo na Botaniku, napadl mě i Čerńák.
Ale mě se Beřovice začínají čím dál tím víc líbit. Prostě mě fakt baví. dneska teda celkem dost foukalo, zejména na druhé devítce.
STB jsem zatím nepočítal, ale hra by mohla být lepší. Bohužel převládaly bogie a double, výrazně potěšil par na 16ce, lehce topnutá rána nakonec zůstala na foregreenu.
Záludka č. 9 se zase vydařila, drive do stále podobných míst vlevo, příhra před vodu a pak hybrid 180 m přes vodu a skončil jsem cca metr od greenu. Jo, kdybych si lépe přihrál před vodu. Nakonec bogie, ale to je to puttování. Nějak se nemohu srovnat na těch greenech, rychlé a nevypočitatelné. Ale drivy drží, jsme moc spokojený.
Ale co mě teda vytočilo, byl flight přede mnou. Šel jsem sám (jeden človíček mě pustil hned na 1ce přede mě, nestíhal) a před sebou jsem měl 4flight, 3flight a 4flight. Jako byl jsem smířen s tím, že budu čekat, ale...
Mě přišlo, že se zejména před greenem motali. A dostala mě paní na čtyřce, najednou koukám, že se vrací po fairwayi, si říkám, co jsem asi provedl, a že prý nechala u toalety hole, ale ať hraju, že mě pustí, prý o mě vědí. Pošlu krásný drive, dojdu k míčku a nakonec na mě mávli a v tu chvíli si pán začal před greenem posouvat vozík s bagem, motal se tam. Asi mě to rozhodilo, poslal jsem druhou do bunkeru, třetí někam doprava do rafu a protože jsem ho neviděl dopadnout (hrana bunkeru byla v úrovni mých očí) a nenašel, říkám si, škrtnu to a jdu. Při průchodu po cestičce okolo greenu u mě přistane míček, prý paní hrála z bunkeru. Prostě mě přišli jako totálně zmatení. Na pětce jsem to poslal do vody a od druhé rány to už bylo celkem dobré. Ty další flighty už mě pustili v podstatě hned, to mě potěšili. Na té pětce mi ještě těsně před odpálením druhé rány dva pánové z předchozího flightu prošli před greenem, to už jsem se jen smál.
Došel jsem k závěru, že by se měly velmi často opakovat poučky ohledně chování na hřišti. Nikdo nejsme dokonalý, ale něco už je příliš.

Všem přeji, co se tento skoro ještě letní víkend dostanou na hřiště, hezkou hru!

Pochlubte se pak tu, jak se vám hrálo a když přidáte zmínku o stavu hřiště a třeba i jednu fotku, inspirujete (někdy i dobře varujete) ostatní. :up:

Takže všem ještě jednou: Hezkou hru a užijme si to!

Tragicky:(. Včera dovolená a Mladá Boleslav. Hrál jsem tu poprvé a musím říci, že mě hřiště nijak zvlášť nenadchlo, ale možná je to ovlivněnou mou špatnou hrou.
Kromě berdíku na trojce a dvou parů jedna velká golfová truchlohra a 101 ran:cry:. Poslední dobou jsem nebyl spokojen s výsledky kolem 90ti, tak se zřejmě golfový bůh rozhodl lehce mi naznačit abych se hodil do klidu, že může být mnohem hůře:). Špatnou hru drajvrem, který mě celou sezónu celkem držel, překonala už jen má naprostá neschopnost zahrát byť i jeden jediný slušný čip - všechno buď krátký před grýn, nebo 5-10m za jamku - opravdu frustrující zážitek.
Takže všem pevné nervy a golfu zdar!;)

Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom