Jelikož již od středy a to do pondělního rána okupovala náš pokoj pro hosty tchýně, měl jsem na oba víkendové dny naším CEO (rozumněj manželkou) bezproblémově schválený golf -
- sobota - MB - turnaj XXII. Lefthander Cup - kdo nezná, je to ten jediný a pravý golfový turnaj pro leváky, tedy hráče na levou stranu (aby bylo jasno), krásný nápad a již tradice v podání pánů Myslila a Chlosta...sešlo se nás jedenáct, co hrají na správnou stranu
počasí proměnlivé, ráno zima, v polovině vykouklo i slunce, posledních 6 jamek foukalo a nakonec i déšť...k mojí hře - hrálo se na rány - odpaliště dle HI - šel jsem z bílých...nemožnost drivingu (stále zavřený) se projevila (aspoň se mám na co vymluvit)...na dvojce 4i krásný zátah jak z učebnice doprava do džihádu, až za stromy - jelikož na rány, obehrával jsem přes žluté odpaliště jamky č.3 - tripple...po 3 jamkách jsem byl +5, kolega ve flajtu v paru...na pětce druhá ležím 10 m od greenu a odcházím s doublem a jsem +8...zkrátím to, na 18tku jsme šli s kolegou ve flajtu oba stejně, já klasika první do bunkeru, on na kilo...oba na green, on z 15 m trojpat, já z 8 m dvojpat...46+41...musím se pochlubit, za 87 jsem bral první místo...o to cennější, že jen 2 jsme šli z bílých, ostatní ze žlutých (což je v MB sakra rozdíl, jestli např. na 14tce - 202 m - přes rokli driver nebo ze žlutých 150 6i) a hrálo se na rány...hrál jsem soje obvyklé v poli, ale nadprůměrně jsem patoval...hřiště v super stavu, rafy hledatelné/hratelné, greeny jezdily velmi rychle a konzistentní, byť některé na pohled nic moc...budouvání bytového domu na místě bývalého chippingu pokračuje, již stojí vysoký žlutý jeřáb...za dopadovkou 13tky obr díra na rybník...
- neděle - Y - turnaj - šli jsme druhý flajt ve třech po 4flajtu, což beru jako chybu tvůrce startovky - prakticky neustále jsme čekali, je pravda a to byl i argument maršála, že flajt před námi jde v čase...ale na pár jamkách jsme se na odpališti sešli s flajtem za námi (4flajt)...nemám rád, když stojím na fw, čekám na ránu do greenu a na odpališti za mnou čeká již pěknou dobu další flajt...cítím se poté tak nějak provinile, že někdo kvůli mně čeká...ale dost, byl to turnaj a k tomu to bohužel někdy patří...k mojí hře - šli jsme z jedničky, která mi moc v poslední době nejde, ale druhá z fw tentokrát tak metr od greenu a po chipu klidný par...paráda, kterou jsem si hned na dvojce zkazil dabláčem, ach ten course management...na 12tce druhý trojpat dne (z 60cm nedám), ze kterého jsem se psychicky dostal trefenou vodou na 13tce, ano, psychickou bolest lze přehlušit jedině ještě větší bolestí...k vyvrcholení mé debility došlo na 15tce, mírný šlajz do rafu doleva, asi 20m před rokli, místo pokorného vyklepnutí před roklinu mě (nebo někoho jiného v mé hlavě?) napadlo zahrát hero shot 140 carry přes...no ty kluci z plakátu to dávaj, vždyť jdu dnes jen +13
jde mi to...no prostě úvaha na přes držku, takže 10 m jebka, pak zatažená do džihádu a najednou ať počítám jak počítám, ležím sedmou ranou 5 m od fangle a bojuji o jednociferný výsledek...za 9 a pápá...celkem 91 ran...takový ten pocit, že ti někdo sebral hračku a už ti ji nevrátí...nakonec ale druhé místo, neb ostatní měli zřejmě spoustu podobných nápadů jako já na 15tce...Ypsilonka v super kondici, někde rafy bolí, ale většinou hratelné a hledatelné...greeny také velmi dobré...pršet začalo na 17tce a na 18tce přestalo, jinak to byla moje klasika, kdy si při tomto počasí na každé jamce třikrát svlékám a oblékám bundu...
Už se těším na víkend, manželka jede s dětmi pryč...budou dva dny golfu!