Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli (2023) - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
Druhé kolo start z 10, takže tu jednodušší devítku na rozjezd - tam to ještě šlo, zlom přišl na 3., respektive 12, double, následně ještě celkem oukej bogey a pak 8 po drivu do autu ( jeden ze dvou který místo fadu zpět na fervej letěl rovně ) a neschopnosti dostat se na grýn, vůbec tenhle sled jamek od trojky do šetky je dost těžký. Takže jediný upocený par za devítku a 88 celkem.
Jo a málem jsem zavěsil eagle na 16., míček objel jamku kolem dokola a jen doklep do birdie, že to byla totální jebka toplá to vem čert :)

Jinak je ale hřiště v super stavu, i na ty bunkry bez písku si člověk zvykne a ví jak z toho hrát.
Restaurace průměrná ale za nadprůměrné ceny, kolega z flajtu říkal, že si tu dává max. polévku, už vím proč, tak zoufalej holanďák za skoro tři kila jsem v životě neměl. Ale jinak vynikající akce.

1692201486332.webp

Včera a dnes Karlštejn. Moje hra na 💩. Nebudu ji ani komentovat 🙈

Ale co mne „potěšilo” je zlepšujíci se kvalita bankrů, konečně začly hezky zarůstat trávou 🤭

IMG_8843.webp

Nevím, jestli to tu čte někdo „odpovědný” z Karlštejna, ale uhrabaný beton NENÍ bankr 😡

Jak tu někdo psal, že mu připadalo, že jsou bankry dosypány, tak si asi spletl hřiště 🙈

Za ty dva dny jsem „navštívil” dost bankrů, ale písek v hratelném stavu, nebyl prakticky v žádném. U fervejových by to asi až tak nevadilo, ale green side bankry jsou v tomto stavu „na přesdržku” :mad:

Takovýto stav bankrů na tak „drahém” hřišti je absolutně neakceptovatelný 👎

16.8.2023 • 9j. Podbořánky: 45 ran, 18 patů (by mGolf)

Jel jsem tak nějak kolem na chatu... No, dobře, mohl jsem řezat dřevo po práci na chatě (až se zima zeptá...), nebo si jít zahrát. A to kolem je taky v uvozovkách. Ale pssst. Měl jsem na výběr Botaniku, nebo Podbořanky... Ty druhé jsou víc z ruky, tak jsem využil ještě letního dne, kdy jsem to stihl po práci. Na Botaniku bude čas i na podzim. Původně jsem chtěl jít 18 jamek, ale pak se to trochu ná místě táhlo - tak jen devět jamek, nechtěl jsem jet na chatu těma okrskama v hrozící bouřce úplně za tmy.

Moje hra tak nějak průměr. Dlouho jsem tu nebyl, tak jsem se spíše těšil a chtěl si užít procházku, než útok na osobní rekord. První jamka par, aby pak následoval tripl. A tak. :) Škoda, druhou devítku bych hrál určitě jinak. Pamatoval jsem si to nějak jinak. Resp vše mi přišlo opticky dál, než prakticky na metry po ověření dálkoměrem bylo. Zajímavý, asi optický klam. :) Hřiště se mi líbilo, pár let jsem tu nebyl, vše upravené a udržované, ale celkově v pořádku. Ferveje sem tam sice nedokonalé, ale hezký zelené, grýny pomalejší ale alespoň jsem se nevypatovával, bunkry... Takhle, Kácov ani Oaks to není, ale byla to pohoda. A milý personál byl taky. A k tomu za sunset fee alespoň dnes od 15:00 za 450 Kč... (18j) To prostě nejde kritizovat. Jen pochválit. A litovat, že to nemám blíž. :up:

IMG_5019.jpeg IMG_5017.jpeg IMG_5013.jpeg

Upraveno:
Nevím, jestli to tu čte někdo „odpovědný” z Karlštejna, ale uhrabaný beton NENÍ bankr 😡

Za ty dva dny jsem „navštívil” dost bankrů, ale písek v hratelném stavu, nebyl prakticky v žádném. U fervejových by to asi až tak nevadilo, ale green side bankry jsou v tomto stavu „na přesdržku” :mad:

Takovýto stav bankrů na tak „drahém” hřišti je absolutně neakceptovatelný 👎
Screenshot 2023-08-16 at 21-58-34 ČR - Střed - Karlštejn.webp

[UWSL]Déjà vu :up::up:[/UWSL]

Já si osobně myslím, že bunkery má Karlštejn outsourcovaný, pravděpodobně spolu s odpališti. Protože to je fakt, jako kdyby to provozoval někdo jinej. Vše ostatní v maximálním TOPu, krásně udržované, zalité, posekané, rychlé, měkké,...prostě jak má na takovém hřišti být a možná lepší. Ale na odpalištích aby člověk pohledal kousek rovnej a s trávou. Přepíchnout odpaliště po jednom dni férově pro 130 lidí je na řadě jamek neřešitelný. A bunkerů velkých jako polovina jamek v Hořehledech mají 1 (!!!!) hrábě.

Protože bylo druhé kolo pro kategorii Seniorů mužů a MIDů mužů zrušeno z důvodu bouřky.
Já dohrál poslední jamku, došel na terasu a přišel signál pro bouřku.
Ale s ohledem na můj výsledek, je vlastně dobře, že druhé kolo bylo zrušeno. 🤭

To mě nenapadlo, bydlím vzdušnou čarou tak 20km od hřiště a tady u nás nespadla ani kapka, ani bouřka. Ale nad Prahou bylo pěkně černo.

To mě nenapadlo, bydlím vzdušnou čarou tak 20km od hřiště a tady u nás nespadla ani kapka, ani bouřka. Ale nad Prahou bylo pěkně černo.
Mě to chytlo cestou zpět na dálnici (u sjezdu na KV) k letišti. Chytil mne jen okraj, ale těch cca 500m to stěrače nebraly a šly i kroupy.
Zajímavý byl pohled směrem vlevo k letišti, kde bylo prakticky jasno a vpravo bylo černo a jeden ⚡️ za druhým.
A letadla (než jsem dojel k letišti, tak 2) startovala směrem na ten mordor, ale hled po odlepení točila prudce doleva, docela jsem se divil, že vůbec startovala. 🙈

Tak jsem dnes byl potrénovat na Slapech před pondělním turnajem.
Bylo horko a dusno. Vzal jsem sebou manželku jako kedyho a tudíž i bugy - bohudík. V tom dusnu bych padnul už u devítky. Dnes tam měl dopoledne bugy skoro každý.
Hra mě dnes docela štvala, vůbec mi nefungoval patr a nasekal jsem plno chyb. Teda než jsem s kouknul do scorekarty tak jsem si to myslel. Nakonec z toho bylo 36 patů, ale vím že jich mohlo být minimálně o 5 méně. Přeci jen z 50 čísel by se mělo dávat v pohodě.
Co mi dnes vyloženě šlo, byla dlouhá hra. Zkouším driver (minulý týden jsem v Molitorově měl poprvé 237 metrů, předtím byl osobní rekord 207 metrů) a i když jsem ho použil jen 7x, tak jsem žádnou ránu vyloženě nezkazil (rozumějte vždy jsem míček našel). Co bylo po driveru krátké jsem dohnal 5i železem, které dnes fakt drželo. Za celou hru jsem nemusel hledat žádný míček v křovinách kolem hřiště. O ten jediný jsem přišel na 10ýtce kdy mi to zahnulo do rokle.
Po zadání na tee-time jsem zjistil, že to dnes bylo za 46 Stb. Škoda těch pokažených patů.
Jsem zvědavý jak to tam v pondělí dopadne.

Jinak hřiště super, jen odpaliště skoro neví kde je tráva a greeny byly děsně pomalé.

1692285267335.png

Tak jsem si dal dnes Karlštejn. Teplo bylo fest, na recepci se na nás dívala zvláštně, že nechceme buggy, ale to přece musíme zvládnout. Začal jsem +2, druhá jamka v paru, +2, +2. Si říkám, co to jako má být, plochy jako kráva, to i ta Líšnice je těžší. Pak se to zlomilo, ztracený míček, ačkoliv jsem přesně viděl krásný dopad, bohužel odrazeny do trávy, pak prestrelena jamka a ztráta dalšího míčku. Vše gradovalo na 7, kde najednou odešel driver a nebyl jsem ničeho schopen. Dostavila se únava, první devitku jsme doklepali za 2hod 45 min. Doplňujeme zásoby pití, jde se dál. Druhá devítka nakonec taky za 2hod 45 min, dohravame za tmy.
Abych to shrnul, bylo to fyzicky náročné. Výsledek nestojí za nic, kousek pod svým hcp. Pár světlých momentů a ponaučení, že v tomto počasí to asi opravdu nebyl nejlepší nápad.
Hřiště je to ale krásné, nápadité, rád se sem vrátím, ještě mám jeden vstup.

Se 7. jamkou jsem včera dal při jamkovce dýmku míru a ta svině křivá si to pamatovala. Bohužel to mezitím zapomněla 4ka…

IMG_2441.webp

Včera a dnes mistrovství klubu na Slapech.
Jako lepší počasí být nemohlo, byl to fakt mazec. A dneska asi větší než včera.
Co se týká výsledku, v podstatě jsem to očekával, nakonec třetí od konce, i díky tomu, že jeden kolega dnes vzdal. Ale o to mi úplně nešlo. Spíš jsem si to chtěl konečně vyzkoušet, zatím nikdy dříve mi to úplně nevycházelo termínově.
Ale šlo se to z bílých, což jsem nikdy nezkoušel a překvapivě to tak strašné nebylo. První den 97 ran, dnes 102, takže vlastně celkem v poho, i když vím, že pár ran jsem mohl i tak ubrat. Ale nakonec jsem i zlepšil HI.
Když to tak shrnu za ty dva dny, pětka je p**a (@mkopcak promiň že používám tvé názvosloví, ale fakt se mi to líbí´), čtyřka je trošičku menší, protože dnes mi dala par. No ještě je tam pár dalších velmi ošklivých jamek, tyto dvě vedou (ale redesign = zrušení prý neprojde pár let :D:D:D). Mezi další bych zařadil šestku, desítku a čtrnáctku, ale ty nejsou tak zlé. Co bych naopak vychválil, je dnešní sedmnáctka, skvělý drive, pak 4H a skončil jsme na úrovni vlajky (navrtáno vzadu těsně vedle greenu. Ptáček nezpíval, ale birdie bylo.
Celkem mi fungoval driver, železa byla trochu proměnlivá, zejména dneska se mi tam podařilo pár blbostí, ale už fakt vím, čím to je a snad se mi podaří to odstranit. Putter taky úplně špatně nefungoval, i když by mohl lépe, dnes by to skutečně pomohlo.
Hřiště celkem dobré, greeny mi relativně vyhovovaly, i když spousta lidí říkalo, že byly pomalé. Sem tam na fairwaích vypálené fleky, je vedro. Odpaliště standard.

EDIT: A jsem na sebe pyšný, ani jednou za ty dva dny neletěla hůl 🎉🎉🎉🎉 Nejblíže tomu bylo na drivingu a na pětce první den. Ale udržel jsem nervy na uzdě.

Upraveno:
V sobotu začátek mé krátké dovolené po Moravských hřištích. Po cestě na Moravu jsem se zastavil na turnaj v Lázních Bohdaneč. Hřiště je ve velmi dobré kondici. Moje hra byla otřesná. Hlavně na greenech, kdy jsem vykouzlil v první devítce 21 patů. Druhá už byla po herní stránce docela dobrá. Po rychlé kávě jsem pokračoval dál směrem Morava.

1692561273713.webp

Kolem 19,30 hod jsem dorazil do Brna k Liborovi @Dalibor7 , který mne se svojí ženou přivítali ve svém domě. Starali se o mne jako o vlastního. Za to jim velmi děkuji. Dnes v neděli jsme s Liborem @Dalibor7 po vydatné snídani vyrazili na Kaskádu. Měli jsme v 8,50 teetime. Šli jsme Kamennou a Dřevěnou. Velmi mi pomohlo, že mi Libor půjčil elektrický vozík jeho paní. Bez něho bych tam v tom 35 stupňovém vedru chcípnul. Hřiště se mi svojí rozmanitostí velmi líbilo. Moje hra se mi vůbec nelíbila. Z odpaliště, v poli i na greenu jsem byl darebnej. Už se docela těším na květnový víkend na Kaskádě s 19. jamkou. Po hře jsme dali oběd a ještě pokecali. Já nakopnul svého oře a vydal se na sever, kde budu pokračovat se svou golfovou dovolenou.

1692561175339.png

Snad bude moje hra zítra na Ostravici pohlednější.

V sobotu začátek mé krátké dovolené po Moravských hřištích.
.....
Snad bude moje hra zítra na Ostravici pohlednější.
Však my se už na tebe, @jumbodedek , moc těšíme, abychom ti ukázali, zač je v Pardubicích perník, vlastně zač je na Ostravici golf. :)

Po sobotní průtrži mračen už je hřiště v kondici až na větší část vyplavených bankrů. Ale co byste chtěli, když za 30 min. spadne z nebe 40 l/m2 vody!
Dnešní turnaj už v pohodě zvládlo skoro 100 hráčů.

Foto ze sobotního odpoledne:

Přílohy

• IMG_20230819_1.webp
    IMG_20230819_1.webp
    49,6 KB · Zobrazení: 146
  • IMG_20230819_2.webp
    IMG_20230819_2.webp
    93,9 KB · Zobrazení: 128
  • IMG_20230819_3.webp
    IMG_20230819_3.webp
    134,9 KB · Zobrazení: 120
  • IMG_20230819_4.webp
    IMG_20230819_4.webp
    109,1 KB · Zobrazení: 114
  • IMG_20230819_5.webp
    IMG_20230819_5.webp
    85,4 KB · Zobrazení: 142
  • IMG_20230819_6.webp
    IMG_20230819_6.webp
    143,1 KB · Zobrazení: 139
  • IMG_20230819_7.webp
    IMG_20230819_7.webp
    95,3 KB · Zobrazení: 108
  • IMG_20230819_8.webp
    IMG_20230819_8.webp
    106,8 KB · Zobrazení: 117
Však my se už na tebe, @jumbodedek , moc těšíme, abychom ti ukázali, zač je v Pardubicích perník, vlastně zač je na Ostravici golf. :)

Po sobotní průtrži mračen už je hřiště v kondici až na větší část vyplavených bankrů. Ale co byste chtěli, když za 30 min. spadne z nebe 40 l/m2 vody!
Dnešní turnaj už v pohodě zvládlo skoro 100 hráčů.

Foto ze sobotního odpoledne:
Ještě že mám sebou na dovolené plavky :D
tak v poledne jsem tam jako na koni ;)

Včera a dnes mistrovství klubu na Slapech.
Jako lepší počasí být nemohlo, byl to fakt mazec. A dneska asi větší než včera.
Co se týká výsledku, v podstatě jsem to očekával, nakonec třetí od konce, i díky tomu, že jeden kolega dnes vzdal. Ale o to mi úplně nešlo. Spíš jsem si to chtěl konečně vyzkoušet, zatím nikdy dříve mi to úplně nevycházelo termínově.
Ale šlo se to z bílých, což jsem nikdy nezkoušel a překvapivě to tak strašné nebylo. První den 97 ran, dnes 102, takže vlastně celkem v poho, i když vím, že pár ran jsem mohl i tak ubrat. Ale nakonec jsem i zlepšil HI.
Když to tak shrnu za ty dva dny, pětka je p**a (@mkopcak promiň že používám tvé názvosloví, ale fakt se mi to líbí´), čtyřka je trošičku menší, protože dnes mi dala par. No ještě je tam pár dalších velmi ošklivých jamek, tyto dvě vedou (ale redesign = zrušení prý neprojde pár let :D:D:D). Mezi další bych zařadil šestku, desítku a čtrnáctku, ale ty nejsou tak zlé. Co bych naopak vychválil, je dnešní sedmnáctka, skvělý drive, pak 4H a skončil jsme na úrovni vlajky (navrtáno vzadu těsně vedle greenu. Ptáček nezpíval, ale birdie bylo.
Celkem mi fungoval driver, železa byla trochu proměnlivá, zejména dneska se mi tam podařilo pár blbostí, ale už fakt vím, čím to je a snad se mi podaří to odstranit. Putter taky úplně špatně nefungoval, i když by mohl lépe, dnes by to skutečně pomohlo.
Hřiště celkem dobré, greeny mi relativně vyhovovaly, i když spousta lidí říkalo, že byly pomalé. Sem tam na fairwaích vypálené fleky, je vedro. Odpaliště standard.

EDIT: A jsem na sebe pyšný, ani jednou za ty dva dny neletěla hůl 🎉🎉🎉🎉 Nejblíže tomu bylo na drivingu a na pětce první den. Ale udržel jsem nervy na uzdě.
S tou pětkou musím souhlasit. Ještě nidky jsem na ní nezahrál slušně a přitom je ta svině docela rovná a jednoduchá.
Dlouho jsem bojoval se 7čkou, ale posední 2 hry mi už sedla takže jí beru na milost.
Co nesnášim je 10tka a 18ka. Vim že mám délku jít přes a stejně mi to tam vždycky někam zahne.
Se zbytkem tam kamarádim.

Dneska tam jedu na turnaj tak snad taky zahraju rozumě. Večer poreferuju.

Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom