Pak je moznost rocniho clena, kdy platim o nejakou castku vic nez nez bezni clenove a po deseti letech se mi to zmeni na radne clenstvi. Ale i v tomto clenstvi muzu vyuzivat veskere vyhody radneho clena.
Jo, tohle je pro mě značka ideál. Prostě možnost roční hrací karty. A pokud jí máš xlet, ok, zaplatíš i ten vstupní poplatek a stáváš se členem klubu. Přijde mi to takové vyzrálé.
Nemám rád vstupní poplatek u ničeho, prostě tomu v Čechách nevěřím... firmy krachujou, majitelé odvádí prachy, viz reality a pak oči pro pláč. Atd. Takže vstupní poplatek v řádu vyšších desítek bych v ČR prostě nedal (vadí mi i nižší, ale holt sem tam to zkousnu). Několik důvodů:
- různé adhoc akce, slevy atd, kdy já to vnímám negativně (ok, můj problém)... něco zaplatím kvůli pravidelné hře a pak zjistím, že jsem tam mohl hrát za 500 díky členství čgk za 1000 Kč... řeknou mi tohle na recepci? Když to půjdou koupit a řeknu, že bych chtěl hrát pravidelně u nich jako nejvýhodnější možnost? Neřeknou. Takže proč mám chtít jít do klubu/hřiště, který se snaží na mě místo dlouhodobě vzájemné korektního vztahu neříct pro mě nejlepší možnou variantu, kterou hra u nich umožňuje pro mé potřeby, frekvenci? A zaplatit vlezné... pro společenský status a kartičku?
- klubový život, jak padlo výše, je často mizerný a třeba se ho ani nechci účastnit, chci hrát a ne platit klub a mít možnost hrát mistrovství, které mě nezajímá...
- když ptáčka lapají, hezky mu zpívají a vlastně, pak se přestěhujete, stane se nějaká životní situace, která vám neumožní v golfu pokračovat a rázem problém... přeprodej, mezitím se snížila cena, změněná marketingová strategie provozovatele... a rázem z investovaných př. 100.000 za vstup nevidíte skorem nic.
Samozřejmě je to o lidech a vím, že mnohdy se dá různě domluvit a usmlouvat, ale já nejsem moc zastáncem šedé ekonomiky, takže první dojem pro mě je, že co je psáno veřejně, to je dáno - je to čisté. A třeba i to, že se člověk pak dozví, že vstupní poplatek je někde na oko, že reálně to tak není, že to je jen pro ty, co se nepídí po informacích (a kteří nemají problém zaplatit cokoli). Na druhou stranu, chápu pohled klubu a finanční pohled na věc + potřebnou jistotu peněz na investice, kdy je toto spolehlivější cesta pro dlouhodobý rozvoj, než každodenně bojovat o kvalitu a prodloužení členství "nezaháčkovaných členů".