Jsem nějakou dobu nepsal, tak se trošku rozepíšu.
Poslední dva měsíce mě hrozně trápí shank, takže na hřiště chodím s obavami a nedokážu to dostat z hlavy. Jsem z toho vyloženě špatnej.
Od ledna beru trenéra a začnu na tom makat.
Hra železy trpí a když už si myslím, že mám vyhráno, tak zase začnu. Jsem schopný shankovat i chipy
Paradoxně na hřišti je to lepší než na drivingu. Ale strach tam je, takže to pak často letí opačně, doleva. Moje nejsilnější stránka je v hajz...
Při mé poslední hře jsem si od shanku ale odpočinul, protože jsem měl úplně jiné starosti...
Vzhledem k tomu, že máme zavřené hřiště, tak jsme se včera rozhodli vyrazit za golfem jinam.
Rozhodující bylo:
- vzhledem k počasí (kdy si to člověk tolik neužije) a shanku neutratit za fee majlant
- hrát hřiště, které jsem ještě nehrál
- Dojezdová vzdálenost max 1 a 1/2 hodiny
Rozhodovali jsme se mezi Starou Boleslaví a Benátkami. Kterému hřišti byste mimochodem dali přednost?
Při zkoumání, co hrát, jsem zjistil, že Mladá Boleslav má slevu na fee ve výši 33%, takže finální cena byla stejná jako v Benátkách a ve Staré Boleslavi a nebylo co řešit.
Vzhledem k plné ceně fee by MB měla patřit k tomu nejlepšímu u nás, ale tím, že se to hřiště nikde moc neřeší a i u Všudehrálů je až v páté desítce, tak jsem si říkal, že to fíčko bude navázáno na jiné věci (Praha, Škoda atd.) a tak nějak jsem tam jel s tím, že využiju příznivé ceny a nebudu od toho nic očekávat.
Ráno jsem vstal a teploměr ukazoval mínus 0,4 stupně. Sluníčko se ale postupně dralo ven, takže cajk. Vyjížděli jsme, když teplota byla na 3 stupních. Tím, že ale nebe bylo protrhané a sluníčko o sobě dávalo vědět víc a víc, tak jsem věděl, že to bude pohoda. Chvílemi jsem i pochyboval o kalhotech, které jsem měl na sobě.
Střih.
30 km před Boleslaví jsem přepínál denní svícení na noční, 10 km od hřiště jsem zapínal mlhovky a při příjezdu na hřiště jsem už vytahoval slepeckou hůl a zvedal oči k nebi a rouhal se.
Bez toho aniž bych vytahoval bag z auta jsem vyrazil na průzkum, abych se ujistil, že to na hru opravdu není. Na recepci nikdo, simulátor v obležení, v restauraci osamělá, milá servírka, která říkala, že už je to o dost lepší, že strom, který ráno nešel vidět, už vidět jde. Vyrazil jsem tedy dál na obhlídku. Po cestě k prvnímu tee nás došel jiný blázen, který tam už ale směřoval v plné polní s tím, že jede z Prahy, má to už předem zaplacený (to my neměli) a bude hrát jen wedge, když už je tady a platil to. Na to jsem málem narazil do toho stromu, co je už vidět. Poté, co jsem z týčka viděl, že míček nenajdu ani po ráně wedgí, jsem se vydal rezignovaně zpět do restaurace. Na recepci už seděla paní, tak jsem směřoval své kroky rovnou k ní. Navrhnula posunutí startu o 20 minut. Když jsem jí říkal, že 20 minut nic neřeší, že lepší by bylo aspoň o hodinu, tak odpověděla, že to bohužel nejde, protože je to plné až do oběda a za chvíli se to určitě zlepší, a přidala historku se stromem, který jde už vidět. Zeptal jsem se, jestli hraje ještě někdo jiný kromě pána, kterého jsme potkali před chvílí, tak zakývala hlavou, že ano. Koukli jsme na sebe s kámošem a řekli ok, jdeme hned. Zaplatili jsme a za 10 minut jsme byli na týčku. Po cestě jsme si odkejvali, že začneme wedgí a pak se uvidí.
Než jsme začali s přípravou k odpalu, tak přišlo publikum v podobě tříflajtu, který šel za námi. Pochopil jsem, že jsou místní a ptám se: "Čím budete hrát"? Trojhlasem se ozve: "Driverem, wedgí, sedmičkou". Někoho by to možná zmátlo, ale my slyšeli přesně to, co jsme potřebovali a vytahovali z bagů drivery. Blbci. Výsledek podle očekávání, jeden míček nenalezen a druhý ve stromech. Lekce přijata. Železa na plac.
Celá první devítka v mlze. Skóre naprostá šílenost. Rozpouštět se to začalo od zhruba 7. - 8.jamky.
Když pominu to, že do 8.jamky jsem toho moc neviděl, tak hřiště se mně moc líbilo a určitě se vrátím, abych si ho zahrál v plné viditelnosti. Druhá devítka už byla v pohodě. 17. a 18. jamka super. Kdyby tam byly místo klasických stromů palmy, tak je to jak na Floridě. Tohle se u nás jen tak nevidí, voda ve spojení s apartmány hned u fw a jamek. Super. Jeden třípar na druhé devítce přes vodu, druhý přes velkou propast. Mám rád adrenalinové jamky. Tomu hřišti to dodá šťávu.
Zato 16. jamka je pro rekreační hráče neuvěřitelný nesmysl. Kdyby to aspoň udělali jako na Penati, kde je to jako 6 par a je tam i možnost to hrát jako 5 par z bližších odpališť. Na to jsem byl ale připraven dopředu, takže jsem to vzal jak to bylo.
Celkově výlet hodnotím pozitivně a budu se chtít určitě vrátit. Hřiště pecka, moc mě to bavilo.
Zobrazit přílohu 33399