Děti odvezeny, aby chvíli drezúrovaly babičku s dědou a golf může začít -
- sobota dopoledne Česká Lípa s manželkou - první devítku hřiště prázdné, nikdo nikde, snad dva/tři flajty na hřišti, naprostý klid (až na těch pár letadel, ale to se člověk rád podívá), fw paráda, greeny celistvé stabilní, trochu pomalejší, ale to mně vůbec nevadí, občas trochu vyšší rafy, ale dá se najít...manželce to šlo, takže pohoda ve flajtu velká - známe to všichni, je-li velitel dobře naladěn, jde to i pěšákům
šel jsem z bílých, občas problém trefit dobře do greenu, driver fungoval na 1-, potěšil na 7čce, pěkně přes roh rybníka na FW...4x trojpat nepotěší, hlavně 16 a 17 jsem krásně v regulaci...na 16tce druhou FW5 na 30m před green a odcházím s bogie, to zamrzí...potěšila18tka, druhou doleva 30m od greenu, wedge přes bunker do jamky - odchod s birdie na oběd, takto to má vypadat (kompenzace za trojpaty na 16, 17)...kdyby golf - kdybych netrefil na 11 druhou vodu (ano, lepil jsem to na fangli jak účastník posledního flajtu na Masters) a neměl ty 4 trojpaty, byla by to nádhera - ale 86 je velmi dobré i tak...po devítce malé pivo na terase, po hře jsem se pěkně sprasil výborným hamburgerem a nechal jsem se zlákat manželkou na excelentní čokoládový fondant, což by mohlo být hlavní jídlo s přehledem, takže jsem doma ani nevečeřel a na kontrolní převážení jsem také odmítl nasoupit...Česká Lípa se mi líbí, každý rok se tam snažím jet, prostě jen ta cesta je na pytel... tato návštěva kvalitou hřiště suveréně nejlepší Česká Lípa, co jsem hrál - velmi doporučuji
- pondělí MB - plánoval jsem jet Albík nebo Konopí, ale v neděli za 1) první letošní (dlouho jsem se úspěšně bránil své cyklistické manželce) cyklovýlet po Českém ráji - 52 km, ještě teď mě bolí má sedací souprava a za 2) jsem se večer ukázkově vykousnul u známých na grilovačce (o 2 piva víc než by bylo záhodno), tak jsem vyrazil MB - ano, jsem jelito, ano byl tam turnaj, ano zase, jak jsem tu psal o Poděbradech, vylil jsem se a šel jsem 2 hodiny po posledním flajtu turnaje, ano jsem jelito, už to zase nikdy neudělám...od 5tky jsem čekal, na 8čce jsme čekaly 3 flajty...zavolal jsem na recepci, že půjdu znovu první devítku a tím jsem si ušetřil čas a nervíky...z bílých - paradoxně jsem hrál první devítku krásně - za 40 - 5x par a 4 bogie s jedním trojpatem...druhá první devítka už tak slavná nebyla, byl jsem utahanej, prostě pít alkohol je jako s golfem - musíš umět nebo hodně trénovat...hřiště v pohodě, greeny jedou rychleji než Lípa, ale opticky horší...Lípa celkově lepší...ale MB také velmi dobrá kondice...
- úterý Karlštejn - s kamarádem nám dali do flajtu Amíka na dovolené po Evropě - byla sranda, měl HI 5, ale půjčili mu na recepci dámské hole na grafitu, driver L-flex, takže se prvních 10jamek hledal, na 4ce se měl zeptal, kolik si myslím, že má loft hůl s označením E - značka Ben Hogan - prostě byla sranda...týpek hrál TPC Sawgrass, byl tam i na PGA turnaji (jako dívák
) , po hře pak ukazoval nějaká videa, fakt super...hřiště v super stavu, hrál jsem Karlíka tak po 12 letech, to hřiště se mi líbí, zajímavé jamky, snad jen opticky vypadaly bunkery divně, ale hrál jsem z nich skvěle - cekem 4x, z toho 2x sand save...k hřišti nemám, co bych vytknul, možná jen trochu vyšší rafy, hůř se hledalo, hodně jetele, ale prostě - má se hrát po FW, tečka...greeny naprosto v pohodě, ale čekal bych na takovém hřišti rychlejší...k mojí hře - první devítka 41 s doublem na jedničce, pak pivo na 10tce na na 11tce sněhulák (snowman, jak se mi americky od srdce tlemil Amík)...celkem 86 je velmi dobré - jen 3x 3pat - prostě velmi velké modelované greeny...po hře chutný oběd - Amíkovi jsme vnutili svíčkovou a Kofolu a byl velmi spokojen, ceny nijak přemrštěné, ano dražší, ale žádné drama - milá obsluha - i vtipné dámy na recepci - hřiště designově krásný, kvalitativně také, spolu s Kácovem suveréně nejlepší hřiště, co jsem letos hrál
Teď zase na chvilku si jít odpočinout do práce
život je krásný...