Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Requo Cup 2017 19.jamky: víkend 13. - 15.10.2017 na Kunětické hoře

Stav
Uzamčeno.
Ja v tom vidim jamku :eek:

Souhlasím s Danou ... mě to taky přijde jak urna ... :eek: Ale Michal o tom podezřele dlouho mlčí ... já myslím, že už má o poháru jasno a chce nás překvapit ;) co Michale?

Souhlasím s Danou ... mě to taky přijde jak urna ... :eek: Ale Michal o tom podezřele dlouho mlčí ... já myslím, že už má o poháru jasno a chce nás překvapit ;) co Michale?
Jj ta je tam jasná, i vzhledem k ocenění "on memoriam" na štítku. Možná jako recesistní cenu pro poražené :eek:

Jj ta je tam jasná, i vzhledem k ocenění "on memoriam" na štítku. Možná jako recesistní cenu pro poražené :eek:
Trošku morbidní, až nechutné :D. To by s námi Moraváci přestali kamarádit, kdyby dostali na konci takovýto pohár za porážku ;):p

Michal dlouho přemýšlí. Resp. mám jasno a překvapení to bude, určitě příjemné. Urna to však nebude. I když, originální to je, uznávám.

Ok, beru týmy jako hotové, přepíšu do úvodu, myslím, že to bude boj až do poslední chvilky. Že bychom udělali k tomu i sázkovou kancelář? :) Dejte mi čas do konce tohoto týdne, kdy každému týmu postavím vaší klubovnu.

Před chvíli jsem vytvořil klubovny. Právě probíhá kolaudace kluboven s kapitány, postupně svým ovečkám rozešlou pozvánky.

---

Btw. jedná se o novou funkcionalitu fóra, tzv. skupiny. Aktuálně jsou rozpracované, budu k tomu dělat pak více info v novinkách, až se to doladí, ale zatím stručně (i pro kapitány je to nové):
Ve skupině/klubovně jsou věci jako fb + forum dohromady: Skupina vašeho týmu je soukromá, nikdo jiný, kdo není do skupiny přijat, tam nic nevidí.

- zeď: rychlé krátké vzkaz, pozdravy, kecání (spam)
- diskuse: něco, co by mělo být trvalejšího charakteru, nenahrazuje forum 19.jamky, ale jsou to tématické diskuse pouze a jen vašeho týmu (např. domluva nad pokřikem, překvápkem, taktikou, kdo s kým atp)
- události: trochu zatím rozbité, ale hypoteticky kalendář (termíny, úkoly pro skupinku atp)
- členové: seznam členů (tam se dá pozvat další)
- přibude ještě fotogalerie, soukr.

Nad skupinou má oprávnění kapitán, který může přidávat, mazat atp. Protože je to první provoz, když by něco nešlo, dejte vědět, postupně se uvolní vytváření skupinek i pro další spolky, akce, trenéry, geografické atp. Ale to sem nepatří, jen úvod.
---

Toto téma slouží nadále jako jedno společné, přihlašovací, vzájemně hecovací atp.!

Upraveno:
Kunětická hora - jak zahrát lépe :)

Je to jednoduché:
  1. Nebojte se hrát dlouhé rány
  2. Zjistěte, jaké jsou roughy
  3. Vyzkoušejte kratší odpaliště
  4. Nepočítejte s dojezdy na green
  5. Nezavírejte si jamky
  6. Méně může znamenat více
  7. Nenechte se oklamat výhledem
  8. Nestydťe se hrát před green
  9. Vyhýbejte se fervejovým bunkerům
  10. Třípary hrajte naplno
http://www.golfextra.cz/detail/118/10-uzitecnych-rad-jak-si-uzit-a-zahrat-lepe-kunetickou-horu (+ další dva díly z článku) :)

A 19.rada 19.jamky - trénujte hru z bunkerů a vemte si plavky. :)

Návrh na vyrovnávání HCP: dostal jsem několik návrhů na vyrovnávání HCP jednotlivých flajtů.

Problémy, které v naší skupince (složení týmů) v tomto řešíme:
  • velmi rozdílná úroveň HCP (od singlu k 54)
  • v podstatě neexistuje naprosto a totálně spravedlivý systém
  • nejsme profící, aby se dalo hcp ignorovat
  • muži ženy (rozdílná odpaliště)
Cíle k dosažení:
  • pokud možno rozumně spravedlivý systém (na rány nereálné, bez vyrovnání HCP rovněž - zadržené hcp)
  • co nejvíce jednoduché a pochopitelné pro každého (zamezit zbytečným spekulacím a dohadování, jestli 11/12 je lepší než 5/6 atp)
  • zahrát si a pobavit se v takovýchto smíšeninách :)
---

Dostal jsem několik návrhů, připravil jsem kompromis, prosím o připomínkování, případně návrhy:

Návrh vyrovnání pro jednotlivé hry:

všeobecná pravidla:
  • hraje se na rány, maximální počet ran navíc na jednu jamku je +1
  • +1 se přidává postupně na jamky dle HCP jamky od nejnižších
  • každý hráč hraje ze svých odpališť dle aktuálního HCP (
    • červené - ženy, děti do 12 let
    • žluté - HCP 9,5+, chlapci od 13 let
    • bílé - HCP <9,5
  • pro hráče s HCP nad 36 se pro výpočet používá HCP 36
  • 4hry - 2 vs 2 (sobota):
    • 2/3 rozdílu průměru HCP dvojce
Tým A hrací hcp (10+20)/2 = 15
Tým B hrací hcp (24+36)/2 = 30

B-A-> 30-15 = 15x2/3= 10 -> 10 ran (tzn. na 10 jamkách má tým B k dobru +1 ránu)
  • 2hry - 1 vs 1 (neděle):
    • 2/3 rozdílu HCP hráče
Hráč A hcp = 5
Hráč B hcp = 16

B-A-> 16-5 = 11x2/3= 7,3 -> 7 ran (tzn. na 7 jamkách má hráč B k dobru +1 ránu)

Skládání flajtů:

Jednotlivé flajty by měly být co nejvíce vyrovnané, takže předpokládám, že pro první 4hru a dvouhru v neděli to bude tak, že budou za jednotlivé týmy dosazeni hráči (dvojice), které jsou k sobě v pořadí hcp týmů nejblíže. Tzn. udělá se v každém týmů žebříček hráčů dle HCP (průměr dvojice) a tak pak budou startovat - nejlepší z týmu A proti nejlepším z týmu B... druzí nejlepší z týmu A proti druhým nejlepším z týmu B atd. Je to prostor i pro taktizování a složení flajtů, jednotlivé dvojice si prosím týmy nechte pro sebe, vyhlásíme složení flajtů veřejně až první večer po příjezdu.

Ok, náměty, připomínky?

Mam dve pripominky,
1. Bila odpaliste jsou nesmysl, je to treti nejdelsi hriste v CR, je problem ho uhrat v lete, natoz v zime/na podzim. 2/3 vyrovnani + rozdil 800m!! je obrovsky, maji poradi odpalist: cervena zluta modra bila, navrhuji modra misto bilych
2.nesel bych nedeli primo podle hcp, ale +-, tom pak odpada jakakoliv taktika

1. Bila odpaliste jsou nesmysl, je to treti nejdelsi hriste v CR, je problem ho uhrat v lete, natoz v zime/na podzim. 2/3 vyrovnani + rozdil 800m!! je obrovsky, maji poradi odpalist: cervena zluta modra bila, navrhuji modra misto bilych

Kdo tam hrál, tak s tím musí souhlasit.

Mam dve pripominky,
2.nesel bych nedeli primo podle hcp, ale +-, tom pak odpada jakakoliv taktika

Ad 1 - za mě ok, může být. Pro HCP <9,5 - odpaliště modrá
Ad 2 - seskládání pro neděli - pravda, hcp v případě jednotlivců nedává moc smysl pro taktizování. Co takto: výkonnostní koše a losáž v sobotu na místě? :) Nevím, co je +-.

Ještě upřesním, že současný návrh je skutečně jen návrh (první ročník je první ročník) s výsledným systémem pravidel musí souhlasit oba kapitáni (@JanKostalCZE a @Zuziky ), takže věřím, že kompromis nakonec společně nalezneme. :)

Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom