Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli (2022) - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
12.10.2022 • 12j. Hostivař: 57 ran, 22 patů (by mGolf)

Co bylo ale úplně nejlepší... Krásné počasí a prázdno!
Čím to bylo, že bylo prázdno ?? 🤔 Zvlášť při tom počasí. 😲

12.10.2022 • 12j. Hostivař: 57 ran, 22 patů (by mGolf)

Zobrazit přílohu 33047

Po hrozně dlouhý době jsem konečně zase byl hrát! 11 dní "utrpení" bez životního dopingu - golfu (trošku problémek se zádíčky, na to že jsou vzadu, si dost vyskakujou, ale já jim ukážu, kdo z koho...). Byl jsem to zkusit, jestli to půjde a šlo to. Zahalekal jsem jen asi třikrát. To bude dobrá tréninková metoda, když švihnu blbě, projede mi od kostrče takový pěkný impuls... No nic. Docela to spolehlivě nutí zvolnit a snažit se jit co nejvíc plynule. Ke konci 12j jsem už byl docela zpocenej, jak jsem se soustředil na pohyb abych nechytnul další "IPPavlův" podmíněný reflex. ;)

Výsledkově ale prima, tím jak jsem to nemohl rvát, tak jsem skoro furt šel i po ferveji. Pravda, někdy cizí, ale fervej to byla. Patovani slabší, grýny po lehké aerifikaci, ale tím to nebylo. Hřiště celkově fajn. Co bylo ale úplně nejlepší... Krásné počasí a prázdno! Hrozně mě mrzelo, že jsem minulý týden, kdy začalo to babí léto, nemohl kvůli zádům skoro ani chodit, natož hrát, tak jsem dneska utekl z práce dřív si to odpo zkusit a jak jsem doufal i trochu užít... :p Krásný je ten podzimní golf, koukejte!

Zobrazit přílohu 33048Zobrazit přílohu 33049Zobrazit přílohu 33050Zobrazit přílohu 33051Zobrazit přílohu 33052Zobrazit přílohu 33053
ale to birdie na sedmicce, to je takova hezka vlastovka :)

Upraveno moderátorem:
Čím to bylo, že bylo prázdno ?? 🤔 Zvlášť při tom počasí. 😲

Netuším. Ani maršál nevěděl, ale o víkendu bylo prý narváno k prasknutí. Hostivař má členství teď tak, že je v tom 30 her za rok. Což prakticky pomohlo, protože jinak bylo hřiště předtím pořád blokováno rezervacemi, na které nikdo nedorazil a tak. Výrazně se to zlepšilo, co mohu posoudit , ve všední dny, kdy bývá v TT mnohem volněji. Takže bych řekl že to bude kombinace tohoto a to, že se blíží konec sezóny - že už x lidí z místních má třeba pro letošek vyčerpáno a nebo si šetří už tu jednu dvě hry na něco konkrétního. Zároveň cena na Hostivaři za běžné fee je prostě vysoká. A v dojezdovém okolí je dost možností, kde se dá hrát na rychle levněji (třeba s dokupem čgk)... ale ber to jen jako mojí osobní domněnku a tip.

ale to birdie na sedmicce, to je takova hezka vlastovka :)

Děkuju. Zrovna tohle ale bylo naprostá náhoda, hrál jsme lehčí 52, je to z kopce, grýn jsme netrefil, ale trefil jsem těsně vedle něj vpravo kryt od sprinkleru, plastové DING, odraz v pravém úhlu vlevo, a kopeček těsně před jamku, míček jede a jede, lízne jamku a skončí za ní 30 cm. Celou dobu jsem se modlil... panebože, takovýhle své první a jediné HIO fakt nechci! :D Dopadlo to dobře, NEtrefena jamka. Ale uznávám, ve skóre to vypadá dobře... ještě že skorka není videozáznam, člověk by rázem zjistil, že obecně má mnohem víc štěstí, než umu... :)

Upraveno:
… Zrovna tohle ale bylo naprostá náhoda, hrál jsme lehčí 52, je to z kopce, grýn jsme netrefil, ale trefil jsem těsně vedle něj vpravo kryt od sprinkleru, plastové DING, odraz v pravém úhlu vlevo, a kopeček těsně před jamku, míček jede a jede, lízne jamku a skončí za ní 30 cm. Celou dobu jsem se modlil... panebože, takovýhle své první a jediné HIO fakt nechci! :D Dopadlo to dobře, NEtrefena jamka. Ale uznávám, ve skóre to vypadá dobře... ještě že skorka není videozáznam, člověk by rázem zjistil, že obecně má mnohem víc štěstí, než umu... :)
HIO je VŽDY o náhodě (hlavně u nás amatérů), takže je jedno, jak to tam spadne 😉
A historie se ptát nebude 🤭

13.10.2022 • Kotlina: 98 ran, 29 patů (by mGolf)

Dnes jsme využili hezkého počasí,abychom se s kámošem prošli a u toho i namlátili pár míčkům.V první devítce jsem opravdu do toho mlátil jako hluchej do vrat.Mínus 4 míčky,z toho tři na devítce :(.Výsledek napoví,že mě jedna rána vyšla dost levně :D:D Druhá devítka byla o něčem jiném.Dalo se na to i koukat ;);)

1665672205290.webp

Takhle se rouhat, to chce kus odvahy.
Nechci být nějaký štváč či přející Tomáš, ale myslím, že ten golfový nahoře ti to příště ukáže 🤔🤔

V poho. Předpokládám, že golfu někde nahoře šefuje ženská. Takže at řeknu co řeknu... znáš to. O mě a mém dokonalém golfu to už dávno není. Zvláště někdy. Ale věřím, že jsem si ji fotkami z krásného podzimního golfu tak nějak trochu udobřil... :p

No nic. Zpět k posledním hrám! Hurá všichni na hřiště, dokud je krásně! O víkendu má být ještě fajn! Hezkou hru! :up:🏌️‍♂️🏌️‍♀️🍁

V poho. Předpokládám, že golfu někde nahoře šefuje ženská. Takže at řeknu co řeknu... znáš to. O mě a mém dokonalém golfu to už dávno není. Zvláště někdy. Ale věřím, že jsem si ji fotkami z krásného podzimního golfu tak nějak trochu udobřil... :p

No nic. Zpět k posledním hrám! Hurá všichni na hřiště, dokud je krásně! O víkendu má být ještě fajn! Hezkou hru! :up:🏌️‍♂️🏌️‍♀️🍁
Hele nes…r! Jestli tomu šéfuje ženská, jsem v kýblu a pod 80 se nikdy nedostanu.

Upraveno moderátorem:
Dnes Beřovice. Byl tam turnaj prezidentů klubů a před se jít nedalo. Plán byl začít v 10 na druhé devítce a pak se připojit za turnaj. Ale ráno jsem mrknul na startovku a zjistil, že jednoho z těch zeměměřičů znám osobně a byl by to nejspíš očistec. Tak jsem trochu přidal, dal druhou devítku za 1:08h a šel ji znova. Podruhé za 1:13h. I na mě to byl speedgolf za mírného deště.
Patování jsem neřešil vůbec, prostě přišel a nahrubo zahrál někam k jamce. Proto trochu horší (35) a dvě slušné šance na birdie zahozeny. Vyvážilo to že jsem na nic nikde nečekal, přišel k míči a praštil do toho a moc nekazil.
Nakonec se urodilo 87, 15 bogey a 3 pary. Takhle vyrovnanej bogey golf jsem ještě nikdy nehrál a v Beřovicích už vůbec ne. Navíc na druhé devítce, kterou hraju obvykle hůř. Velká spokojenost. Jít někdy sám má něco do sebe.

5x trojpat + jedna do vody a máme tu první letošní zhoršení. Počasí na prd ale hřiště ve Mstěticích celkem ve formě, Beřovice to nejsou, tam máme lepší férveje ale zbytek velmi dobrý a restaurace pecka.

1665844688028.webp

Dnes Beřovice. Byl tam turnaj prezidentů klubů a před se jít nedalo. Plán byl začít v 10 na druhé devítce a pak se připojit za turnaj. Ale ráno jsem mrknul na startovku a zjistil, že jednoho z těch zeměměřičů znám osobně a byl by to nejspíš očistec. Tak jsem trochu přidal, dal druhou devítku za 1:08h a šel ji znova. Podruhé za 1:13h. I na mě to byl speedgolf za mírného deště.
Patování jsem neřešil vůbec, prostě přišel a nahrubo zahrál někam k jamce. Proto trochu horší (35) a dvě slušné šance na birdie zahozeny. Vyvážilo to že jsem na nic nikde nečekal, přišel k míči a praštil do toho a moc nekazil.
Nakonec se urodilo 87, 15 bogey a 3 pary. Takhle vyrovnanej bogey golf jsem ještě nikdy nehrál a v Beřovicích už vůbec ne. Navíc na druhé devítce, kterou hraju obvykle hůř. Velká spokojenost. Jít někdy sám má něco do sebe.
To bych byl nasranej, cely tyden se tesim na golf a za 2h byt doma 😀

Dnes opět Prosečné s manželkou. Po středeční nepovedené hře na Grabštejnu dnes trochu lepší výsledek. Hřiště v dobrém stavu i když po deštích docela měkké.
Celkem 98 ran 35 patu 39 STB, 4x par. Potěšilo i několik proměněných patu delších jak metr, i když 4pat na 14 byla ostuda.

16.10.2022 • Česká Lípa: 97 ran, 34 patů (by mGolf)

1665938692500.webp

Skoro jistě můj poslední letošní turnaj. Hrál jsem jako debil.Hřiště je ve vynikající kondici,a já se nedokážu trefit do míčku.Na jamce č.7 jsem to z odpaliště poslal šlajzem do rybníku.Dropnu si před ním,vezmu sedmičku stím,že to pošlu někam před sebe na fervej.Špicar do prostředka rybníka.Dropnu další míček...a ten hajzlík letěl úplně stejně jako jeho brácha před chvilkou.Letos asi teprve podruhé jsem v turnaji nedohrál jamku.Jen díky super společnosti ve flajtíku jsem to s úsměvem došel.Dal si rozlítaný ptáčky s rýží,kofolu a jel domu.Vypadá to,že novou sezonu budu začínat s HCP 13,5 :(:( To bude na jaře rychlost,jak se vrátím na pro mne hratelnější Hcp 16 ;);)

Ted mam pocovidovou golfovou eru. Co jsem dostal covid, nemohl jsem se narovnat - 14 dni jsem chodil jak Zvonik od Matky Bozi. Oba finalove zapasy ve matchplay jsem prohral a turnaj zadna slava ( prvni devitka 8 stb a druha 16). Snad se ty zada daji za chvili doporadku :(

Dnes jsem mel druhy matchplay na hristi co jsem hral poprve ( golf Leopolsdorf) a focela mne stvalo, ze byla mlha a laser vubec nebyl schopen zmerit vzdalenosti.
Navic jsem se dostal do situace na fotce. Vzal jsem 5 fairwajove drevo a po skvele rane jsem skoncil po 220m odpalu na drevenem mostku. A spoluhrac mi tvrdil, ze nemuzu vyuzit free drop. Je to spravne? Snad neco bude videt na fotce
45BEE9D2-B363-4886-90E8-94889EA3338F.webp

Ted mam pocovidovou golfovou eru. Co jsem dostal covid, nemohl jsem se narovnat - 14 dni jsem chodil jak Zvonik od Matky Bozi. Oba finalove zapasy ve matchplay jsem prohral a turnaj zadna slava ( prvni devitka 8 stb a druha 16). Snad se ty zada daji za chvili doporadku :(

Dnes jsem mel druhy matchplay na hristi co jsem hral poprve ( golf Leopolsdorf) a focela mne stvalo, ze byla mlha a laser vubec nebyl schopen zmerit vzdalenosti.
Navic jsem se dostal do situace na fotce. Vzal jsem 5 fairwajove drevo a po skvele rane jsem skoncil po 220m odpalu na drevenem mostku. A spoluhrac mi tvrdil, ze nemuzu vyuzit free drop. Je to spravne? Snad neco bude videt na fotce
Zobrazit přílohu 33108
Podle mého názoru a selského rozumu je můstek cesta jako každá jiná, tím pádem free drop z nejbližšího místa úlevy.

Zobrazit přílohu 33108
@PFP nemá pravdu - pravidlo 17.3 - pokud je součástí trestné oblasti Nepohyblivá závada (Půda v abnormálním stavu), nelze od ní čerpat úlevu = spoluhráč měl pravdu.

@PFP nemá pravdu - pravidlo 17.3 - pokud je součástí trestné oblasti Nepohyblivá závada (Půda v abnormálním stavu), nelze od ní čerpat úlevu = spoluhráč měl pravdu.
Šel jsem na to jen selským rozumem, bez opory v pravidlech. Díky.

Ještě jeden dotaz, možná teoretický - pokud je z každé strany mostku dvojice červených kolíků (čili 4 "v rozích" kolem mostku, jak to bývá obvykle), každý z nich na jedné straně trestné oblasti a když je spojím úsečkou, tak přece teoreticky dostanu mostek mimo trestnou oblast = tím pádem není Nepohyblivá závada v trestné oblast a potom by úleva mohla platit.

a jak si poradit s tim, ze je tam cervena i zluta zaroven?

Šel jsem na to jen selským rozumem, bez opory v pravidlech. Díky.

Ještě jeden dotaz, možná teoretický - pokud je z každé strany mostku dvojice červených kolíků (čili 4 "v rozích" kolem mostku, jak to bývá obvykle), každý z nich na jedné straně trestné oblasti a když je spojím úsečkou, tak přece teoreticky dostanu mostek mimo trestnou oblast = tím pádem není Nepohyblivá závada v trestné oblast a potom by úleva mohla platit.
Odpovím i @Kenny - proto je zásadní dobře a přehledně značit (spreje, vícero kolíků, správné mapky u jamek,…) a ideálně i popisovat (místní pravidla,…), aby nebyl možný dvojí výklad.

Edit - ještě to pro @Kenny doplním - toto je zcela správně. Kolíky různých barev jsou přímo u sebe a je tak zřejmé, kde žlutá končí a červená začíná. Mostek je pak ve žluté.

Upraveno:
Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom