Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli (2021) - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
Ve středu mi odpoledne zavolal kamarád, jestli bych s ním nešel na #Albatross. Takové pozvánky nechodí úplně každý den a tak jsem i přes nepříznivou předpověď počasí vyrazil. Nakonec jsme opravdu zmokli až na posledních dvou jamkách. Hřiště je to krásné a v aktuálním setupu to ani nebylo tak náročné jak jsem čekal. Heavy rough nebyl až tak heavy, a běžný rough kousal jen někde. Greeny to byla fakt paráda, ani ne pomalé, ale ani pekelně rychlé, krásně držely stopu a překvapil jsem i dvěma pětimetráky :D Na fairway mě potěšilo že všechny divoty byly zapravené. Tribuny pro Czech Masters už rostou po celém hřišti a pracovní ruch je celkem čilý. Výsledek je v tomto případě nepodstatný. Byl to další skvělý den na golfu:up:
DSC_1637.webp

6.8.2021 • 9j. Yard Resort: 39 ran, 15 patů (by mGolf)

Na poslední chvíli mi padnul s kamarádem squash, ale když už jsem teda už byl za sportem v Praze Letňanech, tak jsem se podíval na TT, kousek Yard resort s volnými časy. Dojezdově cca 20 min - tzn. tak akorát s ohledem na volný čas a byla šance, že se to jako kratší hřiště oběhne za chvilku. A dneska mi to vyšlo i na výsledek, asi tím, jak jsem hru nečekal a neplánoval. Sice je to jen 34 par, nic moc zaludného, ale i tak mě zahrané skóre +5 potěšilo. I díky jednomu čip-in. Hurá :)

Fervej jedničky skoro celá pod vodou (je tam i omluvná cedule). V mnoha bunkerech voda. Grýny pomalejší, ale husté a jednolitě zelené. Ve všední den (i dneska tedy) neomezené fee za 390,-. Ještě pochválim příjemného chlapíka na recepci. Fajn to bylo. Škoda, že nebydlím blíž. 👍

DA8192FE-8294-4ABD-B98D-D0D521AD7259.jpeg A2FA7719-B975-4734-96DA-23F3423AE9A5.jpeg

B75603DC-C619-43F4-B106-F4E33CD39E8C.jpeg 7F10C646-8DE1-409E-BF39-39DBAD1DC199.jpeg

Upraveno:
Dneska další nově poznané hřiště na severu. Výlet do Hřenska jsme si zpestřili rychlou devítkou v Janově. Po včerejší Český Lípě to byl trošku šok. Jedná se o celkem skromný hřiště. To jsem tak nějak tušil, takže jsem neměl přehnaný očekávání. Nicméně i přesto jsem trochu zklamanej byl. FW jak Molitorov před cca 3 roky, tzn. dobře posekaná louka. Greeny na úrovni FW na běžných hřištích, takže patování bylo takový spíš z povinnosti. Layout jamek trochu zvláštní. Během prvních 4 jamek jsou 3 tří pary, přičemž 3. jamka je tří par, kde z odpaliště není vidět ani green, ani vlajka. Dost zajímavý :) No ale byl tam klídeček. Jen škoda, že mají jen celodenní fee, protože 500,- za takovouhle devítku mi přijde docela dost. Ale aspoň u recepce/hotelu/restaurace je celkem fajn dětský hřiště, takže se dcera s babičkou zatim zabavily :)

Mimochodem na Garmin hodinkách nebylo hřiště aktualizovaný, takže hodinky byly nepoužitelný.

No a jak jsem hrál? 42 ran (+7), což není úplně špatný. Zajímavý je, že mi hřiště sebralo 2 rány oproti HCP. To se mi asi jinde zatím nestalo :)

IMG_1120.webp

IMG_1124.webp

IMG_1122.webp

IMG_1123.webp

Dneska další nově poznané hřiště na severu. Výlet do Hřenska jsme si zpestřili rychlou devítkou v Janově. Po včerejší Český Lípě to byl trošku šok. Jedná se o celkem skromný hřiště. To jsem tak nějak tušil, takže jsem neměl přehnaný očekávání. Nicméně i přesto jsem trochu zklamanej byl. FW jak Molitorov před cca 3 roky, tzn. dobře posekaná louka. Greeny na úrovni FW na běžných hřištích, takže patování bylo takový spíš z povinnosti. Layout jamek trochu zvláštní. Během prvních 4 jamek jsou 3 tří pary, přičemž 3. jamka je tří par, kde z odpaliště není vidět ani green, ani vlajka. Dost zajímavý :) No ale byl tam klídeček. Jen škoda, že mají jen celodenní fee, protože 500,- za takovouhle devítku mi přijde docela dost. Ale aspoň u recepce/hotelu/restaurace je celkem fajn dětský hřiště, takže se dcera s babičkou zatim zabavily :)

Mimochodem na Garmin hodinkách nebylo hřiště aktualizovaný, takže hodinky byly nepoužitelný.

No a jak jsem hrál? 42 ran (+7), což není úplně špatný. Zajímavý je, že mi hřiště sebralo 2 rány oproti HCP. To se mi asi jinde zatím nestalo :)

Zobrazit přílohu 26143
Zobrazit přílohu 26145

Zobrazit přílohu 26144
Zobrazit přílohu 26146
1) hřiště je v ochranném pásmu NP České Švýcarsko, takže velice omezené možnosti použití chemie na hřišti a nemožnost dosívání fervejí, tudíž původní travní porost
2) grýny se sekají 2x až 3x týdně. Bohužel včera kvůli celodennímu dešti nebyly sekány a protože se budou sekat až zítra ráno před turnajem, tak od posledního sekání v úterý trošku přerostly
3) vzhledem k nepřátelství ke golfu ze strany vedení obce bylo nutno za poslední 4 roky měnit lay-out již 3x. Zmiňovaný PAR3 přes horizont byl původně dogleg PAR4. Abychom nepřišli o celou jamku, tak bylo odpaliště posunuto (dokonce na nátlak starostky 2x) a z PAR4 se stal PAR3.
4) I s ohledem na změny layotu prakticky každý rok (naposledy změna od zítra) bohužel Garmin není schopen (či ochoten) rychlé aktualizace dat.
5) celodenní fee - toto kritizuje i spousta členů, změnu pro letošní rok prosadil nový manažer. Snad výbor toto přehodnotí a od přiští sezóny bude ceník smysluplnější.
5) S ohledem na omezené fin. zdroje se o hřiště starají 2 lidé (a to vč. nanažera), takže reálně 1,5 člověka, takže z tohoto pohledu je vlastně zázrak, že je hřiště v relativně dobré kondici.

Chápu, že toto vše běžného návštěvníka nezajímá, ale taková jsou fakta.

1) hřiště je v ochranném pásmu NP České Švýcarsko, takže velice omezené možnosti použití chemie na hřišti a nemožnost dosívání fervejí, tudíž původní travní porost
2) grýny se sekají 2x až 3x týdně. Bohužel včera kvůli celodennímu dešti nebyly sekány a protože se budou sekat až zítra ráno před turnajem, tak od posledního sekání v úterý trošku přerostly
3) vzhledem k nepřátelství ke golfu ze strany vedení obce bylo nutno za poslední 4 roky měnit lay-out již 3x. Zmiňovaný PAR3 přes horizont byl původně dogleg PAR4. Abychom nepřišli o celou jamku, tak bylo odpaliště posunuto (dokonce na nátlak starostky 2x) a z PAR4 se stal PAR3.
4) I s ohledem na změny layotu prakticky každý rok (naposledy změna od zítra) bohužel Garmin není schopen (či ochoten) rychlé aktualizace dat.
5) celodenní fee - toto kritizuje i spousta členů, změnu pro letošní rok prosadil nový manažer. Snad výbor toto přehodnotí a od přiští sezóny bude ceník smysluplnější.
5) S ohledem na omezené fin. zdroje se o hřiště starají 2 lidé (a to vč. nanažera), takže reálně 1,5 člověka, takže z tohoto pohledu je vlastně zázrak, že je hřiště v relativně dobré kondici.

Chápu, že toto vše běžného návštěvníka nezajímá, ale taková jsou fakta.
Díky za reakci. Je fajn vědět všechny souvislosti. O změně layoutu jsem tu už něco četl, tak tam jsem věděl, že k tomu hřiště donutily okolnosti, to se nedá nic dělat. Ohledně nutnosti mít původní travní porost jsem netušil a dost to vysvětluje. Holt daň za golfový hřiště v týhle oblasti :) Každopádně mě ve výsledku to hřiště (a vše kolem) bylo sympatický, na nic si nehrálo a mít to za barákem, tak tam určitě chodím. Za tu devítku jsem se setkal s dvěmi pracovníky hřiště - paní na recepci a pánem na hřišti (asi greenkeeper). A oba byli moc milí. Vlastně jediný, co bych opravdu vytknul, byly ty greeny, kdy to bylo fakt jak patování na FW. A nebo když už jsou takovýhle greeny, tak levnější fee aspoň.

Jo a ještě jedna perlička :) Když jsem byli na odpališti sedmý jamky, tak tam byl plánek jamky, kde byla vzdálenost ze žlutejch 320 metrů. Dal jsem dobrej odpal cca 250 metrů a měl jsem to ještě asi 180 metrů na green. Což mi nějak nesedělo :D Tak jsem kouknul do skórkarty a tam napsaný, že je to pětipar dlouhej přes 400 metrů. A když jsme šli z greenu osmičky na odpaliště devítky, tak tam tu ceduli zrovna předělávali :)

Ale jinak jsem rád, že jsem tam byl a poznal další hřiště, rozhodně nelituju.

Díky za reakci. Je fajn vědět všechny souvislosti. O změně layoutu jsem tu už něco četl, tak tam jsem věděl, že k tomu hřiště donutily okolnosti, to se nedá nic dělat. Ohledně nutnosti mít původní travní porost jsem netušil a dost to vysvětluje. Holt daň za golfový hřiště v týhle oblasti :) Každopádně mě ve výsledku to hřiště (a vše kolem) bylo sympatický, na nic si nehrálo a mít to za barákem, tak tam určitě chodím. Za tu devítku jsem se setkal s dvěmi pracovníky hřiště - paní na recepci a pánem na hřišti (asi greenkeeper). A oba byli moc milí. Vlastně jediný, co bych opravdu vytknul, byly ty greeny, kdy to bylo fakt jak patování na FW. A nebo když už jsou takovýhle greeny, tak levnější fee aspoň.

Jo a ještě jedna perlička :) Když jsem byli na odpališti sedmý jamky, tak tam byl plánek jamky, kde byla vzdálenost ze žlutejch 320 metrů. Dal jsem dobrej odpal cca 250 metrů a měl jsem to ještě asi 180 metrů na green. Což mi nějak nesedělo :D Tak jsem kouknul do skórkarty a tam napsaný, že je to pětipar dlouhej přes 400 metrů. A když jsme šli z greenu osmičky na odpaliště devítky, tak tam tu ceduli zrovna předělávali :)

Ale jinak jsem rád, že jsem tam byl a poznal další hřiště, rozhodně nelituju.
Pán na hřišti byl manažer, který je zároveň greenkeper. A jak jsem psal - od zítra oficiálně nový layout a PAR70 místo PAR68. To je právě ta 7. jamka, kde se posunula odpaliště dozadu a je to PAR5 místo PAR4. S tím souvisí i přenormování. Zajímavé jak funguje normování, hřiště se prodloužilo, zvedl se PAR hřiště a mě nově bere 4 rány místo 3 ran na kratším hřišti 🙈

Takže zítřejší vitěz 1. kategorie bude zároveň držitelem rekordu hřiště 🤭

Pán na hřišti byl manažer, který je zároveň greenkeper. A jak jsem psal - od zítra oficiálně nový layout a PAR70 místo PAR68. To je právě ta 7. jamka, kde se posunula odpaliště dozadu a je to PAR5 místo PAR4. S tím souvisí i přenormování. Zajímavé jak funguje normování, hřiště se prodloužilo, zvedl se PAR hřiště a mě nově bere 4 rány místo 3 ran na kratším hřišti 🙈

Takže zítřejší vitěz 1. kategorie bude zároveň držitelem rekordu hřiště 🤭
Ahaaa, takže jsme dneska hráli ještě neoficiální variantu :) Zajímavý, že teetime mi to už nabízel, viz skórkarta. Tak to je fajn, že jsme byli takoví předskokani nového layoutu :)
1628283678129.webp

Ahaaa, takže jsme dneska hráli ještě neoficiální variantu :) Zajímavý, že teetime mi to už nabízel, viz skórkarta. Tak to je fajn, že jsme byli takoví předskokani nového layoutu :)
Zobrazit přílohu 26151
Znormováno je od 1. srpna, ale první turnaj a oficiální „otevření” je dnes a nová odpaliště byla otevřena včera.
Takže jsi měl tu čest to hrát jako jeden z prvních 😉

Dnes turnaj na Barboře....canon start...já z 9.jamky... tří par...musím říci,že jsem to přehnal před hrou s tréninkem...místo drajvingu dvojitá Tullamore Dew.... místo patování dvojitá Tullamore Dew....těsně před odchodem od kamaráda na cestu Jagermeistera.....takže jsem vyrážel podnapilej na teečko....po 7 hrách za sebou jsem týden nedržel hole v ruce a bylo to dost znát....95 ran,32 stb,2 pary,11 bogí, 3 dably a dva triply na všech pěti pětiparech.... ještě že kolegové ve flajtu byli suproví .....a tak to má být....;);) super nálada a dobrej turnaj od BMW Kopecký....hřiště je ve vynikající kondici :up::up::up:

Dneska poslední zastávka na severu. Váhal jsem mezi Grabštejnem a Libercem (Machnínem). Nakonec volba padla na Grabštejn, protože jsem si říkal, že musím poznat hřiště, kde se hraje slavný Grabmasters :) Z krásný Lípy vedla nejkratší cesta přes Německo a Polsko, takže jsem konečně po dvou letech taky navštívil zahraničí, i když jenom z auta :D Hřiště bylo fajn, rozhodně mě nezklamalo, i když nějaký výtky by se našly. Odpaliště dost tvrdý, občas problém zapíchnout týčko, FW většinou bez problémů. Greeny jak kde, většinou celkem v pohodě, ale pár greenů bylo postihnuto asi nějakou plísní, takže tam bylo dost míst bez trávy. Cca polovina bunkerů byla jako půda v opravě. Layout se mi celkem líbil, každá jamka jiná, většina pozitivně zajímavá, ale najdou se výjimky. Třeba šestnáctka je podle mě nesmysl. K čemu mi je, že trefím FW, když z ní není výhled na green? Třípary 7 a 13 mi přišly jak z akademie, sedmička velikostí greenu, třináctka vzdáleností. Ale jako celek to musím hodnotit pozitivně, je to zábavný hřiště.

Moje skóre není něco, co by člověk chtěl publikovat, takže si ho nechám pro sebe. Ba ne, nebudu jako většina, která sem píše jen dobrý výsledky :P Dneska za 97 ran, což rozhodně není ke chlubení, ale vlastně to na první hru na hřišti typu Grabštejn není úplná tragédie.

IMG_1134.webp

IMG_1135.webp

IMG_1137.webp

IMG_1139.webp

Včera jsem navštívil Golf resort PARADISE. Přivítala mne vůně a parkoviště beze změn , opět pro toho, kdo to nezná neodbočí správně. I tady byla znát CO inflace trošku podražili , očekával jsem změnou majitele změnu k lepšímu.
Na startu chyběla start budka, ale byly tam pouze nefunkční hodiny. Zmizeli černé odpaliště. Jinak odpaliště klasika nerovné , jedno místy bez trávy. Bunkry strach hrát to byla směs písku s kamením, ferveje zvláštní místy krátce střižená louka s ostrůvky fw, ale zato předgrýní obehnané sloupky s provazem, krátce zastřižené to vypadalo spolu s grýnem luxusně, grýn pečlivě udržován jen jeho rychlost byla nestálá. Moje hra nic moc, na to, že jsem tam už hrál před cca třemi léty 45+42 = 87.
Co ovšem zkazilo dojem úplně byla terasa restaurace , tam natažená síť jako slunolam , čisto uklizeno.
Pře výběrem jídla jsme si objednali pití Postřizinecký Střízlík, Plzeň to bylo ve skle ovšem kafe late bylo ochuceno masařkou v bílé pěně ano jsou to sice vítané proteiny jen takhle podané. Na jídlo už nám přešla chuť, dopili jsme a při placení na pultě bylo vidět kolik tam lítá much a ten neskutečny nepořádek za pultem.
aResume žádné PARADISE asi to byla máposlední návštěva zmíněného resortu.

Dnes turnaj na Kotlině...po neskutečném golfu,co jsem předváděl minulý týden na dovče,jsem zpět v realitě 😢😢...96 ran,3 pary,11 bogí,1dabl,1 tripl a 2 kvadro -3 míčky :D:D:D hraju jako Šulin ;);) dneska jsem byl úplně všude, bankry,voda,autík,džahír a občas i na ferveji....a to je hřiště v nejlepší kondici za posledních pár let :up::up:nedá se nic dělat,ale hru jsem si s parťáky ve flajtu užil se vším co ke hře patří :cool::cool:

Si Woo Kim zřejmě není členem 19.jamky, tak se nemůže pochlubit. Zahrál na WGC FedEx St. Jude na PAR3 krásných 13 🙈

F877CAC3-B660-45E2-8411-FEB21C1661A5.webp

Po sobotní totální „die Kastropfe” na domácím hřišti, dnes Malevil. Po delší době zase pod 80 ran na hřišti s PAR72. I když 4 kaňky v podobě triple bogie, double bogie a dvou trojputů se ještě vyskytly 🙈, ale jinak celkově spokojenost.

P.S. Moje hole už zase nejsou na prodej 🤭😂

16CE8D30-A620-45DF-9649-FC0E92ECE021.webp

Dneska po roce tradicni navsteva na Svobodnych Hamrech. Hriste hodne mokre, dost tady prsi. Gryny celkem pomale, ferveje mokre, ale celkove je to fajn hriste. Na recepci mi pani nakonec sdelila, ze v pondeli je cena dle handicapu, takze jsem mel devitku za krasnych 214 kc. Za tu cenu je to super moznost, pokud tu clovek je v okoli.
Moje hra celkem fajn, na triparech jsem sel v paru, zbytek bogye. 7a8 dablac.
Ale fajn hra a straveny cas
IMG_20210809_130702.webp

IMG_20210809_135609.webp

IMG_20210809_131806.webp

Dnes turnaj Prosečné. Ferveje, greeny, gril.maso, parťáci ve flaitu vše super. Tradičně mi nevyhovovala odpaliště. Moje hra jak na houpačce. Proč, když zahraju 5ti par přes rokli v paru , pak na další jamce pošlu za sebou 3 míčky do autu ??? Sakra !!! Nakonec 5x par, 34 STB, a pronikavé zlepšení HI ( o 0,1 🤪😜🤪).
Vyměnil jsem beg,
20210810_121856.webp

20210810_121908.webp

Na tom starém mi po 5ti letech odešly zipy a měl jsem strach abych něco nestratil. Tady se mi líbí
fixace holí. Ani se nehnou!! Zatím spokojenost, teda hlavně s begem.😃

Dnes po více jak 4 letech Beřovice.......a hřiště nádhera:up:. Fairwaye heboučké jak koberec, greeny kvalitní a rychlé tak akorát...a i z bunkerů jsem se tentokrát (2x) vyhrál v pohodě napoprvé......takže i ty prima:D
Moje hra průměr (101, 34 Stb.)......dobře šly třípary, mohl být na všech čtyř par......na 16-ce to olízlo hranu a na 2-ce jsem byl za neuvěřitelnýho ko..ta, když po nádherné ráně přes vodu 1,5 m k tyči jsem dal trojpat:(.......puter málem letěl do toho jezera!

Dnes opet seniortour a docela se darilo. 20 brutto, 38sTB. Golf Club Limberg - perfectnj fairwaje i greeny, docela vysoka trava, kde je problem neco najit.
Na jedne jamce jsem mel stesti :) … drive do vysoke travy, dalsi rana mela dostat micek na fairweje ale trosku jsem to prehnal a opet do travy na druhe strane a odsud na green a putt - cili easy par

Přílohy

• 793D6312-C609-41B2-99AC-67624B686306.webp
    793D6312-C609-41B2-99AC-67624B686306.webp
    122,7 KB · Zobrazení: 132
  • 33E6A647-3B81-47D6-83BA-152D344D2811.webp
    33E6A647-3B81-47D6-83BA-152D344D2811.webp
    98,7 KB · Zobrazení: 133
zitra mne ceka odpoledni devitka s grillem :)
koukl jsem se co mam dali do flightu a uz dlouho jsem nevidel takovou scorku. Asi je jasne kdo zitra vyhraje na STB
Zobrazit přílohu 26228
Ty čárky jsou rány navíc?
Ale to vůbec nemusí znamenat, že dotyčný (dotyčná) vyhraje. Znám HI54, kteří běžně nosí z každé jamky 10 a více úderů 😉
Jinak přeji hezkou hru a dej vědět, zda tvůj tip vyšel.

Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom