Manželka s dětmi odjela v pátek ke tchýni a na mě jako obvykle zapomněli (a to je dobře) - takže Sám doma = volný golfový víkend...
Pátek útěk z práce a s kamarády Albatross - už x let jsem tam nehrál, hlavně jsem se těšil na rychlé greeny a byl jsem po zásluze odměněn 4mi trojpaty - absolutně jiná rychlost, něž cokoliv co jsem v posledních letech hrál - put vypadá, že už "chcípá", ale jede ještě 2 metry....hřiště kvalitní, ale úpřímně jsem čekal lepší level FW...rafy vysoká tráva, ale dalo se v pohodě najít a tak nějak vyhrát...greeny opticky nic moc, ale jedou (rychlost 11)...layout pěkný, některé jamky hodně zajímavé, ale prostě jsem čekal víc - v očekávání se splnila rychlost greenů, krásné posezení na terase (ceny komentovat nebudu - luxusní resort = luxusní ceny - jsem jelito, zapomněl jsem si vodu, tak 0,7l za 130 Kč - patří mi to)...hřiště plné, ale hra plynulá, pustili jsme jednoho samostatného hráče, jinak absolutně bez problémů, maršála jsme potkali asi 5 krát
ke hře - byla sranda - paní co zasypávala odpaliště říkala, že jsme veselý flajt
za 89 není špatné (ze žlutých), drive šel dobře, železa jakž takž, krátká hra průměr, paty jsem již komentoval - prostě by to člověk musel mít trochu nachozený, abych z toho nebyl vyplašenej, jak ty greeny jezdí - prostě jiný level...
Sobota Kácov - šel jsem sám - kvalitativně absolutně nejleší hřiště co jsem hrál - FW nádherná hustá tráva, absolutně bez kazu, greeny nádherné na pohled, bez kazů, podstatné pomalejší než Albatross, takže hratelnější, ale členité, hodně brejků - na to v MB, Y - nejsem moc zvyklý, takže 4krát trojpat opět
...semirafy v pohodě, ale rafy vysoké, byl jsem tam jednou a ještě teď mě při vzpomínce píchne v zápěstí...šel jsem River-Forrest, podle mě nejlepší kombinace a šel jsem pěkně pěšky (chápu buggy kvůli zdravotní důvodům či věku - jinak ale nechápu, že někdo používá buggy - to chození k tomu prostě patří) a pěkně jsem se unavil,pár delších přechodů a z River, který je úplně dole na Forrest, úplně nahoře - uffff - v tom počasí, nádherné azůro...layout hřiště prostě nádhera, krásné výhledy, hodně zajímavých jamek (hrál jsem Kácov potřetí), prostě paráda...k mojí hře - šel jsem odvážně z bílých (ano, proč si to neudělat težší) - River lehčí, kromě outu na 6tce a 2 sand shotů na 4ce, kam jsem se ze 150m neměl ani dostat (ach ten course management), jsem hrál dobře - až překvapivě drive, jinak průměr...Forrest mi ke konci docházely síly (přece jenom po Albíku jsme trochu popili a už nejsem nejmladší a tréninku také málo), takže 5-6jamky katastrofa...celkem za 93 - omluvím únavou
Neděle Ypsilonka turnaj - šel jsem pouze s kámošem, dval lidi bez omluvy nedorazili (turnaj plná kapacita, takže škoda, třeba by se někdo přihlásil) - takže poprvé jsem šel turnaj jen ve dvou, před námi trojflajt (muž z bílých, druhý ze žlutých a žena z červených), poté dále před 4flajty...ale udělali jsem si to hezký
kecali jsme,chodili jsme pomalu (za námi 2 jamky díra - takže všichni před šli rychle) - takže naprosto v pohodě...ke stavu hřiště - bylo povoleno stavění na krátce stižených plochách - v červnu = to již něco naznačuje - některé FW trochu poškozené, greeny již lepší, ale po Albíku a Kácově celkově nesrovnatelné - Ypsilonka ale jasně vede layoutem a zasazením do přírody - to je prostě špička...po hře super oběd - dýňová polévka a dezert excelentní...k mojí hře - driver nadprůměr (prostě po letech bananoidních ran je to krása nemuset po první ráně hned dohánět), delší železa zoufalost - to bylo na přesdržku...do greenu jsem byl nějakej skříplej (ach ta hlava), na greenech 2x trojpat, 4x lipout, 3 krát nedojel o otáčku - takže frustrace, ale zase 3 delší jednopaty (ale člověk je prostě nenažranej)...šel jsem ze žlutých - trochu jsem v poslední době handicapově couval
ale hrál jsem nejhůř bogey, ale zasemálo parů a jedno birdie...zahrál jsem na sebe, takže OK, ale mohlo to být podstatně lepší...
Celkově krásný víkend zakončený posezením večer s manželkou na terase...jednoznačně nejlepší Kácov, prostě pecka...Albík jsem čekal víc, ale stojí to rozhodně za hru, Ypsilonka klasicky krásná, jen v porovnání s Kácovem a Albíkem kvalitativně horší...
Už se těším, až zase manželka pojede na víkend ke tchýni