Po delší době jsem sem nakoukl a jelikož také přemýšlím o členství na příští rok, dovolím si napsat svůj pohled na věc u Bestgolfu a ČGK, u nichž jsem členem.
Jako vše, mají oba své výhody i nevýhody.
Bestgolf - nerozlišuje všední den a víkend. V nabídce má jen 8 hřišť, z toho prémiovější jsou Karlštejn, Konopiště a Mstětice. Rezervační systém se otevírá v 9:00. První rezervaci na hřiště lze učinit až měsíc dopředu a první tři měsíce počítejte s tím, že prémiová hřiště jsou na ten měsíc rezervovaná. Druhá rezervace 15 dní, třetí 10 a čtvrtá a další maximálně týden dopředu. Rezervaci lze beztrestně zrušit třeba i ráno v den hry. Ti z vás, kdo chtějí jeden den rezervovat a druhý hrát, na to zapomeňte, nikam se nedostane - možná později v sezoně na Poděbrady, Botaniku. Pokud si budete chtít zahrát, budete do rezervačního systému koukat x-krát denně a doufat, že něco chytíte...Ale dělat rezervace týden dopředu je nesmyslné, když nevíte co vám do toho vleze...Navíc málo míst - většinou jen 3-4 místa denně na hřiště - pro tisíc členů? výhoda pro ty co vychytají systém - mohou hrát prakticky denně bez dalších omezení - ale mě se to nepovedlo :-D a než ject dvě hodiny do Poděbrad nebo na Botaniku, to raději zůstanu doma...Navíc pokud hrajete s parťákem, tak rezervovat každý místo je prakticky zhola nemožné...v 9:00:15 jsou hřiště obsazená
ČGK - zná asi většina, rezervace naprosté většiny her přímo v teetime, kdykoliv během dne, větší výběr hřišť po celé ČR. Od roku 2018 vypadlo hřiště v Ústí, Hodkovičky a Slapy se přesunuly do kategorie P. Po loňském omezení maximálního počtu her je tu výrazné zdražení - moje M102VD z 19 na 27,7 - zdražení o 50% a navíc přesunutí hřišť do vyšší kategorie. Když se podíváte kolem Prahy - není tu moc ne "P" hřišť - Benátky, Boleslav, Líšnice, Molitorov, Motol - reálně vzhledem k dojezdům hraji jen Líšnici. Motol za 9 jamek odečítá celý kredit (hru). Tudíž nemám kde těch 8 her za měsíc na ne P hřištích odehrát...
Pokud vezmu R318 za 21 tisíc, vychází hra na 700,- - ale dokoupení je často levnější, Zbraslav je za 600,-, ypsilon 400,- Mstětice 500,-, Béřovice 500,- Karlštejn 400,- atd...Proč brát toto členství, když mohu dokoupit levněji?
M53 VD stojí 23,5 tisíce za 40 her tedy necelých 600,- hra, ale je měsíc, kdy 5 her neodehraji a je měsíc kdy bych hrál i 10x...navíc cena za hru opět podobná ceně dokupu...
Koual jsem i na pgc a je to velmi podobné, navíc sleva "až" na prémiová hřiště ve mně vyvolává pocity nekalých obchodních praktik - sleva "až" a za tu slevu až je jeden výrobek, který nikdo nechce...
takže opravdu, ale opravdu tápu a jsem bezradný a nejspíš zvolím prozatimní START v cgk a budu hry dokupovat a nebudu chodit hrát jen tak, když se mi bude chtít, klidně i sám, když nemám co dělat, ale jen když bude parťák...