Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli (2022) - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
Nevyhýbej se tomu, jdi to klidně železama. Já první rok hrál jen železa a během pár turnajů šel z 54 na 36.

Zkusím někdy zas Myštěves, ale nechci moc zdržovat. 7i se posouvám po 110-130 metrech cca :)

Dnešní hra na Grabštejně byla katastrofa :(Ran jako na střelnici.Jen díky super parťákům ve flajtu Michal @requo , Jirka @Marklar , František od Michala a kedičce Markétce:up:jsem to ve zdraví a pohodě dohrál....hlavně to jídlo po hře bylo supééééér ;) Hlavně jsem si před hrou na baru vyčistil hlavu :D

Upraveno:
Dnes na Grabštejně jsem pocitově hrál lépe než jaký výsledek jsem doplácal. Rány do lesa na dvou jamkách byly ukázkové, dvě jebky do džihádu a škrt jamky taky potěšil, i vodu jsem šlajzem ke konci dokázal najít.
Greeny byly nic moc jak jsem očekával a vlastně to vůbec nevadilo. Když už jsem se na ně dostal, docela to tam i padalo. @requo na dvojce to byly easy dva paty…

Zkusím někdy zas Myštěves, ale nechci moc zdržovat. 7i se posouvám po 110-130 metrech cca :)
Když jdeš po ferveji, tak zdržuješ míň, než když pořád hledáš někde na >150m 😉
Jinak při typické délce 4PAR cca 320-350m (ze žlutých), jdeš 3. ranou na grýn a i při trojpatu odcházíš s „osobním birdie”, čili 3STB, neboť při HI54 budeš mít na jamce min. 7ran. Obdobně to budeš mít i na 5PAR a 3PAR. Prostě zapomeň na PAR jamky a hraj na svůj osobní PAR.
Největší chyba nás amatérů je v tom, že chceme být na grýnu v regulaci i když na to nemáme délku a přesnost ran 😉

11.6.2022 • Grabštejn: 95 ran, 30 patů (by mGolf)

Jako věčná škoda toho šktlého pětiparu. Tzn. za 11 ran. Jinak jsem ale spokojen, zahrál jsem i tak 36 stb, takže vlastně na sebe a poměrně i bodově vyrovnané devítky. Hrálo se mi dobře a to především díky flajtu - kdy jsme si myslím vzájemně dokázali pochválit každému těch jeho pár povedených ran, o které jsme se pečlivě střídali. Takže šest párků prima, škoda, že ani v jednom případě to nebyla vyloženě birdie pozice. Ještě se pochválím za to, že jsem i na těch jamkách, kde jsem ztratil míče zahrát nakonec cikánský par. Bezva. Trochu mě to uklidnilo, zpátky nad 20 HI nechci a malinko to tím výsledkově v poslední době smrdělo. Ale nakonec se raduji z desetinkového vylepšení snad těsně pod 19. Tak nepolevit! A nebo druhá možnost - přestat hrát turnaje! :p

Díky kluci @jumbodedek, @Marklar (s kedíkem @Marky137) a Fando za hru. I díky vám jsem si užil na Grabu prima den, jaký jsem potřeboval jako sůl! Děkuju!

4CE36F85-D647-43E2-A222-5113A6148C05.jpeg 7745EA11-EB74-4FFF-BA4E-A08DAB8CE747.jpeg
A9D47BC9-7A92-4D57-8EF7-A31E436FD754.jpeg

Upraveno:
Zcela podtrhuju, co bylo napsáno výše...nevyhýbej se tomu!
Mimochodem, mám HCP kolem 15 a za dnešní povedený turnaj na Grabštejně jsem jen jednou použil driver, jinak od 6i výše a stačilo to na 84 ran...
A když jsem u toho poučování, tak neřeš tolik zahraná čísla...zkus párkrát nepočítat a prostě si tuhle krásnou hru užívat 😉

Dnes Grabštejn turnajově.
No, co si budeme povídat, bylo tam krásně. A kupodivu i předvedená hra nestála za prd.
Potěšilo berdík na 14ce, relativně slušná řada parů na druhé devítce. A přesně se stalo to, co jsem čekal, jakmile jsem si začal počítat, jak by mohl výsledek dopadnou (na rány), poslal jsem to dvakrát ukázkově železem do autu. A přitom to bylo tak jednoduché zahrát to kratším nadvakrát 🤦‍♂️
První devítka, spíše první tři jamky celkem blbé, pak se to zlepšilo. Jo a na dvojce jednoputt 🎉:D
Nakonec jsem i lehoulince zlepšil, takže za mě v poho. A protože třetí místo odjelo před vyhlášením, mohu se radovat i z cen (vyjma pohárku). Takže organizátorům děkuji.
Hřiště celkem v poho, až na některé greeny, ty v poho nebyly. Ale bohužel déšť a umístění se úplně ovlivnit nedá. Prostě jely rychle, ale čtení bylo dosti obtížné.
A teď jdu odpočívat, neboť mě z těch kopců bolí skoro celý člověk.

Upraveno:
Dnes Karlštejn, bylo hezky, tak jsem rád, že jsem toho využil. Hřiště mě ale trošku zklamalo, protože oproti jejich úrovni bylo snad všechno pod standardem. Naštěstí jsem nemusel platit plnou cenu, ale za 3000 by tohle nebylo odpovídající. Asi nejhorší stav byl v bunkrech, což byl vlastně beton, nechápu, co tam s nimi udělali. Greeny neposekaný, takže brutál pomalý (I třeba molitorov má lepší…). Jinak hra OK až na 5. jamku, kde jsem poslal do pravýho lesa 3 drajvy po sobě 😃 a celkově ta hra z teečka dneska stála za prd viz 4/14 fv.

Přílohy

• 28BC82B5-21BC-4C94-8F6D-FFA67E549A2B.webp
    28BC82B5-21BC-4C94-8F6D-FFA67E549A2B.webp
    28 KB · Zobrazení: 128
  • 0037C8A5-D35F-4B18-B950-69D32B0DBBC9.webp
    0037C8A5-D35F-4B18-B950-69D32B0DBBC9.webp
    112,7 KB · Zobrazení: 139
  • 6AB1E91A-2676-4741-8575-5DC82A86A74C.webp
    6AB1E91A-2676-4741-8575-5DC82A86A74C.webp
    160,3 KB · Zobrazení: 122
Dneska na pohodu ve vedru Kotlina.Forma se mne drží z Grabštejna.Dvě vyrovnané devítky.103 ran,26 stb,33 patů,1 par,6 bogí,8 dablů a 3 triplíci. Nic jsem netrefil. Paty mi chodily vpravo,driver těsně nad zemí a železa podobně.Positivem je,že jsem ani jednou neřekl sprosté slovo a nezaklel za celou hru. Ještě že to jídlo po hře bylo super.

Dnes v úmorném vedru pohodové Beřovice. Neodpustil jsem si hloupý čtyřipláč honěním míčku topinkami kolem greenu, 4x dabl, 4x par zbytek bogey. Odpustil jsem si proměnit pár šancí na birdie, zažil několik lipoutů, jinak hra celkem v poho, 93 ran, 36 patů, 34 stb. Greeny na Beřovice neobvykle pomalé a měkké, nechával jsem to krátké furt.
Bezva společnost obvyklého parťáka @FrantaH, který hrál neobvykle dobře (dát to včera tak vyhrál) a trenéra, teď tedy spíš už jen kamaráda (protože trénovat jsem línej).. ten šel v paru s půlsetem na zádech.

Sobotní Darovanský Dvůr, jen 1. devítka, Panorama, 40 ran. Na 1. potěšil proměněný 8 metrový putt do paru, poté co jsem nerozčvičený, ztuhlý a nepružný bez jediné rány na drivingu napálil 100 příhru do pravého bunkeru a pak potěšilo proměněné birdie na 515 m 5 paru do veelkého kopce kde mi 3. rána přistála 1,5 mi od jamky a putt jsem taky dokázal proměnit. Počasí krásné, mirně větrno, ferveje upravené, grýny pomalejší ale ok, Darovanský dvůr mám velmi rád.. na 6. jsem vyhodil drive přes silnici, ( můj klasický šlajs,) ale podařilo se ještě zachránit bogey.. Celkově nejlepší hra v roce 2022.

Přílohy

• IMG_8813.webp
    IMG_8813.webp
    185,9 KB · Zobrazení: 87

Toto je asi trochu moc, ale já při svém prvním turnaji po půl roce hraní golfu po ZK dostal 60 STB a HCP z 54 zlepšil za 36. Když to tak sleduji tak bych si přál abych měl taky tolik času, turnaj to je min 5-6 hraní golfu někdy více a to s prací cca 9-11 denně, a víkendem kdy zbytek rodiny golf nehraje není úplně legrace. A brát si kvuli tomu dovolenou to jsem udělal jen 1x. Jo mít manželku a děti kteří hrají se mnou , dokážu si představit, že jsem na turnaji každý víkend.. Třeba budu hrát golf až budu v důchodu a dětem budu spíš na obtíž :p..

Manželka s dětmi odjela v pátek ke tchýni a na mě jako obvykle zapomněli (a to je dobře) - takže Sám doma = volný golfový víkend...
Pátek útěk z práce a s kamarády Albatross - už x let jsem tam nehrál, hlavně jsem se těšil na rychlé greeny a byl jsem po zásluze odměněn 4mi trojpaty - absolutně jiná rychlost, něž cokoliv co jsem v posledních letech hrál - put vypadá, že už "chcípá", ale jede ještě 2 metry....hřiště kvalitní, ale úpřímně jsem čekal lepší level FW...rafy vysoká tráva, ale dalo se v pohodě najít a tak nějak vyhrát...greeny opticky nic moc, ale jedou (rychlost 11)...layout pěkný, některé jamky hodně zajímavé, ale prostě jsem čekal víc - v očekávání se splnila rychlost greenů, krásné posezení na terase (ceny komentovat nebudu - luxusní resort = luxusní ceny - jsem jelito, zapomněl jsem si vodu, tak 0,7l za 130 Kč - patří mi to)...hřiště plné, ale hra plynulá, pustili jsme jednoho samostatného hráče, jinak absolutně bez problémů, maršála jsme potkali asi 5 krát :up: ke hře - byla sranda - paní co zasypávala odpaliště říkala, že jsme veselý flajt :) za 89 není špatné (ze žlutých), drive šel dobře, železa jakž takž, krátká hra průměr, paty jsem již komentoval - prostě by to člověk musel mít trochu nachozený, abych z toho nebyl vyplašenej, jak ty greeny jezdí - prostě jiný level...
Sobota Kácov - šel jsem sám - kvalitativně absolutně nejleší hřiště co jsem hrál - FW nádherná hustá tráva, absolutně bez kazu, greeny nádherné na pohled, bez kazů, podstatné pomalejší než Albatross, takže hratelnější, ale členité, hodně brejků - na to v MB, Y - nejsem moc zvyklý, takže 4krát trojpat opět 🙈...semirafy v pohodě, ale rafy vysoké, byl jsem tam jednou a ještě teď mě při vzpomínce píchne v zápěstí...šel jsem River-Forrest, podle mě nejlepší kombinace a šel jsem pěkně pěšky (chápu buggy kvůli zdravotní důvodům či věku - jinak ale nechápu, že někdo používá buggy - to chození k tomu prostě patří) a pěkně jsem se unavil,pár delších přechodů a z River, který je úplně dole na Forrest, úplně nahoře - uffff - v tom počasí, nádherné azůro...layout hřiště prostě nádhera, krásné výhledy, hodně zajímavých jamek (hrál jsem Kácov potřetí), prostě paráda...k mojí hře - šel jsem odvážně z bílých (ano, proč si to neudělat težší) - River lehčí, kromě outu na 6tce a 2 sand shotů na 4ce, kam jsem se ze 150m neměl ani dostat (ach ten course management), jsem hrál dobře - až překvapivě drive, jinak průměr...Forrest mi ke konci docházely síly (přece jenom po Albíku jsme trochu popili a už nejsem nejmladší a tréninku také málo), takže 5-6jamky katastrofa...celkem za 93 - omluvím únavou :p
Neděle Ypsilonka turnaj - šel jsem pouze s kámošem, dval lidi bez omluvy nedorazili (turnaj plná kapacita, takže škoda, třeba by se někdo přihlásil) - takže poprvé jsem šel turnaj jen ve dvou, před námi trojflajt (muž z bílých, druhý ze žlutých a žena z červených), poté dále před 4flajty...ale udělali jsem si to hezký :) kecali jsme,chodili jsme pomalu (za námi 2 jamky díra - takže všichni před šli rychle) - takže naprosto v pohodě...ke stavu hřiště - bylo povoleno stavění na krátce stižených plochách - v červnu = to již něco naznačuje - některé FW trochu poškozené, greeny již lepší, ale po Albíku a Kácově celkově nesrovnatelné - Ypsilonka ale jasně vede layoutem a zasazením do přírody - to je prostě špička...po hře super oběd - dýňová polévka a dezert excelentní...k mojí hře - driver nadprůměr (prostě po letech bananoidních ran je to krása nemuset po první ráně hned dohánět), delší železa zoufalost - to bylo na přesdržku...do greenu jsem byl nějakej skříplej (ach ta hlava), na greenech 2x trojpat, 4x lipout, 3 krát nedojel o otáčku - takže frustrace, ale zase 3 delší jednopaty (ale člověk je prostě nenažranej)...šel jsem ze žlutých - trochu jsem v poslední době handicapově couval :) ale hrál jsem nejhůř bogey, ale zasemálo parů a jedno birdie...zahrál jsem na sebe, takže OK, ale mohlo to být podstatně lepší...
Celkově krásný víkend zakončený posezením večer s manželkou na terase...jednoznačně nejlepší Kácov, prostě pecka...Albík jsem čekal víc, ale stojí to rozhodně za hru, Ypsilonka klasicky krásná, jen v porovnání s Kácovem a Albíkem kvalitativně horší...
Už se těším, až zase manželka pojede na víkend ke tchýni 😉

Dnes turnaj v Poděbradech. Byl jsem zvědav na novou skladbu jamek. Naposledy jsem tam hrál před 3 mi roky. Docela se to dalo , včetně lesních jamek. Odpaliště rovná, ferveje místy nic moc, grýny pomalé ( což mi vyhovovalo ) místy flekaté. Celkový dojem kvalita hřiště ucházející , ale to zasazení do okolí se mi tam moc líbí. A moje hra ? Na začátku sezóny jsem se pravidelně umísťovat na předních příčkách výsledkové listiny. Pak se to otočilo a byl jsem skoro na chvostu.
Dnes jsem šel první 3 jamky v paru a první
9ku za 43. Druhá už nebyla taková sláva.
Celkově 94 ran , zlepšení HI z 21 na 20,7
Tak snad mi to nějakou dobu vydrží. ;)

13.6.2022 • 12j. Hostivař: 61 ran (by mGolf)

Byla bouřka. Kolem 15:00 sedím v praci s KOPR. Kouknu na meteoradar, pak na TT ha a nikde nikdo a že za chvíli sluníčko. Tak rychle úprk na Hostivař. Kašlu na rozehrani, hned na jedničku, vyprázdněný Hostik za svěžího vzduchu jak někde v lese a ne v Praze - paráda to byla. Skóre nakonec úplně terno nebylo, protože jsem experimentoval s úmyslným tvarováním rán (nová výmluva, proč nehraju rovně). Vedlo se tak napůl. Ještě že bylo prázdný hřiště. Tři pary fajn, několik bogey taky, spokojenost. Hlavně bylo krásně = nebylo vedro. :) Prima stav hřiště, grýny fajn. Po dešti bylo zajímavé v praxi sledovat, jak se hodně rychle měnila jejich rychlost, ne že by to mělo vliv na mé trojpaty, ale všiml jsem si - nejdřív vše krátké a pak zase kilometr dlouhé...:-D ještě že to byla hra jen tak :)

A217EEA9-CF2F-49C3-A700-865B0175FF81.jpeg 52B4C2F1-979F-4F0A-BA31-093E6CF0B01B.jpeg B1200B52-076A-4591-969F-2D89A5D64C48.jpeg 8D8C7D31-1E1E-4D6A-90B2-F1A13E1B81DB.jpeg

Upraveno:
Tak jsem dnes úspěšně dokončil zelenou kartu v Prosečném a splnil si tak poměrně brzy cíl na letošní sezónu :) Na závěr dne jsem ještě dvakrát zahrál jamky 1 a 9. Bez rozcvičení to nebylo ono, ale aspoň jsem si vyzkoušel nějaké pravidlové věci pod dozorem :) A nakonec na dnešní poslední jamce se mi podařil par.

Rozhodl jsem se, že to zkusím pěkně zostra a už jsem se přihlásil na sobotní turnaj v Prosečném. Plánuje tam někdo odtud hrát?

Dnes Casa Serena. Namlsán skvěle fungujícím driverem a železy z neděle jsem se těšil. Na drivingu to ale vypadalo všelijak. Hráli jsme obráceně, nejdřív druhou devítku a pak první.
A obavy z drivingu se projevily hned, driver i železa blbě, nemohl jsem trefit míč. 3 trefené fairwaie. 👎 Naštěstí jsem měl nabroušené wedge (i vlajku jsem trefil) a hlavně putter (13 patů včetně několika fakt dlouhých), takže devítka nedopadla úplně tragicky. Na v pořadí druhé devítce jsem se trochu spravil s driverem (6 fw zasaženo) i železy, bohužel putter úplně odešel (21).
Nakonec já versus Casa se to dá považovat za remízu - 95 ran, 34 patů i stb.
Hřiště jako vždy v parádní stavu, všude klid, nikde nikdo, jen jeden další flajt. A z toho se vyklubala veselá partička, Radek Jaroš s kamarády (www.radekjaros.cz). Považuji za kliku tohoto chlapíka osobně potkat a prohodit pár slov.
8540AA1F-6106-4032-97AF-12E52DF7EF40.webp

Dnes jubilejní 50 letošní osmnáctka ;) Konečně jsem hrál trochu golf.Začátek na to moc nevypadal,protože po 4 jamkách jsem měl 1 tripl,2 dably a 1 bogí. Pak už to docela šlo.Celkem 93 ran,36 stb,30 patů,1 berdík,1 par,11 bogí,4 dably a 1 triplík.Bylo vedro jako sviňa.O víkendu to má stoupnout ještě asi o 8 stupňů :( Nejspíš v neděli na turnaji umřu ;)

Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom