Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli 2020 - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
Tak o víkendu poprvé hostivař jenom s jedním míčkem. A s maximálně dobrým pocitem z krásné hry.

Dneska se mi 7 schovalo někde v křoví :( a na dvě jamky jsme už fakt neměl nervy. Ale to určitě bylo tím, že dneska bylo o 20 stupňů méně ;-)

Sakra, ale je to dobrá hra, ten golf. Přitom jsem si ještě před rokem myslel, jaký jsou lidi magoři, když je baví takovou dobu chodit a hledat míček v trávě.

Dnes dopoledne spolhra s @Martin73 v Hodkovičkách. Bylo ostré jarní počasí a chvílemi studenější vítr. Hřiště upravené, čerstvě zastřižené. Šlo se v klidu, žádná tlačenice.
Probírali jsme téma putterů a na několik jamek jsme si je vyměnili, abychom zjistili rozdíly.
Martin hrál z bílých :oops: o_O a šlo mu to hodně dobře.
92DC5EF3-C4E0-439F-9BE4-91A9F2E8FB25.webp

Já jsem si polepšila s driverem ale na pole jsem vzala pořád ještě jen železa 7 a 9 a podle toho vypadal počet ran. :p

Upraveno:
Den uplně napřesdržku. Od rána jeden mail za druhym, do toho s prvňákem úkoly, závoz z Makra, komunikace s úřadem práce, dcera zadřenou 7 cm dlouhou třísku, na poštu 5 min před zavíračkou abych zjistil, že maj už 2 h zavřeno, atd. Takže mě děti musely na našich obvyklých 7 jamek přemlouvat. No a já je vyflusnul za -1 :-D.

B63A6014-5496-4B7E-A7B6-99E9B379D4ED.webp

Dneska poprvé Benátky.
Hřiště
- tvrdé
- greeny trochu hrbolaté, ale docela rychlé
- spoustu lidí ( když jsem odcházel, tak lidi stáli frontu na první odpaliště)

Moje hra
- první letošní birdie na 5. jamce
- 2 jamky bych nejraději zapomněl
- jinak dobrá hra (jsem takové golfové mládě)
- drží mě driver a krátký železa. Vše mezitím mě neposlouchá. A ten putter se ještě nerozhodl.

Do Benátek se ještě vrátím a ptáčků nalovím víc (kapry v jezírku tam nechám).

Dnes Barbora. Hřiště připraveno na sezónu. FW super. Některé grýny mě přišly trochu chlupaté, občas nějaký flek, ale celkově naprosto v pohodě.
Jezdily rychleji něž vypadaly, takže když se přidaly moje volšový ruce, bylo z toho příšerných 43 patů a nic moc výsledek:(
Počasí parádní - super den:)
Barboru mám a opravdu a rád a mohu jen doporučit:up:

Dnes odpolední Poděbrady. Hřiště slušné, byť grýny trochu flekaté, pomalé ale jinak slušné. Bylo plno. A za necelé tři hodiny jsme měl hotovo za slušných 88.

Musel jsem na otočku do Prahy, takže včera pozdní odpolední devítka na Botanice a dneska 18 v Bohdanči (moje premiéra). Zatímco na Botanice jsem byl po té měsíční odmlce celkem spokojenej (48), tak dneska se @smidke v Bohdanči jsem byl zoufalej (105 😭). Počasí oba dny krásný, lidí všude spousta, ale zodpovědných a roušky používají. Užil jsem si obě hry a snad dostanu zase brzy prospustku. 😉
3 fotky Botanika, 3 Bohdaneč (nevím proč nejsou za sebou).

Přílohy

• IMG_20200416_140646.webp
    IMG_20200416_140646.webp
    219,2 KB · Zobrazení: 224
  • IMG-20200416-WA0019.webp
    IMG-20200416-WA0019.webp
    157,4 KB · Zobrazení: 265
  • IMG-c611ff0ac2d96ee3a5bb69fc70cb03a9-V.webp
    IMG-c611ff0ac2d96ee3a5bb69fc70cb03a9-V.webp
    149,3 KB · Zobrazení: 227
  • IMG_20200415_191452.webp
    IMG_20200415_191452.webp
    116,3 KB · Zobrazení: 243
  • IMG-20200416-WA0018.webp
    IMG-20200416-WA0018.webp
    162,4 KB · Zobrazení: 246
  • IMG_20200415_175000.webp
    IMG_20200415_175000.webp
    177 KB · Zobrazení: 236
Tak jsme dohrávali finále jamkovky 2019.. Před 13. jamkou jsem vedl o 3. Na 16. jsme si podali ruce. Vítězství, říkám si.. Kouknu na míček a hraju cizí.. Hledám na 15, 16 a nic. Jiný flight mi řekl, že můj leží na FW třináctky. Takže jsem najednou před 17. padal o 1. Nakonec jsem vyhrál 17. i 18., takže double 2019. Jamkovka i na rány.. 😃 Poučení? Kontrolujte míček před každou ránou.. A nejen číslo a výrobce, to nestačí. I Vaše označení. 😃 😃

Dnes jsme s Luckou zavítali na hřiště do České Lípy, první ranní tee time 9:00 jsme s i v klidu zablokovali den předem. Ke hře jsme si vzali vozík, po přestávce jsme se moc necítili. Lucka zahrála několik parů, já atakoval hodně birdie, ale vyšší grýny byly dost pomalé, nicméně jeden padl, když pat do eaglu na 16 zůstal centimetr před jamkou. Hezké počasí a příprava hřiště přes sezónou je příkladná.

Upraveno:
Protože manželka pojala naši dosavadní životní fázi za nedostatečně akční a rozhodla se rozšířit náš velkochov slepic o dalších 10 ks plemene Hedvábniček (vypadá to jako když zkřížíte lamu s pštrosem), vyklidil jsem s dětma pole a šli jsme dopoledne na driving. Dvouletá trávila čas trháním pampelišek, šestiletý po odpálení 7 míčů usoudil, že bude radši dělat caddyho.

No a abych ho tedy řádně na budoucí povolání připravil, vzal jsem ho po obědové pauze na 9 jamek. Na 1ce mi doporučil hrát lehké draw na zadní PIN vlevo = birdie. Poctivě tahal vozejk, vyndaval hole, vypichoval, uhraboval. A šli jsme to +3...

667B9345-017C-48A3-ADE3-608A288D4797.webp

Nechtěl sem ráno zmoknout, tak sem vyměnil ranní TT v 8,00 za 14,00 - a kupodivu plynulá hra, ani jednou sem nečekal a to sem šel sám.
9x PAR z toho 4x v řadě na jamkách 14. - 17. Dost foukalo, jak je poslední dobou zvykem. Nepatovat jako střevo a neutopit míč na 18. mohlo být klidně o 3-4 rány méně.
1587315830174.webp

Tak jsme dohrávali finále jamkovky 2019.. Před 13. jamkou jsem vedl o 3. Na 16. jsme si podali ruce. Vítězství, říkám si.. Kouknu na míček a hraju cizí.. Hledám na 15, 16 a nic. Jiný flight mi řekl, že můj leží na FW třináctky. Takže jsem najednou před 17. padal o 1. Nakonec jsem vyhrál 17. i 18., takže double 2019. Jamkovka i na rány.. 😃 Poučení? Kontrolujte míček před každou ránou.. A nejen číslo a výrobce, to nestačí. I Vaše označení. 😃 😃

Kuriózní je, že jamkovku 2019 dohráváte v roce 2020, v době, kdy jsou všechny soutěže zakázány a na 16. jamce si podáváte ruce . :(
Pravidlově je ale historka zajímavá, ale myslím si , že jste nepostupovali správně. Stav po 16. jamce měl být jiný. Podle Tvého výkladu, kdyby jsi nezahrál nevědomky cizím míčem, jamkovka by po 16. jamce skončila stavem 3/2. Poté, co jsi však zjistil, že míč není Tvůj a následně dostal informaci, že míč leží na 13, tak jsi ztratil 4 jamky. Předpokládám, že jste se dohodli, že jsi hrál jamky 13,14,15 a 16 nesprávným míčem a že jsi je proto prohrál a tak nyní prohráváš o 1 jamku. V jamkovce lze však hrát ( i nevědomky ) nesprávným míčem jenom jednou ( jamku hráč okamžitě prohrává ). Jamkovku totiž není povinné dohrát stejným míčem, a tak přestože jsi na jamce 14 uvedl ( nevědomky ) do hry jiný míč než, kterým si hrál na 13.ce se tento míč stal automaticky správným míčem ve hře. Tady je značný rozdíl od hry na rány, tam bys byl po odpalu na 14.ce DSQ ( i kdybys to zjistil třeba až na té 16.ce ). V tomto konkrétní případě se domnívám, že jste měli přepočítat jen jamku 13, kterou vyhrál soupeř ať dopadla jakkoliv. Jamky 14., 15. a 16. už byly pravidlově OK. Stav po 16. jamce tak měl být takový, že jsi vedl o 1-3 rány nad soupeřem ( podle toho jestli 13 skončila původně Tvojí výhrou, jeho výhrou, či E ).
Nová pravidla však umožňují, že pokud si vzájemně odsouhlasíte stav, který není správný ( tady 1 up pro soupeře ), tak je přesto platný. Takže i váš postup by měl být v souladu s pravidly. Nicméně byl pro Tebe až příliš přísný. Ale aspoň bylo více adrenalinu - za to, že jsi se zachoval férově sis výhru zasloužil:up:.
Slova zřejmě, myslím jsou v předešlém textu hlavně proto, že nevím, zda v celém příběhu nehraje roli i to, že Tvůj soupeř hrál ( pokud 13. jamku i tak nevyhrál ) v domnění, že stav utkání je pro něj horší než byl . Asi to pravidla takto přísně neposuzují ( naštěstí pro Tebe ) i když na hru informace zda prohrávám o 1 nebo o 3 určitě má.

Podvecerni devitka na Cernem Moste. Po paru na jednicce uz to bylo same bogie. I tak spokojenost. Strasne se to vleklo, predemnou trojflight a pred nimi dite s doprovodem:(

Dnes konečně zase na golfu, odpolední Slapy. Hra dobrá, druhý nejlepší výsledek mého golfového života (89 ran). Potěšily mě dvě birdie za hru a řada 4 parů v řadě :)
Bohužel pár patů proběhlo po hraně ven a ko konci kola už to bylo takové divné (asi únava). Ale velká spokojenost, snad se to podaří zopakovat.

2. letošní hra, HCP /nebo jak se to jmenuje/po přepočtu 28,1, Terezín 9 jamek

52 ran
19 stb
19 puttů
1x trestná
1x lost ball

Tradiční slabina - druhá rána.

Moc to nežeru, takže asi dobrý.

Uvidíme, která z aktivit letos povede, zatím moc neběhám, s rouškou to nejde, pohybové tréninky jedeme na dva válce online, tak třeba budem víc hrát.

Ranní Beřovice s buggy, 84 ran za 2h 40 min.
Jo a kdyby někdo potřeboval shaft, tak jeden někdo hodil na 7. do koše:-)

Přílohy

• 20200423_084828.webp
    20200423_084828.webp
    288,4 KB · Zobrazení: 234
Dneska jsem vyrazil dát 9 jamek s Honzíkem (18 jamek nechtěl - je to lemra líná 🤭 )
Konečně jsem hrál něco, co se podobalo golfu. I když trošku protestoval driver, tak fungovaly železa do grýnu (7GIR). Jen mě mrzí 1m put do paru na 8.
Nakonec tedy +1 🤔
54C4F3CA-1A32-4BE0-8B6F-98E2AC310171.webp

Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom