Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli (2022) - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
24.3.2022 • 12j. Hostivař: 57 ran, 23 patů (by mGolf)

A to bylo dneska pěkné. V plánu opět trénink jen na drivingu, ale když bylo tak hezky a KONEČNĚ ty letní grýny, tak jsem se na poctivý trénink vybodl (to můžu dělat až budu v důchodu a nebudu vědět, co roupama :) a šel jsem na hřiště. Už se hraje klasických 12 jamek, tzn. otevřená i nová dvojka a trojka (furt stejně naprd pro mě). První jamka nic moc, neumím to dobře hned po vyběhnutí z auta. Ale po tom, co jsem se na prvních 4 jamkách rozehrál, to už byl docela i pěkný golf. Lítalo mi to rovně - což jsem upřímně nečekal, takže jsem stejně zase hrál s debilních pozic mimo fervej (akorát tentokrát z druhé strany od ferveje, než většinou), ale golfový bůh dneska stál při mě a při záchranách bylo spousta příjemných odrazů. Předpokládám, že to udělal proto, že jsem šel sám a nikdo to neviděl a ty správné libůstky si pro mě schovává až před publikum. Takže z 12ti jamek celkem 6 parů, na mě dobrý a spokojenost. Celkově +11, bogey golf. Dnes otevřené letní grýny jsou ještě čerstvé, moc to nezatáčí (aerifikace + písek), ale brzy se to určitě zatáhne a bude to ještě lepší. Jo a upřímně jsem byl rád, že jsem ani jednou neskončil v bunkeru - vypadají nádherně, krásný, hezký, svítivý písek... jen si do něj lehnout. Prostě, škoda z toho hrát. Taky sucho, ale v porovnání s mojí víkendovou Botanikou... to se ani porovnávat nedá (no ještě aby, cena za klasické fee úplně jinde).

I dnes odpo v tom krásném počasí bylo poměrně volno, sem tam dvojice a tak, asi ta nová vstupní politika, co jsem zmiňoval minule, že si VIP členové šetří těch 30 vstupů, bude zabírat... a nebo možná šli dneska na tu Zbraslav :)) Hostivař byla dneska prima a moje hra taky. Už se těším na příští hru. Kdekoli. Hezkou hru všem, co vyrazí o víkendu!

IMG_0426.webp IMG_0427.webp IMG_0428.webp IMG_0429.webp IMG_0430.webp IMG_0431.webp

Dnes Benátky, počasí paráda, ikdyž vítr foukal...hřiště prakticky prázdné, za 3.30 ve třech...jinak sucho, sucho a ještě jednou sucho...k mojí hře: driver jednou do džihádu, ale jinak super, na mě vysoký nadprůměr, ale velký vliv kombinace tvrdého hřiště, větru a hráli jsme žluté...FW5 největší překvapení, 2x super rána (na 9tce druhou na 50 m do greenu a na 17tce 30 m) a jednou průměrná, takže takto bych si to představoval (ale tvrdé hřiště přidává metry)...železa průměr, na 11tce 7i na 1 m k fangli, ano, takto většinou hraji kdyby golf u půlitru, dnes realita a birdie...ale také na 14tce 8i voda :) 2xtrojpat, ale to je dáno formátem hry - jamkovka...nové wedge ještě nemám najeté vzdálenosti ani čipy, tam slabota, ale tam se nebojím, tam bude velký progres...celkem 2x voda (no to snad kuxva ne e) a jeden ztracený v džihádu...suma sumárum 87 ran, ale hlavně učebnicový únik ve 13.00 z práce...přeji si více takových čtvrtků...jo a neplatit jsem pití :) takže krása...

V pátek info od kamarádky, že MB otevřeno...chtěl jsem jít v neděli s kámošema Machnín, ale manželka mi řekla, že se mi v neděli nechce, tak dnes ráno MB...ráno vůbec nefoukalo, slunce, teplo...posledních 6 jamek jsem si musel vzít větrovku, jinak naprostá paráda.. hřiště: chipping vyřezaný, přestavují...mezi 1 a 9tkou 10 nových už poměrně vysokých stromů, bude to super, až ještě více vyrostou 👍 na trojce nové vyvýšené bílé odpalistě, moc pěkný...hotel se dostavuje u rybníka na trojce...mezi 3 a 4kou udělali kopečky, již s vyřezanou trávou...na 13tce vzadu celá řada dalších nových stromů...na 17tce u bílých odpališť nové stromy...opravdu všechny úpravy paráda 👍 fw jarní ale měkké, za mě spokojenost...greeny pomalé, ale stabilní...aerifikovaná odpalistě, krásně "naděrováno " a zapiskováno, velmi měkké, to mám rád...na odpališti jedničky mě hned pustili 2 chlapi, za to jim děkuji...hrál jsem víc míčů, hlavně jsem ladil nové wedge...obešel jsem za 2.40...úplná nádhera...driver tak 50/50, takže slabota...železa průměr...hrál jsem ve vlnách :D chvíli dobrý, chvíli nic...3x trestná je zase sakra hodně, 93 ran z bílých. ..ale dost jsem experimentoval 🤫 doporučuji se přijet podívat do MB, změny k lepšímu jednoznačně a dnes dopo bylo prostě nádherně 👍👍👍
20220326_085140.webp
20220326_085721.webp
20220326_090411.webp
20220326_100220.webp
20220326_103736.webp
20220326_112555.webp

Dneska oproti čtvrtku zlepšení o 12 ran ;) Kotlina 47+43 ran,40 stb,34 patů,3 par,12 bogí,3 dabl :):) Po dlouhé době bez triplů a horší :up::up:Na to,že jsem nedopatovával o 10 cm je výsledek super :D:D Už se nemůžu dočkat konce května na Darové :):)

Blbě. Už před startem nějaký moula, který se napsal k nám, začal řešit, že chce jít s kamarády za námi. Tak jsme odpálili a čekali, než se někdo z flajtu za námi tedy přidá. Takže druhá mrdka, třetí do vody, pátá do vody, sedmá do bunkeru za green, osmá do bunkeru před green, devátá na green a dva paty. A tak dál.. Jediné dva pary na 13 a 14, jinak bída. 107 ran, 40 patů a jsem rád, že zejtra jedu jinam😁

Cítím s tebou, mě nasral už nějaký amík na drivingu, když sekal řízky z trávy a hole měl opřené o ceduli "hra z trávy zakázana" tak mu říkám, že hra pouze z rohoží, no hrozně se urazil a celou dobu tam něco mlel, jeho kámoši češi asi taky pěkný kret***, nespíš ti samí, co tebou měnili lidi ve flajtu.

Náš flajt byl taky pecka, starší pár, oba začátečníci, ona bez handikepu a dají se na plné hřiště do třetího flajtu - to by ani tak nevadilo, kdyby byla schopna ten míček alespoň trefit, no rukou bych ho hodil dál než ona driverem, často promáchla na prázdno a míček vůbec netrefila, nebo jebku a hned tahala z kapsy další. Vyhodnotili jsme to tak, že 6h tady opravdu nebudeme a vzali to ze čtyřky na šestku před tebe a nechali je jít samotné. Pak jsme je viděli z 15.,když byli v půlce 11.

Už by to měli dát za plnou cenu to fee, ať se to hřiště trochu uvolní.

@Seppper za plnou to ještě není, ale už tam zase cpou PG tour. Od osmi se prý bude hrát až od května, takže neděle jsou zase v hajzlu🙁 Jak jsem podzim končil s pocitem, že bych měl začít řešit kde hrát, jaro začíná stejně🙁 jak prohlásil parťák, snad jim na zítra nechají aspoň to debilní navrtání, ať si to užijou, když zabijí hřiště pro všechny, kdo nechtějí hrát ty nekonečný turnaje…

Včera poprvé letos jedno z mých domácích hřišť - Mstětice.
Hřiště skvěle upravené, i grýny byly na začátek sezóny rychlé a rovné.
Sice mě zamrazilo, když jsem při příjezdu viděl plné parkoviště a na hřišti tu a tam 4flajty, ale nakonec jsme to prošli za 3,5 hodiny. I díky maršálovi, který pomalejší skupinky popoháněl 👍
Jo a restaurace opět skvělá, pochutnal jsem si na burgeru 🙂

20220326_160259.webp 20220326_154035.webp

Hezky. Dnes jsme se vrátili na místo činu, totiž do Hořehled. Byli jsme od @mkopcak varováni, že greeny stojí zaprd. A stály. Z útoku na birdie byl málokdy par, berdík se povedl jen parťákovi na úplně poslední jamce ze 27. Fairvaie jsou na roční dobu úplně v pohodě, bunkery jsou super, sice hrubší písek, ale žádné kamení.
K tomu žádní arogantní pitomci, žádní loudové kteří nepustí, žádný vietkong, potkali jsme pár známých milých lidiček. K tomu božskej klid, teda až na ty magory na motorkách😁
Kafe dobré a mají i točený Birell pomelo grep.
Prvních 18 jamek za 87 (44+43), 36 patů, 2 dabláče, 3 pary, zbytek bogey. Třetí devítka trochu rozházenější po pauze, nakonec taky 44, 17 patů, 3xpar,bogey,dabl.
Vše odehráno jedním míčem, nalezeno 8.
Moc příjemný den.

Dnes to byl jeden z těch dnů, kdy to jde skoro samo. Nádherné počasí na domácím hřišti v Molitorově. Zbláznil se mi driver, nová železa šlapala jak hodinky a putter se taky pochlapil. Hřiště i grýny v dobrém stavu. Opět se hrála jen první devítka, ale od příštího víkendu už bude hřiště otevřeno komplet.

Celkové skóre 81, 2x birdie, 6x par, 29 puttů. Odehráno jedním míčkem. Paráda

Ja vcera poprve na hristi - Benatky. Hriste dost plne, ale zadny problem. Pocasi uzasne, takze jsem moc neresila svoje vykony. Ale paradoxne to nebylo vubec spatne po zime. Driver a zeleza ok, mezery v kratke hre a patovani. No je co pilovat 😜

Je to už asi 14 dní, kdy jsme byli s kamarády v Benátkách. Na rovné 5. jamce jsem zahrál dokonalý rovný drive doprostřed fairwaye. Kolegové ve flightu zahráli krátké šlajsy na fairway vedlejší jamky, takže jsem šel pomalu sebevědomě ke svému míči. Už v dálce jsem viděl na stezce vlevo podél hřiště rodinu na procházce: "Podívej se, hrajou." Rodina se zastavila a chlapeček s nadšením sledoval, jak jsme na hřišti.

Když jsem dorazil k míči, stále čekám na kolegy, až se posunou cítíc pohledy nadšeného budoucího golfisty za mými zády. "Tak... a za chvíli udělám z prcka golfistu," šrotovalo mi celou dobu hlavou zatímco jsem sundával cover ze svého hybridu, se kterým se nemylím. Pak mě napadlo, jestli mi dojde, že jsem to byl já, kdo motivoval malého reprezentanta ke golfu, až si o něm jednou budu číst rozhovor, ve kterém popisuje, jak byl v Benátkách n. J. na procházce s rodiči, když uviděl, jak chlapi hrajou golf...

Přišla na mě řada, založil jsem a v hlavě jsem vyslal špuntovi zprávu: "Teď se dívej, budoucí Tigře." Výsledkem celé myšlenkové anabáze byla mrcka asi 20 m.

A za sebou už jsme jenom zaslechl z úst tatínka: "Hmm, tak pojď..."

Je to už asi 14 dní, kdy jsme byli s kamarády v Benátkách. Na rovné 5. jamce jsem zahrál dokonalý rovný drive doprostřed fairwaye. Kolegové ve flightu zahráli krátké šlajsy na fairway vedlejší jamky, takže jsem šel pomalu sebevědomě ke svému míči. Už v dálce jsem viděl na stezce vlevo podél hřiště rodinu na procházce: "Podívej se, hrajou." Rodina se zastavila a chlapeček s nadšením sledoval, jak jsme na hřišti.

Když jsem dorazil k míči, stále čekám na kolegy, až se posunou cítíc pohledy nadšeného budoucího golfisty za mými zády. "Tak... a za chvíli udělám z prcka golfistu," šrotovalo mi celou dobu hlavou zatímco jsem sundával cover ze svého hybridu, se kterým se nemylím. Pak mě napadlo, jestli mi dojde, že jsem to byl já, kdo motivoval malého reprezentanta ke golfu, až si o něm jednou budu číst rozhovor, ve kterém popisuje, jak byl v Benátkách n. J. na procházce s rodiči, když uviděl, jak chlapi hrajou golf...

Přišla na mě řada, založil jsem a v hlavě jsem vyslal špuntovi zprávu: "Teď se dívej, budoucí Tigře." Výsledkem celé myšlenkové anabáze byla mrcka asi 20 m.

A za sebou už jsme jenom zaslechl z úst tatínka: "Hmm, tak pojď..."
To je v pohodě, to se stane. Já měl dva roky zpátky zážitek na turnaji, kdy jsem hrál s klukem 42 let. Po jedné jeho nepovedené ráně jsem ho chtěl povzbudit a řekl mu:" ty jsi mladý, ještě dáš hodně dobrých!". Naštvaně odpověděl: "ale mě už táhne na padesát!!!". Co jsem mu mohl říct? "Ty vole mě na sedmdesát!"

Dnes byl hřích nejít na golf, ale kam v Praze, kde bývá vpodvečer celkem plno? Vybral jsem Předboj. Není to hřiště, kde se bude hrát Ryder Cup, odpaliště a FW průměr, grýny na pohled hezké, ale pomalé. Ale... hřiště vždy prázdné, dnes jsem během obou devítek potkal jen dva golfisty. A těch 18 jamek jsem dal za 2:10. To všechno a západy slunce mě v Předboji baví...🙂
A mimochodem, je tu super restaurace 👍

20220328_182506.webp 20220328_185322.webp 20220328_182617.webp

Ještě než hřiště zapadne sněhem, jsem vyrazil na pondělní Sunset na Černém Mostě. Hřiště po Vietgolf turnaji, takže vlastně prázdné.
Začal jsem dvěma učebnicovými drivy na jedničce, délky stejné, rozptyl cca do 10 metrů. oba na ferveji a zakončil parem. Na dvojce jsem si věřil moc, tak jsem si vzal kratší hůl, a nedopáli, takže příhra a dva putty. Trojka už byla horší, druhou ranou jsem se dostal do outu. Pak už to bylo jen lepší, jen mi nějak nechodilo puttování, bylo dost trojputtů. Na pětce par, a jinak do konce devítky už jen samá boggie. Nakonec z toho bylo 45 ran.
Hřiště mi přišlo v dobré kondici, je vidět, že tráva začíná růst, grýny někde více flekatů, jinak celkem rychlé. Dokonce se na mě přišel podívat bažant, snad jsem ho nezklamal.

Přílohy

• 20220328_162851.webp
    20220328_162851.webp
    259,8 KB · Zobrazení: 118
  • 20220328_162857.webp
    20220328_162857.webp
    241,6 KB · Zobrazení: 121
  • 20220328_172520.webp
    20220328_172520.webp
    179,7 KB · Zobrazení: 114
  • 20220328_175716.webp
    20220328_175716.webp
    100,7 KB · Zobrazení: 114
Před sněhem jsem stihl pár (9) jamek na Hostivaři.

Je to suché. Takže míček na dlouhý doběh. Ale greeny letní, trochu chlupatý, ale na pohled hezký. Bunkery jsem nenavštívil, ale jak psal náčelník @requo fakt krásně zářivě bílé.

Moje hra
- zatím tahám jen pár holí a docela to jde. Nejhůř dobláč. Patování standardní tragédie (3x trojpat).

699D7966-BF58-4714-B151-CE97B3C8F1B8.webp

BECBD22D-5585-491E-9A49-7E3D8F8DE62E.webp

Dnes má skorkarta hraje 6 druhy barev :D:D Od berdíka přes pary až k 8 ranám na čtyřparu :D:D 97 ran,34 stb,33 patů a příjemná procházka. Druhou devítku jsme před sebou ve třech tlačili jednoho Vietnamce :D:D Místo aby nás pustil,tak hrál jako tydýtek a kolikrát ani nedopatoval ;);)

Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom