Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli (2023) - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
Tak dnešní hra odehrána. Auto zatím nevím. Mechanik se neozval. Cesta k bankomatu pěšky cca 2 km, oběd v restauraci + 1 Plznička. Autobusem do Rožnova, kde přestup na Pustevny. Tam pěšky cca 5 km. K Radegastu a zpět. Potom na vyhlídku Valaška a zpět na autobus. To všechno v žabkách, protože já blbeček si nechal boty v autě :D Byl to nádherný výlet.
Golfu zdar :up:

23.8.2023 • Malevil: 95 ran, 38 patů (by mGolf)
23.8.2023 • Česká Lípa: 90 ran, 35 patů (by mGolf)

Krutopřísný na tu svoji ženu jsem! :) A pořád se k sobě herně přibližujeme. Dneska zase já o jedno hůř na Malevilu, @kristyna pro změnu o jedno lépe oproti včerejšku - 107 ran (nějakej nesmysl v STB, asi 44 fuj tohle). Doufám, že zítra zůstanu pod svoji hranicí ostudy, tzn. pod 100 ran. Nic. A protože se konečně ochladilo na 30 stupnů, tak jsme hledali kam dál a protože půjde s námi na turnaj 9.9. do České Lípy, tak juknu do mobilu, prázdno, čgk dokupy za 750,- ... tak jsme rozbili prasátko a přejeli na Českou Lípu.

Já hrál vlastně docela dobře, nejhorší jamka na České Lípě byla pro mě 11 - kde jsem po skvělé první ráně vykopl díru do světa pomocí celkem 10 ran. To je na psychiku náročný. Bych v tu chvíli se vnitřně umlátil k smrti, dokonce jsem řekl kryndapána! :) Jsem trotl, no. Týnka zahrála celkově 111, spokojenost tedy na obě strany. Uvidíme, jestli se oba k těmto číslům na turnaji Jamky alespoň přiblížíme. Bylo by to moc hezké.

Hřiště pro mě příjemně sportovně naladěno. Pro mě osobně Česká Lípa asi v nejlepším stavu za poslední léta, kdy jsem tu vždy tak dvakrát do sezóny hrál. Ferveje jak mech, na Malevilu jsou sice taky zelené, ale malevilský podklad pod trávou je určitě tvrdší (sušší). Okolí fervejí rafík v ČL aktuálně tak, že míček je zabořený z půlky, ale je to dost husté. Dál být moc nechcete, tam je tráva už vyšší, hraje se z toho poměrně těžko a blbě hledá, spousta cestiček od hrabošů. Přišlo mi to docela výchovné a taky trochu k pláči, když v tom člověk po dlouhé nepřesné ráně nebo smolném odskoku skončil. Pamatuji si, jak Česká Lípa šla hrávat vlastně odkudkoli, byla to při mých minulých návštěvách zpravidla docela pohodlná střelnice (to ale neznamená, že jsem zahrál kdovíjak skvěle). Grýny opticky mi přišly rychlejší, než ve výsledku byly... tzn. jezdilo to tak akorát. Ale hlavně, je to prostě všehno krásně zelené. :) Za mě spokojenost. Snad jediné - a to jak na Lípě, tak Malevilu, ty semtam chuchvalce v rafech posekané trávy by chtělo dát už někam do pryč. Ferveje jsou čisté, rafy místy tohle "zdobí". Celkově ale spokojenost. Teda, kdybych zahrál horší číslo, tak bych určitě spokojený nebyl. Ale já mám tak rád, když chodím po tom hustém, nevyprahlém, zeleném pažitu... Zelená je prostě dobrá. :) Jo a to nejlepší, jak v Lípě, tak na Melivilu - na obojím mi dneska vždy jeden birdík přiletěl! Hurá! Takže na světe je krásně. To je skvělá dovolená!:up:

IMG_5178.jpeg IMG_5180.jpeg IMG_5186.jpeg IMG_5195.jpeg IMG_5199.jpeg IMG_5201.jpeg

Upraveno:
Tak nevím, jestli je to pochvala pro Rožnov nebo Hořehledy;). Ale jedno vím naprosto jistě - Rožnovu chybí Martin @mkopcak:up:
Tím chci říci, že to jsou dvě překrásná hřiště. Jedno České a jedno Moravské ;)

Dnes poslední a veledůležitá hra Moravského tripu. Rozhodne se o tom, zda pojedu domů busem a vlakem 😕 nebo mým věrným ořem :cool:

První devítka dohrána za 6000 kč. Auto spraveno ;) Nyní druhá. Dojet ve zdraví a v pohodě těch 450 km domů ;) Hezkou hru všem.
Druhá devítka dohrána za 5,15 hod a 438 km při spotřebě 6 litrů naturalu 95 na 100 km. Vypito 3,5 litru vody a dvě kávy. Karel jel jak nadržená motokára :D Díky za držení palců, pomohlo to ;)

Dnes CL "Kooperativa Cup" za 80 ran a 40 STB (z bílých) stačilo na 4. místo v kategorii (hráno na STB) 🙈
Celkem fungoval driver, železa do grýnu byla super, takže 10 GIR a z toho 6 šancí na birdie (míč do 3m od fangle).
Jenže - putter si dnes vzal dovolenou, takže 0 birdie a ještě 2 minuté 1m paty do bogie, což generovalo dvě double :mad:
Suma sumárum jsem na grýnech přišel teoreticky o 8 ran, reálně spíš o 5 ran.

Prostě s 35 paty se pod 80 ran dá dostat jen velmi těžko 😢

24.8.2023 • Malevil: 95 ran, 37 patů (by mGolf)
24.8.2023 • Liberec - Machnín: 87 ran, 39 patů (by mGolf)

Dneska Malevil už zase bohužel na nějaký čas naposledy. Stejně jako včera, 95 ran. Několik párků... ale hlavně @kristyna zahrála nejlépe ze svých místních her - 105 ran. :up: A 48 STB. Fuj! NE, musím ji pochválit, první devítku měla za 60, tak jsme si promluvili, že když nebude druha lepší, tak bude následovat další týden plný golfu a v dešti... hle, a najednou druhá devítka za 45! Je to jasný, je potřeba správná motivace! Já vlastně ze 4 dnů společné malevilské hry spokojený taky. Trošku jsem si věřil, že bych ho v eklektiku mohl zlomit na hru v paru, ale chyběla holt jedna jamka... Svedu to na jedničku, protože jen první den jsme měli navrtáno na velkém grýnu, od úterka do čtvrtka na malém blíž k silnici. Jo, dneska už ferveje sice pořád převážně zelené, ale už to bylo znatelně tvrdší, než v pondělí. Sem tam i hnědší flek... Měli jsme kliku, po deštích - před dešti. Super to bylo na Malevilu!

Malevil.png

ALE! Protože Týnka je golfový nezmar, tak jsme se jeli podívat ještě na Liberec - Machnín, který nehrála. Tak opět čgk, dokup za 450,-/18j plus jeden voucher za kredity z nákupů přes TT. Půl hodinky přejezd - ale stejně, tam už se u obou projevila únava. Resp. já tak nějak se štěstím na tom kratším hřišti sám na sebe (87 ran), Týnka trochu hůř (114 ran), především druhá devítka. Btw. přiznám se, že se mi ta nová skladba jamek moc nelíbí, resp. ten "nový třípar" 10, divnověc v podobě žlutých odpaliště 15tky, a 4 par 17... (18 třípar se mi nelíbil nikdy). Resp. je to lepší, než předtím, ale že by to byla dramatická změna k pohodlné hře, to se mi moc nezdá. Nechám si to projít hlavou a pak udělám recenzi. Ferveje hezky zelené, určitě měkčí, než na Malevilu. Grýny rychlejší. :up: A pár fotek z dnešního Machnína pro představu stavu:

IMG_5214.jpeg IMG_5217.jpeg IMG_5226.jpeg IMG_5215.jpeg IMG_5224.jpeg IMG_5229.jpeg

Upraveno:
25.8.2023 • Terasy - Ústí n.L.: 96 ran, 40 patů (by mGolf)

Tak když jsme jeli skoro kolem... Tak jsme s @kristyna dojeli ještě na Terasy Ústí nad Labem - ok, přiznám se, znovu výběr hřiště díky slevě za dokup u cgk. 550.-/18 j. Trochu jsme chvátali, odpo měly přijít bouřky a malinko nám to ovlivnilo poslední jamky. Poslední tři jamky v poklusu - a nakonec další hodinu nespadlo nic. A co na tom, že už jsem skoro po tom týdnu neudržel hole v ruce. Zajet sem byl dobrý nápad. Hřiště se nám oběma líbilo. Já to hrál podruhé, Týnka poprvé. Takže jsem machroval - hrou ne, ale že vím kudy kam. Ten kdyby golf je tak skvělý! :-D nešlo mi patování, asi pět trojpatů, grýny byly po Malevilu, České Lípě, Machninu určitě nejpomalejší. Tzn. Byli jsme oba krátcí. Pak pár nešťastných odskoku do trestných oblasti. Ale pod sto to u mě bylo, nějaký ten par u obou taky byl, Týnka hrála v nových šatech... Já si to užil. :) A wafle s domácí zmrzlinou po hře - to byla fantastická sladká tečka za týdenní golfovou dovolenou s mojí Tynkou. Konečně! Děkuju, bylo to skvělé!

Pár fotek z Teras, za 550 (viz výše) peckoidní pecka! 👍

IMG_5248.jpeg IMG_5250.jpeg IMG_5254.jpeg IMG_5263.jpeg IMG_5256.jpeg IMG_5241.jpeg IMG_5266.jpeg IMG_5264.jpeg IMG_5261.jpeg

PS: Tak a príští týden mohu na svoji každoroční 4denní pánskou golf dovču. S @mkopcak, @Sauron, @roman007. Propustku jsem od Týnky finálně získal! Uf! Je to docela dřina, přiznám se. Má lejt. Tak přinejhorším holt bude hooodně 🍻

Upraveno:
Dnes Kunětická Hora s @PFP a @Ferrry +1.
Moje hra velice jak na houpačce, mého partaka taky, takže jsme nakonec dostali veliký výprask. Zachraňovali mne třípary, kde jsem šel krom jednoho v paru. A byly útoky na birdie. Bohužel, žádný nedopadl. Devítky byly vyrovnané, každá za 47, ale hráli jsme z bílých. Takže druhé rány byly pro mne vždy dlouhé, ale bankry proto byly často mimo hru:p
Pokud jde o hřiště, velice velice pomalé gryny, jinak vše ostatní v super stavu. Voda v rybníku byla, sebrala mi dva míče na 16😢.
A nezmokli jsme

takže jsme nakonec dostali veliký výprask
Nedostali jste výprask, do třetí jamky to bylo celkem vyrovnaný... 😂
Přidal jsem se ke klukům @macdav @PFP a Jirkovi a hned na začátku rozhodli, že budeme hrát z bílejch. 14 dní jsem nedržel klacky v ruce, takže jsem tento nápad velmi ocenil a hned jsem si ublinknul... 😂 A pak že budeme hrát nějakou týmovou hru, kterou jsem neznal a asi dvě jamky ani nechápal. 🙈. Pavel to naštěstí počítal jak pávice rozpočet, takže to nakonec vyšlo dobře a sfoukli jsme je jak svíčku... 😂
Měl jsem tam pár dobrejch momentů a pár na facku a přestože chci hrát do 90 ran, tak z bílejch je to vlastně dobrý.
Odpaliště i ferveje jsou super, škoda těch chlupatejch a skákajících greenů. Jsou z dálky krásny, v detailu horší. A jak tu někdo zmiňoval nepřítomnost maršála, tak včera byl. Uvítal nás na přechodu z jedničky na dvojku a pak se u nás zastavil ještě jednou. Asi to tu čtou.. ;)

Dal jsem si klasickej driving 🍺 a ta 16. je z bílejch teda masakr. Ale kdybych nebyl dřevák a neutopil druhou, ten párek by zahrát šel. Tak příště. :cool:

Kucííí, díky za hru, byl to super den! 🎩👌

1693158878588.webp

1693158910533.webp

1693158961377.webp

1693159034849.webp

Pomalu se vracím do hry, po více než měsíci jsem v kondici, že jsem dokázal obejít celou osmnáctku. Výsledek až na jednu kaňku super, navíc v dešti.

Přílohy

• IMG_1509.webp
    IMG_1509.webp
    29,7 KB · Zobrazení: 66
28.8.2023 • Kaskáda: 95 ran, 42 patů (by mGolf)

Kaskáda.webp

Chtěl jsem líp, jsem rád, že to nebylo hůř. :) První den severomoravského tripu. S @mkopcak, @Sauron, @roman007. 4 dny golfu, než to začne - klasický školní rok a zase pravidelný režim. Do Bohoušova kraje! No, Kravaře, Lipiny a Šilheřovice nás teprve čekají, včera cestou jsme dali Kaskádu, kombinace Železná, Kamenná. Hrajeme o pětikačku za každou jamku, v týmech. Já hraju s Romanem, Martin se Sašou. Bez vyrovnání, takže hezky na férovou. Po každé jamce vyhodnotíme - kdo má nejlepší součet ran dvojice na jamku, nejlépe zahranou jamku, birdie, na každém pětiparu longesta a na každém tříparu nearesta. 9 a 18 je za dvojnásobek. S Romanem nám to úplně nešlo, první devítku jsme prohrávali 60 Kaček každej, protože především @Sauron hrál fantasticky - nekazil. Šmudlal si to nudně po ferveji, přihry pěkně k fangli... že ho ta hra takhle baví! :-D Druhou devítku jsme chtěli zabrat, no a bohužel tam jsem nepodržel tým moc já, takže už to smrdělo, že prohrajeme mega moc, ale zmohli jsme se naštěstí na dablované 18tce, kde jsme zahráli jak longesta , tak besta díky Romanově birdie, zmíněné birdie a i součet jsme měli lepší. Takže 40 kaček putovalo zpátky pěkně do kapsičky. Dobře Romane! :)

Hřiště v moc pěkném stavu, čekal jsem trošku rychlejší grýny, ale nijak nevadilo. Železná mírně zapískovaná. Jak jsem tu nehrál snad tři roky, tak jsem si obě devítky skutečně užil, rozmanité jamky, pěkně v tempu a rytmické, přehledné. I takhle ve všední den (prázdninový) bylo sem tam několik lidí a náhodně jsme potkali @Dalibor7. Pár fotek, na druhou devítku se mi vybil mobil... A dneska, pokud ten pršimrak dá, tak nás čekají už na severu Kravaře!

1f02df99-b3c0-424d-b877-763eb0ca5c3c.webp IMG_5308.webp IMG_5322.webp IMG_5314.webp f473e190-2631-4a0e-bb19-5c417b1aa2c5.webp 639767e4-b5ed-47fd-9fe1-f6210c37416b.webp

Dnes rakev tour na Ostravici. Údajně jsem nebyl nejmladší :D, ale vypadal jsem nejstarší :D. Hra jako poslední dobou stála za starou bačkoru. Jindra @Henry mne dal do prvního flajtu se dvěma místními borci stejného ražení, jako jsem já. Byli velice milí a neustále se mne ptali, zda doplňuji tekutiny a neblíží se v tom vedru můj kolaps :D. Starali se o mne, jako o vlastního. Prostě Moraváci jsou super lidičky :up:
No ke hře se raději nebudu moc vyjadřovat. Poslední dobou hraji jako hovádko. Hlavně na greenech a kolem nich. Během těchto tří dní, jsem dal víc troj patů, než za celou letošní sezónu :mad: Dnes dokonce čtyř pat :cry: . Konečně jsem osobně poznal Jindru @Henry. Je to velice sympatický, milý a veselý chlap, se kterým musí být radost trávit čas na golfu, nebo jen tak posedět. Mám tu čest, že si se mnou půjde zítra , pokud přežiji hru na Horalu Velké Karlovice zahrát Rožnov. Potom spolu posedíme a pokecáme. Velmi důležité bylo to, že jsem tu Ostravici v tom vedru ušel a dohrál. Je to nejhezčí hřiště na kterém jsem kdy hrál :up::up::cool: Domluvil jsem.

Zobrazit přílohu 37116
Dlouho jsem měl Ostravici taky nejhezčí hřiště co jsem hrál. Po odehrání Kynžvartu ( hřiště bylo vždy v super formě ) už to neplatí. Doporučuju :up:

28.8.2023 • Kaskáda: 95 ran, 42 patů (by mGolf)

...I takhle ve všední den (prázdninový) bylo sem tam několik lidí a náhodně jsme potkali @Dalibor7...

Moje drahá polovička by řekla, že větší náhoda je mne na tom hřišti nepotkat :)
Krásný zbytek moravské jízdy vám přeju, moc rád jsem vás viděl.

Dlouho jsem měl Ostravici taky nejhezčí hřiště co jsem hrál. Po odehrání Kynžvartu ( hřiště bylo vždy v super formě ) už to neplatí. Doporučuju :up:
Chtěl jsem se jenom zeptat, kdy bylo naposledy hřiště Kynžvart v super formě ??? To jsem asi ještě nehrál golf. Poslední pár let šla kvalita Kynžvartu hodně dolu. Za fee chtějí raketu, která neodpovídá realitě. Sice jsem tam nebyl, ale co čtu hodnocení hřiště za poslední dva roky, tak tam za ty prachy ani nepojedu. Mrzí mne to, protože by se mi hřiště určitě líbilo svojí rozmanitostí a zasazením do přírody.
Bohudík máme rozdílné názory na určité věci. Respektuji ten tvůj.
Ostravice je number one nejen pro mne, ale i pro všudehráli. To něco vypovídá o kvalitě hřiště a celého resortu včetně personálu :up:
Morava, Moraváci i Moravandy jsou božííííííííí :cool:

Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom